Aina sattuu ja tapahtuu
VIIMEISIMMÄT UUTISET
[uutiset 2007 löydät täältä]


VIRTUAALINEN KOKOONTUMISAJO
Big-Wood's foorumi avattu kasvatinomistajille osoitteessa: www.jofli.net/palsta


HEI HEI MARTTA

Big-Wood's Rambling Rose nukahti ikiuneen 23.12.2008 kunnioitettavassa 13,5 vuoden iässä. Osanottomme Laura & co!


VOITTAJANÄYTTELY 2008, HELSINKI
13.12, tuom. Elina Haapaniemi

Aktiivivuosi alkaa ilmiselvästi päättymään kun vuotuinen Messarin näyttelykin on nyt historiaa. Meiltä osallistui vain Jannu (Welshclan's Ian's Ideal Image) ja Kiiwi (Big-Wood's Catchword).

Kiiwi sijoittui pentuluokassa toiseksi esiintyen reippaasti ja iloisesti. Arvostelu oli kehitysvaiheen mukainen. Kiva oli nähdä Kiiwiä. Kiitos aktiivisuudesta!

Jannu pelleili rotukehässä itsensä yllättävän korkealle jopa paras uros -kehässä, jossa sijoitus oli kolmas. Jannu palkittiin myös ROP-veteraanina, joka tarkoittaa sitä, että vuoden aikana hankkimillaan ansioilla se tullaan keväällä kruunaamaan vuoden 2008 voitokkaimmaksi cardigan-veteraaniksi. Veteraaniahan tuosta koirasta ei vielä mistään kohdasta löydä, joten eiköhän tätä Messarin tuomarin sanojen mukaan "työlästä esitettävää" vielä kuskata ringinkierrossa ensi vuonnakin.


TUPLANOLLIA FEMMALLE & JOLALLE
Seinäjoki 7.12.2008, tuom. Vesa Sivonen (2 rataa) & Salme Mujunen (1 rata)

Seinäjoella oli UPEAT kisaolosuhteet ja mukavasti osallistujia. Mini3 luokassa kisasi n. 50 koirakkoa ja oli aivan "tosi kisojen" tuntua ;-)

Femman (BW Fool'n Ideal) ja Johannan ensimmäiset oikeat startit kolmosluokassa alkoivat kyllä uskomattoman hyvin. Kahdelta ensimmäiseltä radalta nollatulokset ja näin Femman osalta jännitys SM-kisoihin vaadittavien nk. tuplanollien osalta oli ohi ennen kuin nollajahti edes pääsi kunnolla alkamaan. Nyt keskitytäänkin yrittämään niitä viittä yksittäistä nollaa ennen kesäkuun alun dead lineä. Femman kolmannelta radalta lipsahti kolme virhettä, mutta tulos kumminkin.

Jola (BW Yolana) & Pia Alatorvinen pinkaisivat samoissa kisoissa myös nuo tavoitellut tuplanollat. Eka rata meni harjoitteluksi hylsyn myötä, mutta kaksi viimeistä rataa menivät virheittä ja vikkelästi. Jollea ei 8-vuoden ikä vielä paina!


PIRKKO TERVEYSTARKILLA

Big-Wood's Fool Illusion on käynyt virallisilla terveystarkastuksilla. Silmät terveet, lonkat D/D. Kiitos Miuku!


JANNU & UNTO & KATTI JYVÄSKYLÄSSÄ
Jyväskylän KV näyttely 22.11.08, tuom. John Wauben, NL ja Gert Christensen, DK (pennut)

Welshclan's Ian's Ideal Image VET ERI1 ROP-vet
Big-Wood's Kiwi Inchworm VAL ERI2
Big-Wood's Catwalk PEK2


PIKAMATKALLA PUOLASSA

Marraskuun toisena viikonloppuna Johanna teki pidennetyn viikonloppureissun Puolaan Dorotan ja Marcin luo. Samaan aikaan järjestettiin myös Puolan kennelliiton juhlanäyttely, jonne tietenkin suunnattiin. Moskovasta Jaklinin kanssa matkannut Ruska (Big-Wood's My Wizzer) esiintyi mallikkaasti ja sijoittui nuortenluokassa toiseksi. Johanna pääsi itse esittämään Dorotan luona asustelevan Mantan (Big-Wood's Do Controversia), mutta Mantan mammakilot olivat vielä liikaa tuomarille ja tuloksena "Very Good" valioluokasta. Mantan tytär ja Tuplamme täyssisko Diiba Daaba Controversia valittiin parhaaksi nartuksi ja Poznan voittajaksi. Kiva!


Johanna & Manta

Jaklin & Ruska

Jaklin, Ruska & Johanna

Reissun aikana pääsin tapaamaan myös vuosia sitten täältä meiltä Puolaan muuttanutta Masaj'ta (Big-Wood's Tiny Checkmate). Eihän se mikään näyttelytähti ole, mutta kovasti rakastettu ja hyvin hoidettu ulkoilu- ja harrastuskumppani. Valitettavasti valokuvat tapaamisesta eivät onnistuneet huonon valaistuksen vuoksi lainkaan.

Kuvia reissusta: http://s52.photobucket.com/albums/g35/JossuF/PL_reissu2008/


PENTUNÄYTTELY KAJAANISSA 1.11.08
tuom. Juha Kares

Agilitykisojen aikaan samassa hallissa järjestettiin myös pentunäyttely, johon osallistui 7 cardipentua. Esitimme kasvattajaluokan, joka koostui Cat-sisaruksista (Vätys & Katti) ja Tri-sisaruksista (Romi ja Rinja). Myös Kalle-käenpoika, pemu Nomparellin Daredevil oli paikalla pokkaamassa ROP-pentu-ruusuketta. Onnea Pirjo!

Tässä tuloksemme tarkemmin:

Big-Wood's Catwalk PEK1 KP ROP-pentu, RYP4
Big-Wood's My Trilogy PEK2 KP
Big-Wood's Cat-Man-Doo PEK1 KP VSP-pentu
Big-Wood's My Tribal PEK2 KP

Big-Wood's ROP-kasv, BIS4-kasv

Kiitokset kaikille pitkästä, mutta erityisen kivasta päivästä pentunäyttelyn ja agilityn merkeissä!


Katti 2.11.08


FEMMA LIITELI KOLMOSLUOKKAAN JA VELTON DEBYYTTI
Agilitykisat Kajaanissa 1.11.08, tuom. Minna Jokisaari & Tuomo Pajari

Veltto (Big-Wood's Dziki Gucio) korkkasi kisakirjansa Johannan ohjaamana lupaavasti. Ensimmäiseltä radalta vain toiseksi viimeinen rima tipahti ja toiselta radalta tulikin se ihka ensimmäinen nolla. Molemmissa starteissa Veltto sijoittui hienosti kolmanneksi.

Femma (Big-Wood's Fool'n Ideal) & Johanna kisasivat viimeisen (ja viidennen yhteisen) kakkosluokan starttinsa ja puhtaalla radalla ja kolmanneksi sijoittumalla Femma varmisti toisen agility-sertifikaattinsa ja nousun siihen korkeimpaan 3-luokkaan. Femma on kone! Päivän toinen rata juostiin sitten jo 3-luokassa. Kaksi esteen ohijuoksua sieltä tuli, mutta muuten varsin kelpo rata.

Ella (Kilvroch My Romance) & Johanna juoksivat kaksi puhdasta rataa kolmosluokassa, mutta harmillisesti ihanneaika oli tänään hiven liian tiukka flunssaisen ohjaajan vauhdille ja aivotoiminnalle. Ella teki parhaansa, kuten aina.


NATA LUONNETESTISSÄ
Hankasalmi 1.11.2008, tuom. Pasi Halme & Pekka Orava

Mitä Ella emä edellä, sitä tytär perässä. Sijoitusnarttumme Nata (Newcard's Natalie Wood) kävi testauttamassa luonteensa. Loppupisteet olivat +168 ja Nassi suoriutui testistä hienosti. Kiitos Tarja aktiivisuudesta! Kokonaispisteet ja linkki videoon, löytyy Natan omalta sivulta.


UNTO JA ELLA LUONNETESTISSÄ
Yli-Ii 25.-26.10.2008, tuom. Lauri Ojala & Jari Keinänen

Molemmat suoriutuivat testistä ilman isompia paineistumisia. Unton (Big-Wood's Kiwi Inchworm) loppupisteet olivat huikeat +206 ja Ellakin (Kilvroch My Romance) sai paperiinsa +110 pistettä. Tarkemmat osa-aluepisteet koirien omilla sivuilla, joilta löydät myös linkit testissä kuvattuihin videoihin.


Unto & Ella testissä (kuvat: JoFli ja PiaA)


AGILIITOA OULUSSA 18.-19.10.08
tuom. Minna Jokisaari

Femma (B-W's Fool'n Ideal) & Johanna Flinck (MINI2): ensimmäiset yhteiset kakkosluokan startit ja tuloksena heti kaksi sijoitusnollaa, yksi kymppi ja yksi hylly viikonlopun palkintosijoille, joita olivat kaksi voittoa ja yksi kakkossija. Femma on enää yhden sijoitusnollan päässä kolmosista. WAU!

Unssi (B-W's Tiny Chinook) & Minna Karjalainen (MINI3): lauantaina tuli HIENO nollavoitto. Niin se pitää! Muut radat olivat vitonen, kymppi ja hylsy.

Jola (B-W's Yolana) & Pia Alatorvinen (MINI3): vitonen, 15 ja kaksi iloista hylsyä

Ella (Kilvroch My Romance) & Johanna Flinck (MINI3): yksi sekunnin yli ihanneajan lipsahtanut nolla & 4. sija ja kolme iloista hylsyä

Johannan kartturoima malinois Konna (Malinut's Miracle Mill) kartutti nollatiliään yhdellä, juoksi kaksi nopeaa vitosta ja yhden hylsyn.


TROMSSAN KV-NÄYTTELY 19.10.08
tuom. Anne Indergaard


Kuva: Hare

Misiu-isä (Tiramisu-Lisiura Controversia) ylpeänä kertoo, että tyttärensä Paris (Shiwacca Aoine Athas) on Tromssassa kruunattu ropiksi ja Norjan muotovalioksi kera CACIBin. Onnea Partsan taustajoukoille! Me hurrattiin täällä hiven etelämmässä kuuluvasti.


SIILINJÄRVEN AGILITYKISAT 12.10.08
tuom. Pertti Siimes ja Sisko Pulkkinen

Ella (Kilvroch My Romance) oli nollakone! SM-kisoihin vaadittavan tuplanollan lisäksi se juoksi vielä kolmannenkin ratansa puhtaasti. Kutsuttakoon tätä saavutusta sitten vaikka triplanollaksi.

Konna-malin kanssa Johanna otti toisen kiinnityksen agilityvalion arvoon. Ensimmäisestä startista tuli hieno nollavoitto, toisesta hieno hylkäys ja kolmannesta vähän sinnepäin juostu vitonen.


OULUN EPÄVIRALLISET AGILITYKISAT 12.10.08

Veltto (B-W's Dziki Gucio) lainasi kartturikseen Pia Alatorvisen ja yhdessä he juoksivat hyväntekeväisyysagikisoissa möllien kolmansiksi. Ei sitä yhteistä harjoittelua tarvita 5 min kauempaa jos kumpikin on hyviä!


PENTUNÄYTTELY SIIKAJOKI 20.9.08
tuom. Tuula Pratt

Big-Wood's Cat-Man-Doo PEK1 KP PuP-1 VSP-pentu

Big-Wood's Catwalk PEK1 KP PnP-1 ROP-pentu RYP3
Big-Wood's Catowice PEK2 KP


kuva: TF


VELTTO LUONNETESTISSÄ
Kemi 27.9.08, tuom. Lauri Ojala & Jari Keinänen

Velton (Big-Wood's Dziki Gucio) luonnetestikaavake näytti mukavalta:

Toimintakyky +1 Kohtuullinen
Terävyys +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolutushalu +1 Pieni
Taisteluhalu -1 Pieni
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
Tempperamentti +2 Kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen luoksepäästävä,avoin
Laukauskokematon ++

Tulos +135- 10 = +125


TIO TOKOILI
Maaninka 14.9.08, tuom. Tommi Varis

Pirjo Heikkinen ja Tio (Big-Wood's Fooling Around) tokottelivat kivan AVO1-tuloksen pistein 167. Sijoitus oli kolmas! Onnea onnea!


MISIU KOLMAS AGILITYN PIIRINMESTARUUKSISSA
Oulu 14.9.08 tuom. Anne Savioja

Ensimmäisen radan jälkeen meillä oli pullat hyvin uunissa. Pienoisilla yliaikanollilla Misiu (Tiramisu-Lisiura Controversia) oli kolmantena, Ella neljäntenä, Jola viidentenä ja Unssikin kymmenen joukossa kympillään. Jälkimmäisellä radalla vain tapahtui yhtä sun toista ja koira koiralta nuo tulosmahdollisuudet heikkenivät, mutta MISIU EI PETTÄNYT!

Jälkimmäisellä radalla Misiu teki yhden ratavirheen ja kun tulokset oli laskettu yhteen selvisi, että Misiu ja Johanna olivat piirinmestaruuspronssilla. Oli lupa tuulettaa!


Piirinmestaruuskolmosia: Femma, Misiu ja Ella (kuva TF)

ELLA JA FEMMA JOUKKUEPIIRINMESTARUUSPRONSSILLA
Oulu 13.9.2008 tuom. Anne Savioja

Ella, Femma ja kääpiöpinserit Nilla ja Pipsa muodostivat Raahen Koirakerhon joukkueen, joka sijoittui MINI-joukkueissa hienosti kolmanneksi. Ella ja Nilla tekivät nollat ja Pipsa ja Femma vitoset. Hyvä me!


FYRA KÄYTTÄYTYI
BH-koe, Oulu 13.9.08 tuom. Eeva Äijälä & Kauko Ruokolainen

Fyra-rottis (Maahismetsän Fiini-Flikka) & Johanna korkkasivat palveluskoirakokeiden kilpailukirjan läpäisemällä BH-kokeen.


Seuraamisosiossa tuomarin valvovan silmän alla. (kuva: Maiju)


FYRA TOKOTTELI SEURAMESTARIKSI
Raahe 7.9.08 tuom. Marko Puranen

Fyra-rottis (Maahismetsän Fiini-Flikka) & Johanna tokottelivat ensimmäisistä tokokisoistaan ALO1-tuloksen KP:n kera pistein 180,5. Tällä tuloksella irtosi myös Raahen Koirakerhon tokomestaruus.


Suoritusvuoroa odotellessa... (kuva: KatiH)


NIO LUUSTOKUVISSA

Nion (Big-Wood's Fool Isleen) lonkat on 5.9.08 lausuttu Kennelliitossa lähes normaaleiksi (B/B). Samalla eläinlääkärireissulla reissulla Niolta poistettiin rikkoutunut poskihammas. Kiitos Suvi ja Jorma aktiivisuudestanne!


LUVALLISTA ELÄMÄÄ


Luvallisen söpö? (kuva JoFli)

Meillä ei enää harrastella, elellä tai oleilla luvatta. Luva muutti Jokirantaan!


AGILITY - OULU 31.8.2008

Jokirannan ykkösluokkalaiset Fyra & Femma pääsivät Ouluun KAS:n kisoihin. Kinkkisiltä radoilta tuli jopa vallan yllätyksellistä tulosta:

Femma (BW Fool'n Ideal) teki ensimmäisessä kisassa puhtaan radan ja voitti MINI1-luokan. Tämä tarkoitti sitä, että Femma sai myös agilitysertin ja nousi kakkosluokkaan. Ongelmaksi muodostui kuitenkin meidän tiukka aikataulu, joten saimme Sara Petäjäniemen kartturoimaan Femman ensimmäisen startin uudella kisatasolla. Rata oli mennyt hienosti ja vain pujottelussa oli takunnut kympin edestä. Sijoitus oli kuitenkin hienosti kolmas. Kiitos Sara!

Rottiswölli Fyra (Maahismetsän Fiini Flikka) osallistui lyhyen kisauransa toiseen ja kolmanteen starttiinsa. Se toinen startti meni linjalle "nomen est omen", sillä Fyra pääsi fyra estettä hylkäämättä, teki hylkyynsä mennessä fyra virhettä ja lennokkaan keinusuorituksen (este nro 5) jälkeen Johanna päätti lopettaa Fyran tivolileikit ja poistua radalta tuomaria kiusaamasta. Toisella radalla Fyra skarppasi yli odotusten ja maalissa sai todeta, että nollahan se sieltä tuli. Maxi ykkösiä oli 23, joista vain kaksi teki nollan. Fyra sijoittui hienosti toiseksi. Voi juku!


Fyran ensimmäinen ruusuke (kuva AnneS)


AGILITY - YLIVIESKA 30.8.2008

Johanna kisasi Femmalla, Misiulla, Ellalla ja Konnalla yhteensä 8 starttia.


Corgikoirien palkintosaalis Ylivieskan kisoista

Femman (BW Fool'n Ideal) saaliina oli kaksi vitosta MINI1:ssä. Noilla "femmoilla" Femma kuitenkin voitti molemmat starttinsa. Radat olivat todella nopeita, sillä Femma alitti ihanneajat yli 12 ja yli 14 sekunnilla.

Misiun (Tiramisu-Lisiura Controversia) ensimmäisen radan lopussa tapahtui kaksi pikku mokaa, joten tulokseksi tältä radalta kymppi. Hyppäriradalta tulikin sitten se tavoiteltu nolla ja sijoitus oli hienosti toinen heti agivalio Alman (wecoca Agicard's Afrodite) jälkeen.

Ella (Kilvroch My Romance) oli kivassa vedossa. Agiradalta tuli siisti nolla ja se hävisi voittajalle (agivalio papillon Irina) vain 0,06 sekuntia tullen toiseksi. Harmillinen ohjaussuunnitelman muutos loppusuoralla taisi tuon aiheuttaa, mutta jälkiviisaus on se pahin viisaus. Toisella radalla tuli pujottelun alusta pieni virhe ja siinä mureni haaveet tuplanollasta. Loppuratakin meni vähän sinne päin ohjauksella ja vielä yksi esteen ohituskin tuli. Tulos oli tältä radalta 10 ja hiven lisää aikaa pujosählingistä johtuen.

Konna pudotti agiradalla ensimmäisen riman, mutta loppurata oli ehkä parasta yhteistyötä mitä Konnan kanssa on kisoissa aikaan saatu. Hyppäriltä tuli sitten se nolla ja sijoitus oli kolmas.


JOLA SILMÄTARKISSA, 25.8.08

Big-Wood's Yolana kävi tarkistuttamassa silmät Oulun Akuutissa. Ei huomauttamista, terveet näkimet. Kiitos Pia aktiivisuudesta!


AGILITY - OULU 16.-17.8.2008


Nio ja Suvi ensimmäisissä kisoissaan. (kuva: Juha Lehtikangas *klik*)

Nio (BW Fool Isleen) & Suvi Sakko aloittivat virallisen kisauransa kivasti. Ensimmäisellä radalla tuli vain pienen pieni virhe, joka toi tulostaululle tulokseksi hylkäyksen. Siihen saakka ja siitä eteenpäin rata meni kuitenkin puhtaasti ja vauhdikkaasti. Toisella, paljon hylkäyksiä tuottaneella radalla tuli vain yksi virhe ja tuolla vitostuloksella & vauhdikkaalla suorituksella he sijoittuivat neljänsiksi. Hienoa!

Femma (BW Fool'n Ideal) & Johanna juoksivat viikonlopun aikana neljä MINI1-rataa. Ensimmäiseltä tuli virheetön suoritus ja sijoitus oli toinen. Toiselta ja kolmannelta radalta Johanna järjesti Femmalle yhdet virheet ja näillä vitostuloksilla sijoitus oli kummassakin startissa jälleen toinen. Sunnuntain viimeisin, se neljäs rata, antoi sitten sen "hyllyn" viikonlopun palkinnoille.

Unssi (BW Tiny Chinook) & Minna Karjalainen urakoivat MINI3:ssa neljän radan verran. A-kisasta tuli vitonen puomilta ja sijoitus oli 7. B-kisasta tuloksena nolla ja sijoitus toinen. C-kisa meni hyllykaupoiksi, mutta D-kisassa saatiinkin sitten juhlia sitä arvostettua nollavoittoa. Suht' tuore agilityvalio sinetöi vain valiotitteliään vahvemmaksi!

Misiun (Tiramisu-Lisiura Controversia) & Johannan saldo viikonlopulta oli MINI3:ssa kaksi nollarataa ja kaksi hyllyä.

Ella (Kilvroch My Romance) & Johanna juoksivat MINI3:ssa A-kisasta vitosen, B-kisasta hyllyn ja C & D -kisoista nollat, joista toinen lipsahti 1,13 sekuntia yli ihanneajan. Harmi! Tavoiteltu "tuplanolla" jäi hiuskarvan varaan.

Johanna juoksi myös Konna-malinoisin kanssa MAXI3:ssa. Viikonlopun saldo oli tuplanolla lauantailta ja kivasti mennyt vitonen & vauhdikas hylly sunnuntailta.

Viikonlopun yhteissaldo oli Johannalla 16 starttia. Oli siinä juoksemista! Tuo urheilu kuitenkin kostautui seuraavalla viikolla jalkakrampilla ja Iisalmessa 24.8. pidettävät kisat piti jättää vamman vuoksi väliin.


Konnan kanssa tarkkana. (kuva: Juha Lehtikangas *klik*)


TOKO - KEMI 13.8.2008

Rulla (BW Kiwi Durra) & Ulpu Kultala tokottelivat vesisateessa voittajaluokasta hienosti ykköstuloksen (268 pist) ja sijoittuivat luokassaan toiseksi. Valtavasti onnea Ulpu!


AGILITY - JANAKKALA 10.8.2008

Giga (BW Dzika Gwiazda) & Hanna Sillanpää debytoivat virallisissa agilitykisoissa UPEASTI! Agiradalta heti nollatulos ja sitä seuraavalta hyppyradalta vain 5vp. Molempien ratojen sijoitus oli toinen. Todella lupaava ja kannustava alku. ONNEA VALTAVASTI!


TORNION KV-NÄYTTELY 9.8.2008
tuom. Dan Eriksson, Ruotsi

Welshclan's Ian's Ideal Image ROP-vet
Big-Wood's Tirion PN4 & VSP-vet
Big-Wood's My Woodchuck NUO ERI1
Big-Wood's Fool'n Ideal VAL EH2 (hammaspuutos)


SAWO SHOW 2008
Kuopion KV näyttelyt 2.-3.8.2008

Lauantai:
Welshclan's Ian's Ideal Image PU4 & ROP-vet
Big-Wood's Fool'n Ideal PN3 & VARA-CACIB

Sunnuntai:
Welshclan's Ian's Ideal Image VET EH1
Big-Wood's Fool'n Ideal VAL H

Jokaisella aidolla muotovaliolla tulee olla se sininen muovinauha laatuarvostelusta. Jannulta se vielä puuttuu, mutta Femma on nyt aateloitu!

Kiitokset Pirjolle kaikesta avusta koirien kanssa ollessani itse kehäsihteerinä.

-Jossu-


RUSKO VIREESSÄ EDELLEEN

Corgien erikoisnäyttelyssä Venäjällä Kurskissa Rusko (BW My Wizzer) oli ollut paras uros. Tuomarina Astrid Aas-Lundava.

YLIVIESKAN KV NÄYTTELY
20.7.08, tuomarina Rita Kadike-Skadina, Latvia


ROP Ian & BIS4 kasvattajaryhmämme

PU1, ROP, VSP-vet Welshclan's Ian's Ideal Image
PU2 & SERT Big-Wood's My Woodchuck
PU3, CACIB & vara-sert Big-Wood's Kiwi Independent
PU4 & vara-CACIB Big-Wood's Kiwi Inchworm

ERI2 Big-Wood's Fool'n Ideal
ERI2 Big-Wood's Tirion

ROP-kasv & BIS4-kasvattaja kennel Big-Wood's
(ryhmässä mukana: Fool'n Ideal, Tirion, Kiwi Inchworm, Kiwi Independent)

Kiitokset kaikille kehäkekkereissä autelleille. Erityisesti lämmittää apu kasvattajaryhmämme esittämisessä.


Kasvattajaryhmä liikkeessä. Pikkuhandlerimme Jenni pääsi taas suureksi ilokseen tositoimiin.


JÄLLEEN MUKAVIA KUULUMISIA RUSKOLTA!

Heinäkuun 19. Rusko (Big-Wood's My Wizzer) osallistui Venäjällä ensimmäistä kertaa nuorten luokkaan ja heti nappasi; CACIB tuli!


Rusko tutustuu eläimiin. Kuvat: Jakline


KLAG-AGILITYVIIKONLOPPU
Kokkola 12.-13.7.2008

Eihän sieltä pois osaa olla kun on kerran osallistunut! Femman ja Ellan kisasuunnitelmat menivät mönkään alkaneen juoksun vuoksi, mutta Pia & Jola ja Johanna & Misiu pitivät poppoon lippua korkealla.

Lauantain starteissa Misiu oli kovassa vedossa ohjaajan hakiessa radalla itseään. Tuloksena aamulla HYL ja illalla yhden esteen ohituksen korjauksesta huolimatta kivasti ihanneaikaan ehtinyt 10. Jola hyllytti itsensä aamuradalla ja iltaradalla tulikin hieno nolla.

Sunnuntaina Misiun aamuradalla alas yksi rima ja toiseksi nopeimmalla vitostuloksella oltiin sijalla 11. Iltakisassa Misiun menohalut vain kiihtyivät ja hylsyksihän se meni. Viimeinen rata hylkäyksestä huolimatta oli kuitenkin viikonlopun ehdottomasti paras rata. Agility on kummallista. Vaikka tulos ei päätä huimaa, suoritus voi huimata vielä pitkään... tässä tapauksessa ilosta!

Johanna kilpaili myös Konna-malinoisilla. Tuloksena kokemusta...


RUSKO ON MYÖS VENÄJÄN JUNIORIVALIO

Rusko (Big-Wood's My Wizzer) on tittelöitynyt myös Venäjän Juniorivalioksi. Komeustittelit kirjoitetaan toistaiseksi: Venäjän ja Moldovian Juniorivalio & Juniorimaailmanvoittaja-08.

Hienosti tehty! Kaikki kunnia ylpeille omistajille.


OULU KV & KR 12.-13.7.2008
tuom. Marit Sunde (KV) ja Zsolt Lokodi (KR)

Big-Wood's Fool For You, VAL EH1 (KV)
Big-Wood's My Woodchuck, JUN ERI1 PU2 VARA-SERT (KR)


SYNTTÄREITÄ

Veteraani-ikään, eli kahdeksanvuotiaiksi, on tullut Y-pentueemme. Paljon onnea Jolalle, Wilimalle, Jasulle, Repolle, Otolle ja Jappelle perheineen!

Kuusivuotissynttäreitään viettivät KiwiD-katraamme. Onnittelemme Ritaa, Jennaa, Rullaa, Eetua ja Turoa perheineen! Oma Eskomme juhli synttäreitään perhepiirissä siankorvan voimin.

Yhdeksänvuotiaiksi on tulollaan W-sisarukset. Terveiset myös heidän perheilleen!


Kiwi Dj "Esko", isänsä Kiwi Arctic "Totti" ja täyssiskonsa Rita "Kiwi Dundra"


VUOSITTAINEN HARRASTUSKARNEVAALI: AGIROTU 2008
Ylöjärvi 6.7.08

Agirotu oli tänä vuonna tapahtuma, joka "ei säästänyt perheen koiraakaan". Rokkiteemalla järjestetyt kisat Ylöjärvellä keräsivät sunnuntain rotuviesteihin 4 cardijoukkuetta ja yhden pemujoukkueen. Tuttuun tapaamme pidimme hauskaa, kannustimme toisiamme ja jätimme ryppyotsaisen kisaamisen narikkaan. Agirodussa ei epäonnistu kukaan. On vain parempaa onnea ja vähän huonompaa onnea, mutta kukaan ei tule hylätyksi.

Meidän poppoosta joukkueissa nähtiin Jola, Misiu, Ella ja Nata, jotka muodostivat yhdessä kilpajoukkueen nimeltä "Korviin käytetty". Aloittelijoiden joukkueessa "Jaloissa säästetty" starttasivat sisarukset Giga ja Veltto yhdessä Oivamainion ja Tampereen vahvistuksen Dimmun (Dustydimmu)kanssa.

Kilpajoukkue sijoittui mukavasti 72 joukkueen luokassa sijalle 24. Aloittelevien joukkue piti kiinni perinteestä ja pysytteli kymmenen parhaan joukossa. Nyt sijoitus oli yhdeksäs ja yhteensä joukkueita oli MINI-ALO sarjassa 21.

Hyvä me!

Kuvia agirodusta * KLIK *


RUSKO ON JUNIORIMAAILMANVOITTAJA
Tukholma, World Dog Show, 3.7.2008

Big-Wood's My Wizzer, kotoisammin Rusko, matkasi Moskovasta Tukholmaan maailmanvoittajanäyttelyyn ja reissu ei todellakaan ollut turha. Voitto junioriluokassa aateloi sen Juniorimaailmanvoittajaksi vm 2008. Hieno homma, kiitos ja onnea!

Myös Tupla (Darling Dinga Controversia) osallistui sekä maailmanvoittajanäyttelyyn että sitä edeltävään corgien erikoisnäyttelyyn. Molemmista tulokseksi EH. Hurjasti kiitoksia Marja aktiivisuudestasi! Esillä oli myös Tuplan täyssisko, siis Mantan tytär Diiba Daaba Controversia, jolle kummastakin näyttelystä ERI ilman luokkasijoitusta.


11-VUOTISSYNTTÄREITÄ
T-pentue 22.6.2008


Ringa 22.6.2008 (kuva: TF)

Terveiset kaikille T-pentujen kotijoukoille! Yhteinen taipaleemme Tituksen ja Mayan jälkikasvun kanssa on  varmasti ollut täynnä ikimuistoisia hetkiä. Ringa, Titta, Ronja, Maukkis ja Hippi täyttivät juhannuksena arvokkaasti 11-vuotta. Sisarussarjasta Toini-Anneli ja Tumppu seurasivat juhlintaa varmasti tuolta jostain korkeammalta. Hymynhäivähdys heidän ja emänsä kauniille muistoilleen.


ROVANIEMEN JUHANNUSNÄYTTELY
21.6.08 tuom. Benny Blid, S

kuva: Anne Haapalainen

Big-Wood's Dziki Gucio AVO ERI1 PU3 VARA-SERT


JUHANNUSAGILITY ROKUALLA

kuva: Katri Soini

Nata & Tarja kisasivat menestyksekkäästi Rokuan juhannusagiliidoissa. Lauantaina MINI1-luokassa nollarata ja sijoitus toinen. Sunnuntaina nollavoitto ykkösissä, agility-serti ja siirto kakkosluokkaan!

UPEAA TARJA! HYVÄ NATA! Ei voi kuin ihailla teidän sinnikkyyttä kaiken tapahtuneen jälkeen.


KÄÄPIÖT 3 VIIKKOA


n. Big-Wood's My Trilogy
 
 
 u. Big-Wood's My Tribal
 

u. Big-Wood's My Triangle
 
 
 u. "Charlie" eli Pikku-Kalle
 

AGILITYN SM-KISAT
Varkaus 14.-15.6.08


Raahen joukkue (kuva: Mona Liljegren)

Lauantaina Raahen Koirakerhon joukkueessa starttasivat Pia Alatorvinen & Jola, Johanna Flinck & Misiu & Ella sekä Jenna Tokola & kääpiöpinseri Nilla. Tämä oli ensimmäinen kerta kun Raahen Koirakerho sai joukkueen agilityn SM-kisoihin. Debyytti ei ollut lainkaan huono, sillä 35 startanneesta joukkueesta Raahen piskuinen koirakerho oli hienosti 15. Taakse jäi monta agilityn nimiseuraa.

Joukkueradalla Misiu teki puhtaan radan, Ellalla tippui yksi rima, Nillalla tuli yksi esteen minimaalinen ohitus ja Jola vastasi joukkueen pelleilystä kontaktiesteillä. Yhteistulos oli kuitenkin vain 10 + alle sekunti Ellan kurvailun aikaansaamaa yliaikaa. Ei tuo joukkueen nollatuloksen aikaansaaminen tähtitieteellisen kaukana olisi ollut. Ihan pienestä vain kiinni, joten mahdollisuuksia on onnistua vieläkin paremmin. Ensi vuonna uudelleen ;-)

Sunnuntaina Jola & Misiu osallistuivat yksilökisaan kaatosateessa. Päästäkseen edes osallistumaan on kisaa edeltävän vuoden aikana saavutettava vähintään 7 virheetöntä rataa ja kaksi näistä tulee olla saatuna peräkkäisistä starteista samana päivänä. SM-kisaoikeus on jo saavutus sinänsä!

Jola & Pia tekivät radalta 6 sekuntia yliaikaa menneen nollan ja kaikki tuo yliaika tuli putken ohijuoksusta aiheutuneesta korjauksesta. Tuomari ei kuitenkaan tästä sakottanut, joten tulokseksi 6 ja risat. Misiun & Johannan  tarkkuus oli eilisestä lopahtanut ja tulokseksi radalta kymppi ja 4 sekuntia yliaikaa. Kahden hypyn ohitus aiheutti yliajan, mutta oli kannustavaa huomata, että ilman noita ohituksia ihanneaikaan pääseminen olisi sekä Jolalla että Misiulla ollut täysin mahdollista. Vain puhtaalla nollalla pääsi finaaliin, joten meiltä yksilö-ässämmien ensikertalaisilta se jäi vielä kokematta. Ehkä ensi vuonna tai ensi elämässä, pääasia että oli hauskaa ja sai olla mukana tässä suuressa tapahtumassa muutenkin kuin katselijana.


Ella, Jola & Misiu radalla


HENGENPELASTAJAT, SANKARIKOIRAT NATA & ONNI

Nata ja Onni herättivät tulipalon sytyttyä emäntänsä ja toiminnallaan pelastivat hänen henkensä. Koira on todellakin ihmisen paras ystävä!


OIVALLE TK1-KOULUTUSTUNNUS
TOKO:n SM-kilpailut Oulussa 7.6.08

Oivamainio (Big-Wood's Fool'n Cool) & Seija Kaijanen kisasivat Suomen Welsh Corgi Seura ry:n tokojoukkueessa alokasluokassa. Onnistuminen ei voinut tulla parempaan paikkaan, sillä selkeällä ykköstuloksella TK1-koulari irtosi hienosti suomenmestaruuskisoista.

Onnea Seija & Oiva!

 


CORGISEURAN ERIKOISNÄYTTELY
Ruovesi 7.6.2008

Erikoisnäytelmät on nyt tältä vuodelta näytelty. Tänä vuonna meidän poppoosta parhaiten menestyi vuoden alussa veteraani-ikään tullut Jannu (Welshclan's Ian's Ideal Image), josta kyllä veteraanius on yhtä kaukana kuin musta aukko auringosta.

Tuloksia:


Jannu BIS-vet 2 (kuva: Mona Liljegren)

Welshclan's Ian's Ideal Image VET ERI1 PU4 ROP-vet BIS2-vet
Big-Wood's Tirion VET ERI2
Big-Wood's My Woodchuck JUN ERI
Big-Wood's My Woozle JUN ERI
Big-Wood's Fool'n Ideal VAL ERI
Big-Wood's Fooling Around VAL ERI
Big-Wood's Fool Iansson AVO EH
Darling Dinga Controversia JUN EH
Big-Wood's KAS 4./KP
Jannun jälkeläisluokka JÄK 2.

Lisäksi pitää vielä mainita, että Ellan tytär Newcard's Norma Jean ja Jannun poika Tyhjätaskun Häntäheikki saivat myös ne vaaleanpunaiset nauhat.

Cardigan tuomarina oli aikaisemmista vuosista poiketen britti yleistuomari Jean Lanning. Veteraanit arvosteli rotukehässä Tuula-Maija Tammelin Tanskasta. Hän piti Jannusta kovasti. Erityisesti jannun vetävä liikunta ja tiukka yleiskunto saivat kiitosta. BIS-veteraanin valitsi pembroketuomari Mavis Sykes, jonka sydän sykki enemmän milles muulle kuin pemulle. Onnea BIS1-veteraanin kotiin!

Erikoisnäyttelyssä jokainen osallistuja sai kirjaimellisesti pyyhkeitä. Vertauskuvallisesti me sitten puolestamme päivän päätteeksi pistimme vähän huumoria peliin ja...


... heitimme pyyhkeet kehään! (kuva MonaL)


KEMIN RYHMÄNÄYTTELY 7.6.08
tuom. Henrik Johansson, Ruotsi

Big-Wood's Kiwi Inchworm VAL ERI1 PU2
Big-Wood's Fool For You VAL ERI1 PN2
Big-Wood's Tiny Cupid AVO H


TRINAN & WOODYN PENNUT SYNTYIVÄT

Trinan (Big-Wood's Dorodna Celinka) & Woodyn (Big-Wood's My Woodchuck) pennut, kolme urosta ja yksi narttu, syntyivät tiistaina 27.5. Valitettavasti ensimmäinen urospentu syntyi kuolleena, mutta loput kolme olivat varsin elinkelpoisia ja jänteviä. Lauantaina 31.5. Trina adoptoi vielä yhden kovan onnen pemupojan, joka on sen biologisia pentuja reilun vuorokauden nuorempi. Adoptointi meni hienosti. Trina jatkaa oman Ringa-emänsä tassunjäljillä näissä äitiysasioissa, adoptoihan Ringakin omien pentujensä jälkeen kuusi orpoa tolleripentua.

Pentulaatikossa rauha maassa ja kaikki voivat paksusti... emäkin.


CORGIEN AGILITYLEIRI KAJAANISSA
23.-25.5.08

Johanna oli corgien agilityleirillä kouluttajana yhdessä Mirja Tiaisen ja Pia Alatorvisen kanssa. Viikonloppu oli mukava, opettavainen, hyödyllinen ja luonnollisesti vähän rankkakin. Kasvateistamme/osaomistuskoiristamme leireilyyn osallistuivat Kaapo, Veltto, Oiva, Tärppä, Nata, Jola, Femma, Esko, Ella ja pikkuiset pentuset Vätys ja Katti.

SUPERkiitokset Pinjalle leirin järjestelyistä ja terveiset kaikille leiriläisille. Jospa syksyllä saisimme uusituksi tämän tehoviikonlopun?


Ella notkeana (kuva: Katri Soini)


HELSINGIN KV NÄYTTELY 24.5.08
tuom. Ferelith Sommerfield, UK

Big-Wood's My Woodchuck JUN ERI2 PU4
Darling Dinga Controversia JUN EH3


UNSSI ON AGILITYVALIO
Oulu 18.5.08

Anneli Kukkosen omistama Unssi (Big-Wood's Tiny Chinook) voitti Minna Karjalaisen ohjaamana Oulussa 18.5. luokkansa ja aateloitui AGILITYVALIOKSI. Unssi on rodun kolmas AVA ja ensimmäinen urospuolinen sellainen. Olemme niin suunnattoman ylpeitä Unssin saavutuksista, jotta emme muuhun kykene kuin nöyrästi kiittämään ja iloitsemaan kanssanne. Tätä herkkua ei aivan joka vuosi kasvattajalle tarjoilla!


AGILITYKISAT OULUSSA 17.5.08

Belpam Konna & Johanna voittivat MAXI3-luokan miinustuloksella. Tämä oli Konnalle ensimmäinen voittonolla kolmosluokasta, joten agility-valiokello alkoi tikittämään.


TERVEISIÄ HOLLANNISTA!

Kuten kuvista näkyy, Brynn (Big-Wood's My Whomper)on kehittynyt komeaksi nuoreksi mieskoiran aluksi. Se on käynyt lonkkakuvissa ja kuvat on arvosteltu sekä Hollannissa että USA:ssa. Tulokset ovat nyt C (FCI) ja OFA-fair.


PIRKKO-PELLE VALIOITUI

Pirkko (Big-Wood's Fool Illusion) "aateloitui" muotovalioksi Viitasaaren näyttelyssä 4.5.2008, jossa se oli paras narttu ja VSP. Tuomarina Reijo Tuovinen.

Onnea Miialle ja Jennalle sekä tietysti itse kuningattarelle, Pirkko-Pellelle! Mitäpä sitä käyttäytymään kun katollaankin voi valioitua.


AGILIITELYÄ OULUSSA 3.-4.5.2008
tuom. Eija Berglund

Lauantaina Unssi (Big-Wood's Tiny Chinook) sai hienosti nollan MINI3-luokasta ja sijoittui toiseksi. Vielä se viimeinen voittonolla antaa odottaa tuloaan ja valioitumista.

Sunnuntaina Misiu (Tiramisu-Lisiura Controversia) ja Jola (Big-Wood's Yolana) juoksivat kumpainenkin ratavirheettömät nollat, mutta ajan kanssa teki hiven tiukkaa. Misiulla yliaikaa n. puoli sekuntia (tulos siis kirjattiin nollana) ja Jolalla kaksi ja risat. Unssille sunnuntaina kokemusta ja kontaktiharjoituksia ;-) Johannan ohjaama laina-malinois Konna sai ensimmäisen nollansa kolmosluokasta.

Tästä se kesäkausi alkaa!


PEPE LUONNETESTISSÄ

Pepe (Big-Wood's Fool Imp) luonnetestattiin Pellossa 4.5.08. Tuloksena oli kelvot +95 pistettä. Tarkemmat osa-aluepisteet tulossa.

ISOT kiitokset Sari aktiivisuudesta!


OIVAMAINIO TOKOTTELI OULUSSA 3.5.08

Oiva (BW Fool'n Cool) ja Seija Kaijanen tokottelivat Oulussa ALO1 tuloksen pistein 167,5. Tuomarina toimi Olavi Pajala. Hienoa Seija & Oivis, nyt vain TK1:n sinetöivää ykköstä jahtaamaan!


TERVEISIÄ PUOLASTA!

Tuplan emä Manta (BW Do Controversia) sai viimeisen Puolan sertinsä ja valmistui Puolan muotovalioksi. Kiitokset Dorotalle ja Marcinille aktiivisuudesta.

Manta on siirtyy nyt mammalomalle. Pentuja odotellaan toukokuun loppupuolella: kennel Controversia


VAASA KV 27.4.2008
tuom. Blaz Kavcic, Slovenia

Pirkko (BW Fool Illusion) voitti luokkansa ja sai ERI:n, kuten kaikki muutkin ko. näyttelyyn osallistuneet cardit. Sijoitusta ERInomaisessa paras narttu -luokassa ei kuitenkaan herunut.


AGILIITELYÄ HAUKIPUTAALLA 12.-13.4.08
tuom. Harri Huittinen

Vaikeilla radoilla hankalaa vääntöä, mutta Misiu (Tiramisu-Lisiura Controversia) ja kolmosluokan kisauransa korkannut Ella (Kilvroch My Romance) tekivät varsin kelpoja suorituksia josta kuitenkin täydellinen onnistuminen oli kaukana kaukana!

Misiun neljästä startista kolmelta tuli tulos, joista paras oli nk. yliaikavitonen. Ella juoksi sunnuntaina ensimmäiset kolmosen ratansa ja ekalta yliaikavitonen ja tokalta kymppi. Tulokset olivat varsin kelpoja hylkäysprosentin huutaessa noissa kisoissa hoosiannaa.


AGILIITOA PURINA-AREENALLA 6.4.2008

Jola (BW Yolana) & Pia Alatorvinen juoksivat MINI3 luokassa mukavan radan vain muurin palikoiden sinkoillessa sinne sun tänne. Tulokseksi vitonen.


TERVEISIÄ VENÄJÄLTÄ

Rusko (Big-Wood's My Wizzer) sijoittui 5.4. Venäjän corgierkkarissa luokassaan Excellentin saaneena toiseksi. Tuomarina oli viime kesänä Suomessakin arvostellut kasvattajatuomari Fran Fricker, kennel Kerman. Kuvia näyttelystä löytyy TÄMÄN linkin takaa.


MEILLÄ ON PENTUJA!

Pinjan ja Misiun pentuset syntyivät 2.4.2008. Emä ja pienet voivat loistavasti.

Lue lisää pentusivultamme.

 


UNSSISTA VUODEN AGILITY-CORGI

kuva: SARY

Unssi (Big-Wood's Tiny Chinook) voitti upeilla pisteillä Vuoden AGI-corgi 2007 -kilpailun.

Unssin urasta on kiittäminen ennen kaikkea omistajaa Anneli Kukkosta ja ohjaajaa Minna Karjalaista. Vuoden 2007 aikana Unssi saalisti 8 nollavoittoa ja sijoittui mukavasti SM-kisojen finaalissa. Tälle vuodelle odottelemme Unssin viimeistä nollavoittoa ja Suomen agilityvalion arvoa.

Agi-corgi kisan kolmas oli Jola (Big-Wood's Yolana), om. & ohj. Pia Alatorvinen, jotka myös avasivat kolmosluokan nollavoittotilinsä kauden aikana.

Suureksi yllätykseksemme kisauransa aloittanut Ella (Kilvroch My Romance) sijoittui hienosti viidenneksi ja tasaista tahtia kolmosluokassa kiitänyt Misiu (Tiramisu-Lisiura Controversia) jaetulle kuudennelle sijalle.

Vuosi 2007 oli ehdottomasti kaikkien aikojen tiukin AGI-corgipisteiden osalta. Osallistumisaktiivisuus on kasvanut ja menestystäkin on tullut laajemmalla rintamalla kuin aikaisemmin. Hienoa ja onnittelut KAIKILLE agilityä harrastaville corgisteille yhdessä ja erikseen!

Muissa vuoden corgi -koitoksissa TOP-10 sijoitukset olivat seuraavat:

Vuoden cardigan / nartut
#2 Big-Wood's Fool'n Ideal
#4 Big-Wood's Tirion

Vuoden cardigan / urokset
#6 Big-Wood's Queshi Quardian

Vuoden nuori cardigan
#3 Big-Wood's Fool'n Ideal (korkeimmalle sijoittunut narttu)

Vuoden veteraani cardigan
#2 Big-Wood's Tirion (korkeimmalle sijoittunut narttu)
#5 Big-Wood's Queshi Quardian

Vuoden TOKO-corgi
#10 Big-Wood's Warrigal

Vuoden TOKO-tulokas
#9 Big-Wood's Warrigal


PIA JA JOLA TANSSIVAT JÄLLEEN
Koiratanssin SM-kisat Lempäälässä 29.3.2008

Jola (FIN TVA Big-Wood's Yolana) ja Pia Alatorvinen osallistuivat kolmansiin koiratanssikilpailuihinsa. SM-statuksesta huolimatta he saivat tanssiuransa parhaimmat pisteet (158,6 p) ja sijoittuivat 18 kilpailijan joukosta hienosti 8. sijalle.

Tässä parit heidän saamansa arvostelut (lähde: www.tahtitassut.net)

" Hyvin valittu musiikki. Hyvä kontakti. Koreografiassa hienosti huomioitu musiikin rytminvaihdokset. Koira suoritti liikkeet hyvin." // "Hyvä kontakti, häntä heiluu. Koira teki liikkeet mukavasti. Vieno haukahtelu ei onneksi yltynyt. Hyvä kehänkäyttö."


LAPPEENRANTA KV 24.3.2008
tuom. Tuula-Maija Tammelin, Tanska

Matka oli pitkä, mutta se todellakin kannatti!

ROP, PN1, CACIB Big-Wood's Fool'n Ideal "Femma"
PN2, SERT Big-Wood's My Woozle "Tärppä"
PU2, ROP-vet Big-Wood's Queshi Quardian "Titus"
VSP-vet Big-Wood's Tirion "Ringa"
JUN ERI2 Darling Dinga Controversia "Tupla"
AVO ERI3 Kilvroch My Romance "Ella"

ROP-kasv kennel Big-Wood's
(ryhmässä Femma, Tärppä, Ringa ja Titus)

Kiitokset Annelle, Katrille, Marjalle, Monalle, junnuhandleri-vahvistuksellemme ja ties kuinka monelle muulle käsiparille kaikesta avusta päivän aikana. Pirjolle kiitokset majoituksesta matkan varrella.


Tärppä ja Tupla handlereineen odottamassa arvosteluvuoroa. Kuva: Katri Soini


CRUFTS 2008


HarryP:n menestystarinaa ryhmäkehästä

Vuosittainen opintomatka Cruftsiin on taas koettu. Reissu oli vaiherikas ja hauska, joskaan kommelluksiltakaan ei vältytty.

Perjantaina kotiuduttiin hotellille ja tutustuttiin Coventryn ostoskeskuksen alennusmyynteihin.

Lauantaina cardigan kehällä saatiin voittajaksi superjulkkis Kingsbury's I'm Harry P, joka teki rodulle mielettömän PR-teon sijoittumalla ryhmässä hienosti kolmanneksi. Nartut voitti Joseter Ardbeg Malt, jonka tyylikkyys puri myös reilu vuosi sitten CWCA:n juhlanäyttelyssä narttujen voittoon saakka.

Sunnuntaina shoppailtiin ja katsottiin mitäs muuta kuin agilityä.

Maanantaina ajeltiin vuokra-autollamme Ellan kasvattajan luo ja tutustuttiin uusimpaan Kilvroch pentueeseen, jonka emänä meille itsellemme hyvin mielenkiintoinen Kilvroch Tamina eli kotoisammin Buttercup ja isänä Ellan emän täysveli Kilvroch Rackett eli Fang.

Tiistaina lennettiin Suomeen ja omien koirien luo kotiuduttiin keskiviikkona aamuyöllä puoli viiden aikoihin.

Kiitokset koiranhoitajille: Annelle, Heinille, Jennalle, Pialle ja Juhanalle! Ilman teitä tämä reissu olisi ollut mahdoton toteuttaa. Kiitokset myös Metsotien mummille ja papalle, jotka lomailivat Jennin kanssa Kanarialla hiihtolomaviikon ajan.


Buttercupin pentuja & niiden emä ja Ellie-mummo


TAIKINA KOHOAA

Pinjan ja Misiun leipomukset näyttävät olevan kohoamassa. Lisätietoja pentusivulta. Pinjan täyssisko Tantta (Big-Wood's Blueberry) on myös juuri saanut pennut. Lisätietoja Karjavarkaan sivuilta.


TERVEISIÄ RUSKOLTA MOSKOVASTA

Rusko (Big-Wood's My Wizzer) viettää mukavia talvipäiviä Moskovan kupeessa. Näyttelyissäkin oli poika piipahtanut saaden junnuluokasta EH:n


WOODY & BRYNN TERVEYSTUTKIMUKSISSA

Niin se aika rientää, My W-pentue on luustokuvausiässä!

Ensimmäisenä läpivalaisuun ehti Hollannissa asustava Brynn (My Whomper) ja pari päivää myöhemmin kuvauksissa käväisi myös Woody (My Woodchuck). Kumpaisenkin lonkat näyttivät hyvin samankaltaisilta, mutta tokihan maakohtaisia eroja lausunnoissa voi olla. Suomalaisittain sanottuna keskiverto C:nä Woodyn kinttuja pidettiin. Woodyltä kuvattiin myös kyynärät ja lanneranka (ei muutoksia) sekä tutkittiin polvet ja silmät (ei huomauttamista).

Woodyn uinuessa sen "kuorsauksen" alkuperä myös selvitettiin. Diagnoosina hiven suuret kitarisat, jotka eivät aiheuta toimenpiteitä elleivät ala vaivaamaan. Tieto lisää tuskaa, mutta on tärkeää.


BRYNN NÄYTTELYISSÄ

Big-Wood's My Whomper osallistui Hollannissa ensimmäiseen viralliseen näyttelyynsä. Tiukassa tuomaroinnissa tuloksena oli EXC2. Hieno saavutus, sillä tuomari ei ollut jakanut excellenttiä edes valioluokan nartuille.


EI SE MEIDÄN SYY OO JOS ON SUUNTA HUKASSA...


Jenni & Jannu

Niin se aika rientää, vaan rientää yhä Jannukin. On käsittämätön ajatus, että tuo hyvin pentumaisesti käyttäytyvä pojjankoltiainen on jo tosimiehen iässä ja näyttelyihin sitä saisi ilmoitella jo ikämiesten luokkaan. Tekihän se Nykänenkin come backin veteraanisarjoihin, joten mistäpä sitä tietää vaikka tuo meidän Jannukin. Molempia yhdistää paitsi hurja nuoruus, myös into talviurheilulajeihin. Tähän yhteyteen sopii vallan mainiosti Tik Takin sanat kappaleesta Heilutaan: Hei me heilutaan taas eikä sitten kaaduta, ehkä väsyttää vähän, mutta nyt ei nukuta. Hei me heilutaan taas, ei me kaaduta, ei me menneisyyttä kaduta, eikä sitä kelata. Ei se meidän syy oo, jos on suunta hukassa....

Jannun ja Jennin valjakkourheilun alku näytti olevan fifty-sixty... ehkä menin samaan suuntaan, ehkä en...


Woody-poika, Jannu-isä ja Ella-emä 2.3.2008


AGILIITELYÄ OULUSSA 23.-24.2.2008
tuom. Tuomo Pajari (& Mika Moilanen)

Lyhyt versio pakkaskisojen tapahtumista: Nata (Newcard's Natalie Wood) ja Tarja Mulari voittivat mini-ykkösten D-kisan tehden vain yhden pienen virheen. Misiu (Tiramisu-Lisiura Controversia) ja Johanna liisivät neljä vauhdikasta rataa, mutta tarkkuus ei aivan nollatuloksiin tällä kertaa riittänyt. Tuloksia kuitenkin tekivät, vaikka radoilla hylkäämisprosentti oli tänä viikonloppuna korkea. Unssilla (BW Tiny Chinook) oli ensimmäinen mahdollisuus agivalioitua, mutta nämä juhlat antavat vielä odottaa itseään. Vauhtia kuitenkin tuttuun tapaan riitti, kun Karjalaisen Minna Unssia ohjasti. Eskon tytär Panda (Agicard's Bumblebee) voitti sunnuntaina mini-kakkoset nollatuloksella ja kilpailee tästä eteenpäin kolmosluokassa. Myös Pandan emä Alma ja mummo Nelli tekivät hienoja ratoja. Onnea Mirja!

Johanna ja leasing-mali Konna liitelivät Maxi3:ssa neljä lupaavaa rataa, joista yhdellä sijoittuivat kolmansiksi.


YLIHÄRMÄN RYHMÄNÄYTTELY 23.2.2008
tuom. Paula Heikkinen-Lehkonen

Tärppä (BW My Woozle) avasi sertitilinsä ollen myös paras narttu ja VSP. Hävisi vain meidän Eskon pojalle, Geestland's Picked Pard'lle eli Pekalle, joka oli ROP. Onnittelut ja Katrille kiitos Tärpän kehäkierroksista!


JOLA & PIA TANSSIMASSA

Vahdolla 17.2. järjestetyissä koiratanssikisoissa Jola ja Pia pyörähtelivät surffimusan tahdissa alokasluokassa. Pisteitä kertyi 152,25 ja sijoitus oli 7./11. Jolan innokas haukkuminen hieman vähensi pistetiliä, mutta minkäs sille voi jos toisella on niin hauskaa että surffatessa hieman räiskyy?


MISIU AGILIITELI OULUSSA 9.-10.2.2008
tuom. Minna Jokisaari

 

Misiu teki neljä vauhdikasta rataa. Ihan nappiin ei onnistunut tarkkuuden suhteen, mutta tyytyväisiä ollaan kun vauhti- ja asenneharjoitukset ovat selvästi tuottaneet tulosta. Yksi nollarata (C-kisa) kuitenkin aikaan saatiin ja kolme miinusaikaa kuorrutettuna yhdellä ohjaajan aikaan saamalla hylkäämisellä. Videolta voipi tiirailla tarkemmin.

Johannan "AGI-leasing" Konna (Malinut's Miracle Mill) liiteli lauantaina MAXI3-luokkaan ottaen nollavoiton.


TITUS TEINI-IKÄÄN!

Titus juhli perjantaina 1.2.08 synttäreitä. Vuosia on mittarissa 13 ja mieli on kuin pojjankoltiaisella. Ikä ei näy kuin arvokkaasti harmaantuneesta naamavärkistä. Vauhdikas kuva on otettu juhlapäivänä.


PINJA ON ASTUTETTU

Pinja ja Misiu "saivat toisensa" 1.2.2008. Jälkikasvun toiveissa ollaan huhtikuun alkupäivinä. Lisää pentusivulta


TÄRPPÄ, JERRY & EETU SILMÄTARKASTUKSISSA

Big-Wood's My Woozle & Big-Wood's Fool Iansson kävivät silmätarkastuksessa 19.1.2008. Molempien silmät olivat terveet kaihin osalta. Jerryltä löytyi lievä PPM ja hieman ahtaat kyynelkanavat, Tärpän silmissä ei ollut nypyn nyppyä.

Big-Wood's Kiwi Dante tarkastutti näkönsä 17.1.08 Oulussa Akuutissa. Kaihilausunto (diagnoosin merkintätavan muutos johtuu lausuntoteknisistä seikoista) pysyi ennallaan, mutta Eetu on edelleen näkökykyinen kaveri. Kaihi ei ole merkittävästi levinnyt , mutta on hyvä että asiaa seurataan.

Kiitos Katja & Katri & Minna aktiivisuudesta!


ELLA KOLMOSLUOKKAAN, KAJAANI AGILITY 5.1.2007
tuom. Salme Mujunen

Ella (Kilvroch My Romance) otti Johannan kanssa puhtaalla radalla ja melkein 20 sekuntia ihanneajan alittavalla suorituksella voiton Kajaanin kisojen mini-2 luokassa. Tämä tulos tarkoitti sitä, että Ella sai toisen agility-sertinsä ja nousi lajissa siihen korkeimpaan luokkaan. Ella aloitti kisaamisensa heinäkuussa 2007, joten varsin nopeaa oli tämä alempien luokkien läpi kahlaaminen.

Femma (Big-Wood's Fool'n Ideal) juoksi ykkösluokassa varsin kelvon radan. Aamupäiväinen koiranäyttelyurakka, joka jatkui vielä iltapäivällä ryhmäkehissä, ei vaikuttanut siihen millään tavoin. Ihanneaika alittui 19 sekuntia ja tuomarin käsi ei noussut virheen merkiksi kertaakaan. Femmalle & Johannalle ensimmäinen nollarata ja sijoitukseksi 29 koiran luokassa mukavasti kuudes!

Nata (Newcard's Natalie Wood) & Tarja Mulari debytoivat agility-uransa ERINOMAISESTI! Nopea, virheetön rata toi nollatuloksen ja viidennen sijan. Hienoa! Enää paremmin ei kyllä voi lajia aloittaa.

Kolmosluokassa kisaava Misiu (Tiramisu-Lisiura Controversia) sai osakseen päivän kiintiömokan ohjaajansa (Johannan) osalta. Vauhdikas suoritus lipsahti hylkäyksen puolelle ohjaajan ajauduttua metrin verran väärään paikkaan. Sellaista sattuu kun vauhti on hurjaa ja panokset kovat ;-)


KAJAANI KV 5.1.2007
tuom. Veli-Pekka Kumpumäki

Big-Wood's Fool'n Ideal AVO ERI1, PN1, SERT, CACIB, ROP, FIN MVA
Big-Wood's Tirion VET ERI1, PN4, ROP-vet
Big-Wood's My Woozle JUN ERI2
Big-Wood's Fool Illusion AVO ERI2
Big-Wood's Kiwi Indeed AVO H

Big-Wood's My Woodchuck JUN EH2
Big-Wood's Tiny Titus VET EH2
Big-Wood's Dziki Gucio AVO H

Big-Wood's ROP-kasv
(ryhmässä Fool'n Ideal, Fool Illusion, My Woozle ja Tirion)

Kiitokset kaikille kasvattajaluokan ja koirien kanssa auttaneille. Kiitokset Tärpän, Pirkon, Empun, Woodyn, Hipin ja Velton perheille aktiivisuudesta osallistua tähän näyttelyyn!


HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE!