Oletko kiinnostunut corgista?

Millaisia koiria ovat welsh corgit? Kova pentukuume? Kuinka corgipentu hankitaan?

Vahva suositukseni on, että osallistut Suomen Welsh Corgi Seura ry:n järjestämään maksuttomaan etäluentoon, joita järjestetään kuukausittain. Luennolta saat tietoa rodun historiasta, terveydestä, luonteesta, käyttötarkoituksesta ja ulkomuodosta. Saat myös vinkit siihen, kuinka se oma pentu löytyy ja kuinka tuetaan vastuullista corgikasvatusta.

Lisätietoja luennoista ja toteutusaikataulut löydät Corgiseuran sivulta: https://www.corgiseura.net/abc-infoluento-corgeista-kiinnostuneille/

Rotuinfo ABC:n logo

Huom! Meillä ei ole pentusuunnitelmia vuodelle 2021

Isometsäpäivät – BWStock 2021

Isometsäpäivät järjestetään Pattijoella tavalla tai toisella viikonlopun 2.-4.7.2021 aikana.

Ohjelma muokkautuu sen mukaan, mitä vallitseva Covid-19 pandemia ja sen aiheuttamat poikkeusaikajärjestelyt meille sallivat, mutta tällä hetkellä suunnitelmat ovat kallistuneet enemmän lauantaina 3.7.2021 järjestettävään päivävaellukseen ja “ulkoruokailuun”. Matkojen pituudet vaihtelevat reilusta 20 km:stä aina melkeinpä “autolla perille saakka” sen mukaan, mistä kohdasta reittiä mukaan lähtee.

Lisätietoja myöhemmin!

Rally-tokovalio – Ellu – Rally-O Champion

Ellu, Big-Wood’s Duchess, teki rotuhistoriaa Suomen Welsh Corgi Seura ry:n rotumestaruuksissa Kuopiossa 28.11.2020. Ellusta tuli ensimmäinen rally-tokovalio Suomessa! Samalla Ellu myös voitti rotumestaruuden pistein 96/100.

Ellua rakastaa, omistaa, ohjaa, kouluttaa ja huoltaa Suvi Sakko täältä Pattijoelta. Heidän yhteinen tunnusmerkkinsä on molemminpuolinen iloisuus ja luottamus. Tästä ulospäin huokuvasta tekemisen ilosta voisivat kaikki koiriensa kanssa harrastavat ja koiriaan kouluttavat ottaa mallia.

Ellu, Big-Wood’s Duchess finished her Rally-O Champion title and was the first at Finnish Welsh Corgi Club’s breed championships. Ellu is loved, owned, trained and handled by Suvi Sakko.

Isometsäpäivät – BWStock 2020

Lisätietoja Johannalta jokiranta (at) gmail.com

PikkuKatit (Pontus x Kiisu)

FI Ch Kilvroch Pontus x FI Ch Big-Wood’s Katin Kulta

Ylärivi: Hatti Hauskatti & Huikia Huiskatti
Keskirivi: Viksu Viuhkatti & Potra Popkatti
Alarivi: Muikia Muiskatti & Noheva Noukatti

Kiitos yhteistyöstä Lumitassu ja Ashley Craig Finland!

Vuoden harrastuscorgit / TOP performance corgis 2019

Big-Wood’s Oscar Blaketon

Vuoden Toko-corgi / TOP Obedience corgi (both corgi breeds)

#1 (and #1 Cardigan) Big-Wood’s Oscar Blaketon, owned & handled by Mirva Korhonen
#6 (and #3 Cardigan) Big-Wood’s Kätevä Kismet, owned & handled by Kati Weissenfelt

Vuoden Agilitycorgi / TOP Agility corgi (both corgi breeds)

#3 (and #3 Cardigan) Liebehund Red Troll, handled by Mikko Palsola, owned by Saara Antila, Mikko Palsola & Johanna Flinck
#5 (and #4 Cardigan) Big-Wood’s Triumph Renown, owned by Johanna Flinck, handled by Johanna Flinck & Jutta Kilponen

Vuoden Rally-Toko-Corgi / TOP Rally-O corgi (both corgi breeds)

#3 (and #1 Cardigan) Big-Wood’s Kätevä Kismet, owned & handled by Kati Weissenfelt
#5 (and #3 Cardigan) Big-Wood´s Duchess, owned & handled by Suvi Sakko

ONNEA KAIKILLE JA KIITOS AKTIIVISUUDESTA!

Vuoden Näyttely Corgit – Top Winning Show Corgis 2019

Vuoden cardigan & vuoden uros / Top Winning Cardigan & Cardigan Dog
#1 Big-Wood’s Hoity Toity
#3 Big-Wood’s Big Mcintosh
#9 Big-Wood’s Frontside K’ollie

Vuoden narttu / Top Winning Cardigan Bitch
#1 Big-Wood’s Fiini Fazerina
#5 Big-Wood’s Northamentha
#8 Big-Wood’s Triumph Renown
# Big-Wood’s Kipinän Hetki

Vuoden veteraani / Top Winning Cardigan Veteran
#2 Big-Wood’s Graenus Grenade
#5 Big-Wood’s Triumph Renown
#6 Big-Wood’s Northamentha

Vuoden nuori / Top Winning Young Cardigan
#6 Big-Wood’s Frontside K’ollie

Pentuja / Puppies

Meille odotetaan pentuja syntyväksi tammikuussa 2020. Lisätietoja pentusivulta.

We will have puppies during January 2020.

Isometsäpäivät – 2019 – BWstock

Joka vuosi totean hieman eri sanoin, että kasvattajalle on aina valtavan mukavaa tavata iloinen ja onnellinen kasvatti perheineen. Vuoden kohokohdaksi tämä tapaaminen muodostuu silloin, kun niitä on kymmenittäin kokoontuneena viettämään yhteistä viikonloppua. Meidän “heimossa” näitä vuotuisia tapaamisia kutsutaan Isometsäpäiviksi, mutta nimi BWstock on myös saanut jalansijaa aika lailla. Tänä vuonna tapahtumiin osallistui 51 kaksijalkaista ja 51 nelijalkaista tallustajaa. Mukana oli konkarikävijöiden lisäksi myös hienosti ensikertalaisia.

Suurin osa osallistujista yhteiskuvassa (kuva: Mikko Vares)

Koska homma on paisunut vuosi vuodelta kuin onnistunut pullataikina, kokeilimme tänä vuonna kaksipäiväistä tapahtumaa. Pattijoen metsästysseuran maja hienoine maastoineen ja ihanteellisine tiloineen tarjosi tälle loistavat puitteet eikä kenenkään pitkän matkan päästä tulleen tarvinnut tulla vain väsyneenä pikaisesti piipahtamaan. Halutessaan sai tulla jo perjantai-iltana ja viipyä sunnuntaille saakka.

Lauantaiaamun ensihetkiä (kuva: Mikko Vares)

Osallistuminen lauantain ja sunnuntain rientoihin ei maksanut kenellekään mitään, vaan alueen vuokra maksettiin yhteisellä kirpputoripöytähankkeella ja ruoka-asiat järjestyivät talkoohenkisellä ennakkosuunnittelulla. Pöydät notkuivat herkkuja. Esimerkiksi kotitekoisia vastaleivottuja sämpylöitä ja Tessu- ja Turo-cardien (BW Grown Greengrass & Oiva Omar) kotitilalta saadusta paistijauhelihasta tehtyä jauhelihakeittoa riitti vielä sunnuntaillekin saakka. Paikalla oli myös arpajaiset, joiden tuotolla kerättiin varoja ensi vuoden tapaamisen pesämunaksi.

“No farms, no food”… onneksi on Ullan ja Turon farmi, jotta meillä (ja muillakin) on ruokaa.

Lauantaina menimme kirjaimellisesti metsään ja tutustuimme MEJÄn (metsästyskoirien jäljestämiskoe) saloihin Kati Heikkisen (kennel Pakkasaamun) opastuksella.

Kuutti (BW The Coolest Cat Pink Panther) perheineen ottamassa Katilta oppia (kuva: Mikko Vares)

Perjantai-iltana oli tehty valmiiksi 15 harjoitusjälkeä, jotka arvottiin halukkaiden lajia kokeilemaan haluavien kesken teoriasulkeisten jälkeen. Opetusmielessä yhdelle kokeneemmalle koiralle tehtiin näytösluontoisesti aitoa kauriskolaria esittävä jälki, jonka kulkua metsässä ei tultaisi kertomaan keittiössä häärineelle koiranohjaajalle. Sitten päästiin varsinaiseen asiaan ja koira koiran perään metsään etsimään hirven sorkkaa. Jäljet olivat pääosin tehty niin, että halukkailla oli mahdollisuus seurata harjoituksien etenemistä tieltä häiritsemättä koiria.

Harjoituksia seuraamassa oli paljon väkeä (kuva JF)

Koska suurin osa koirista oli aivan ensikertalaisia ja osa jopa vielä alle 9-kuisia pentuja, olivat koirien reaktiot ja käyttäytyminen jäljellä luonnollisesti hyvin erilaisia. Osa hoksasi homman juonen heti ja väläytteli suuria lahjoja. Osa lämpeni asialle vasta jäljen loppupuolella. Osa taas totesi, että elämässä on mielenkiintoisempaakin hommaa kuin etsiä tyhjiin vuotavaa elikkoa kuivasta kangasmetsästä. Myös reaktiot sorkan löytyessä olivat mielenkiintoisia. Toisia aluksi hieman hirvitti, toisia ilmiselvästi iljetti, mutta olipa joukossa niitäkin jotka katsoivat parhaaksi piilottaa “raadonjalan” sammaleisiin tai napata se tiukasti suuhunsa. Olivatpa lahjat lajiin millaisia tahansa, olivat kaikki koirat silti omistajilleen niitä Taitavia ja Rakkaita.

8-kuisen Indyn (BW The Happiest Almond Joy) mielestä sorkka oli ehkä siistein asia koko päivänä (kuva JF)

Pai (BW Pinkie Pie) tiesi missä jälki kulki (kuva: JF)

Helkalle (BW No Doubt) tehty vaikeampi jälki meni hienosti. Ohjaaja luotti koiraansa ja Helka löysi kauriin. Valitettavasti siitä oli jäljellä vain sorkka.

Helka ja heimokokki Päivi harjoittelemassa tositilannetta (kuva JF)

Toisten ajaessa vuorollaan jälkiä, toiset viettivät yhdessä aikaa majan piha-alueella. Yhtenä ohjelmanumerona oli tänäkin vuonna Lumitassun myyntipiste. Sen Carrier- ja High Energy-ruoat, makupaloiksikin sopivat Platinium ja Naturis, Effektri-öljyt, Stride-lisäravinne ja monenlaiset herkut tekivät kauppansa.

Perheen pienimmille oli omaa ohjelmaansa. Jenni ja Annika pitivät askartelupistettä, jossa lapset saivat maalata kiviä, värittää naamareita, punoa koiranleluja ja tehdä bling bling -näyttelyhihnoja.

Askartelupisteessä kävi välillä kuhina (kuva Jutta Kilponen)

Somecorgi Pietun (BW Bounceberry) isäntä Eero Lappi oli tehnyt meille valtavan hienon “heimokehyksen”, jossa jokainen sai kuvauttaa itsensä ja/tai koiransa. Kuvauspisteellä kävikin kova kuhina ja kuvia otettiin paljon.

Lapsia ja hiven isompi “lapsi” naamareissaan heimokehyksessä kuvattuina (kuva Mikko Vares)

Jälkiharjoitusten jälkeen oli vuorossa Johannan demo corgin pesusta ja viimeistelystä näyttelyyn. Tämä tehtiin Ashley Craig Show Salon Spa -tuotteita ja -pesumenetelmää käyttäen. Sunnuntaina tuotteiden maahantuoja saikin vierailla leirillä tuomassa tilattuja pesuaineita ja kampoja.

Näytöskoira Ketku (Liebehund Red Troll) ei pistänyt puhurointia pahakseen. Alla ennen ja jälkeen pesun ja puhalluksen (kuvat: Laura Sedrik yllä, JF alla)

Lauantain virallisen ohjelman päätti valokuvaaja Mikko Vareksen esitelmä siitä, miten otetaan kuvausvälineestä riippumatta hyvä koirakuva. Mikko antoi vinkkejä ja kävi läpi tarinoita kuvien takaa. Lopuksi menimme käytännössä tutustumaan salamakuvaukseen.

Vuorossa Pietun, Pinjan, Pellen ja Eetun kuva, johon on saatu tallennettua ilme jos toinenkin. (kuva: JF)

Illalla kodassa oli tunnelmaa ja sauna lämpeni. Askelmittareista löytyi varsin suuria lukemia.

Oona ja Inka makkaranpaistossa (kuva: Niina Männistö)

Sunnuntaina ajettiin aamusella vielä kaksi edellisiltana tehtyä jälkeä ja tehtiin yhdessä vielä neljä uutta jälkeä. Näiden vanhenemista odotellessa Jutta Kilponen piti näyttelytottumusharjoitukset, joihin osallistuivat innokkaasti myös leirin juniorit omine tai lainakoirineen.

Näyttelytreenit käynnissä (kuva: JF)

Ruokailun jälkeen oli aika ajaa leirin viimeiset jäljet ja todeta, että oli tullut loppusiivouksen aika. Yhdessä puuhaten sekin kävi joutuisasti. Siivouksen lomassa ideoitiin jo seuraavaa vuotta. Paikka on nyt todettu loistavaksi. Aihepiirikin on jo mietintämyssyssä aika valmiina.

Niin – eikä vieläkään satanut. Ei ole koskaan satanut.

Valtava kiitos kaikille tavalla tai toisella järjestelyihin ja/tai tapahtumaan osallistuneille. Erityiskiitokset Katille mejä-opeista, Mikolle valokuvauksesta ja valokuvausopeista, Päiville keittiöpäällikkyydestä, Jutalle näyttelytreeneistä, Annikalle ja Jennille junioritoiminnasta, Erelle puusepänhommista ja Tapsalle logistiikasta. Kiitokset ansaitsevat myös www.lumitassu.fi ja Ashley Craig Finland.

ukflag Annual Big-Wood’s meeting called BWstock (or “Isometsäpäivät” in Finnish) collected 51 people and 51 dogs to spend a nice weekend together. This year’s themes were blood tracking, photographing and ringcraft. We also had some own fun for kids.


Kuvia / Photos:

Pietun tarinoimana: