>
ylakuva
suomeksi 
 
ESITTELY
About Us
| KOIRAMME
Our Dogs
| KASVATIT
Bred by us
| PENNUT
Puppies
| UUTISET
News
| ROTUINFO
Breed Info
| KUVIA
Photos
| LINKIT
Links
| ETUSIVU
Front Page

Kotona
At home


Sijoituksessa
Co-ownership


Muistoissa
In MemoriamTINATASSUN BABE "Nörtti"
Rottweiler


     
Photos: JoFli (2009)

Synt
d/o/b
30.3.2000  
Isä - Sire
Emä - Dam
Potterspride Master Race
Negusheim Xandora
Kasvattaja
breeder
suomeksi Kristina Peltokallio, Kajaani
Omistaja
owner
suomeksi Tapio & Johanna Flinck, Pattijoki, Finland
Terveys
health
Lonkat / hips: A, KN / elbows: clear
Silmät / eyes: OK
Saavutuksia
merits
  • sertivoittaja / CC-winner

db NÖRTTI KoiraNet -tietokannassa 
NÖRTTI in Finnish Kennelclub's DogNet database


INFO

suomeksi  Lammas suden vaatteissa

Nörtti on perhekoira parhaasta päästä. Palveluskoira se ei tiedä olevansa, eikä siinä ole mitään sellaista, joka tekisi siitä vain treenaamattomuudella pilatun käyttökoiran. Nörtin käyttöominaisuudet rajoittuvat lenkkeilyyn ja löhöilyyn, mutta se sopii meille. Nörtti ei olisi Nörtti ilman sille tyypillisiä nössöilyitä.

Ei se arka ole - ehei! Arkielämässä sen kanssa on aina ja kaikkialla helppoa. Se on erittäin luotettava lasten, vieraiden, pienten koirien ja jopa vieraiden koirien kanssa. Rauhallisena ja rauhaa rakastavana koirana se on mitä ihanteellisin ison koiran malli pennuille. Se jaksaa makoilla lattialla pentujen kanssa ja onpa se jopa päättänyt niitä imetelläkin. Se ei tee pahaa kärpäsellekään!

Terveyspuoli Nörtillä on kuvaustuloksien valossa mitä erinomaisin. Sen ongelmana on kuitenkin vuosien ajan ollut hyvin voimakas hormonitoiminta. Juoksuja on ollut 4-5 kuukauden välein ja juoksujen läheisyyteen ovat aina liittyneet märkäiset ihotulehdukset (hot spotit). Muilta vaivoilta ollaan kuitenkin säästytty ja nyt Nörttikin on steriloitu, joten eiköhän niistä hormonihuuruistakin selvitä.

english version Sheep in wolf's clothes

Nörtti is a true family dog and a very good big dog model to our corgi puppies. Nörtti is always friendly and she doesn't know that she should be a hard worker & strong guardian. Nörtti looks like a rottweiler, but actually she is more like very soft tempered golden retriever.

Nörtti has won one CC, but because here in Finland rottweiler needs results from working trials to finish Ch-title, we haven't shown her a lot. Nörtti's favourite place is sofa, not obedience trainings and that's why it is impossible even dream about Ch-title. 

No - she doesn't have puppies on her own.KUVIA / PHOTOS

*own photo gallery*© 2009 JoFli