Aina sattuu ja tapahtuu
VIIMEISIMMÄT UUTISET


TOINI ANNELI ON POISSA

10,5 vuotias "Topi", Big-Wood's Tresbien, pääsi ikiuneen 17.12.07. Aggressiivinen suukasvain vei voiton.


HELSINKI, MESSUKESKUS, 9.12.2007
Voittaja 2007-näyttely, tuom. Kim Vigsjö Nielsen, Tanska

Olipa mukava reissu ja kirjaimellisesti ERInomainen päivä meidän poppoolle!


8 kk ikäinen Tupla ensimmäistä kertaa Messukeskuksen näyttelyssä (kuva vas. Z@paro ja oik. Katri Soini)

Ensimmäisenä vuorossa oli Tupla (Darling Dinga Controversia), joka kolmesta narttupennusta sijoittui toiseksi saaden pikkuemäntänsä Inkerin iloksi myös kunniapalkintoruusukkeen.

Runsaslukuisessa junnu-uroiden luokassa debyyttinsä virallisissa kehissä teki Woody (Big-Wood's My Woodchuck) saaden erinomaisen ja sijoittuen kilpailuluokassa hienosti kolmanneksi. Tästä se lähtee!

Valiouroksissa Unto (Big-Wood's Kiwi Inchworm) sai ERIn ja jäi niukasti luokkasijoitusten ulkopuolelle ollen viides. Arvostelu oli kuitenkin niin Unton kuin Untosta kirjoittaa voi, niin hyvine kuin huonoinekin puolineen. Mitäpä sitä muuta voikaan arvostelulta odottaa kun tuomarina on rodun spesialisti, joka itsekin kasvattaa cardeja aktiivisesti.

Junnunartuissa Tärppä (Big-Wood's My Woozle) nappasi voiton (ERI1) ja sen myötä tituleerauksen JV-07. Nuo mystiset kirjaimet eivät tarkoita Juupelin Vääpeliä eikä Jaavan Veitikkaa, vaan Juniori Voittajaa vm 2007.

Femma (Big-Wood's Fool'n Ideal) kisasi viimeistä kertaa nuorten luokassa. Femmahan voitti viime vuonna luokkansa Messarissa ja samoin kävi nytkin. Parasta narttua valitessa Femma sijoittui hienosti kolmanneksi saaden seitsemännen ja toiseksi viimeisen suomalaisen sertinsä ja vara-cacibin, joka muuttuu aikanaan FCI:ssä oikeaksi CABIBiksi.

Myös Nata (Newcard's Natalie Wood) esiintyi nuortenluokassa viimeistä kertaa. Tuloksena oli EH ilman luokkasijoitusta.

Trina (Big-Wood's Dorodna Celinka) sijoittui valionartuissa upeasti toiseksi (ERI2). Kerrankin Trinan turkki ja näyttely osuivat samalle päivälle!

Siime (Big-Wood's Whippersnapper) esiintyi ensimmäistä kertaa veteraaniluokassa. Eipä ikä askelta painanut kun liikkeissä oli potkua kuin nuorella ja tästä kiitteli myös tuomari arvostelussaan. Siime sijoittui luokassaan toiseksi (ERI2).

Kasvattajaluokka koostui kahdesta brindlestä (Unto & Femma) ja kahdesta trikistä (Trina ja Woody). Tulimme toiseksi kera kunniapalkinnon. Kiitosta saimme koirien oikeasta koosta, rungoista ja liikkeistä. Pientä miinusta tuli muutaman koiran hivenen pyöreistä silmistä, mutta jäljet johtaa tässä asiassa sylttytehtaalle... Woodyä lukuun ottamatta jokaisen takaa löytyy Tiiiiiitush ja Unton takaa vieläpä kahdesti. Voiko muuta siis odottaakaan?

Oli oikein mukava tavata tuttuja! Erityisen säväyksen antoi kun paikalla olivat Moskovasta sekä Viiman että Ruskon aktiiviset omistajat. Kiitokset kaikille päivän aikana kehän laidalla auttaneille, erityisesti Marjalle, Julialle, Heinille, Miialle ja Katrille. Onnittelumme myös päivän voittajille, erityisesti lainapoika BJ:mme (Ch. Badagri Kiwi Fanfare) pojalle Newcard's Jack Potille, joka kotioloissa reagoinee paremmin nimeen Rosti. Nämä onnittelut uudesta  voittajatittelistä lähtevät siis Rostin perheelle Hankasalmelle ja kasvattajalle Pertteliin!


RUSKO MOLDOVASSA NÄYTTELYTURNEELLA


Rusko reissussa: ensin palkintojen kera ja sitten rennosti autossa matkustellen

Moskovassa majaileva Rusko (Big-Wood's My Wizzer) on aloittanut viralliset näyttelyluokat pienellä Moldovan turneella. Tuloksena 2 ROP-voittoa ja titteli Moldovan Junior Champion. Eksoottista!


TUPLA PENTUNÄYTTELYSSÄ 2.12.2007
tuom. Reijo Tuovinen

Tupla (Darling Dinga Controversia) käväisi harjoittelemassa tulevaa Messukeskuksen näyttelyä varten pentunäyttelyssä Kaapelitehtaalla. Tuloksena oli hienosti 1/KP PN1-pentu ja ROP ohi itseään vanhempien poikien. Hienoa Marja!


AGILITYÄ OULUSSA 1.-2.12.2007
tuom. Eija Berglund

Mukana kisaviikonlopussa Misiu ja Ella kumpikin neljän startin verran ja lisäksi Johannan kisakumppani malinois Konna (TVA&KVA&MVA Malinut's Miracle Mill), joka jätti hyppyradan väliin ja juoksi kolme rataa.

Ella teki varmaa tulosta ja keräsi sijoituksikseen viikonlopun ajalta MINI2-luokasta sijat 1-4-1-3. Miltään radoista ei tullut yhtä sekunnin kymmenystä lukuun ottamatta yliaikaa. Kolmelta radalta tuli vitonen ja yksi radoista hieno voittonolla. Kolmosluokka on enää yhden nollasijoituksen päässä.

Misiulla riitti vauhtia, mutta osumatarkkuus oli hieman hukassa. Tämä nyt ei ole huolestuttavaa ollenkaan, sillä vauhti ja menemisen meininki on nyt asioita, joita on treenattu ensi kesän SM-kisoja varten. Tässä onkin onnistuttu! Lauantain nollaradalla Misiu oli neljäs ja alitti hienosti ihanneajan. Toisella lauantain radalla tuli yksi kielto ja sen korjaamisessa vierähti luvattoman paljon aikaa, mutta silti ihanneaika ylittyi vain hieman. Sunnuntaina ensimmäisellä radalla Misiu ei löytänyt putken päätä, joten otimme lähestymisen uusiksi ja silti ihanneaika alittui yli 2 sekuntia. Viimeinen radoistamme olikin sitten vauhdikas hylkäys.

Konna teki kaksi vitosta lauantaina ja otti MAXI2-luokassa sijat 1 ja 4. Sunnuntaina mopo karkasi tyystin ja täysin käsistä ja tuloslistaan kirjattiin kolme kirjainta H, Y ja L.


RICO ON POISSA

Big-Wood's Tiny Caruso
27.11.2001 - 29.11.2007

Niin lyhyt askel
ajasta ikuisuuteen,
niin kapea raja,
välillä taivaan ja maan.

Voimia Katja, Jani ja lapset!


MANTA SAI KARVANSA TAKAISIN

Manta (RUS&SLO Ch PLJCh PLJW Big-Wood's Do Controversia) on saanut viimein pentujen jäljiltä turkkinsa takaisin ja käynyt parissa näyttelyssä saaden 2 puolan sertiä. Puolan valionarvo häämöttää enää yhden sertin päässä.


JYVÄSKYLÄ KV 17.11.2007
tuom. Andrew Brace, Iso-Britannia

Big-Wood's Fool Image NUO ERI2


AGILITYÄ OULUSSA 17.11.2007
tuom. Minna Jokisaari

Johanna juoksi kisoissa yhteensä kuusi starttia, sillä ykkösluokassa starttasi Femma, kakkosluokassa Ellan ja kolmosissa Misiu, jossa myös Unssi treenasi kontaktiesteitä Karjalaisen Minna ohjauksessa.

Femman ensimmäinen ihan lupaavasti alkanut rata kariutui 3. viimeisellä esteellä hylkäykseksi aivan_liian_ihanan putken kutsuessa. Toisella radalla päästiin maaliin hylkäämättä, mutta kahden esteen ohi kaahaus tuotti 10 ratavirhettä ja hieman yliaikaa. Sijoitus kuitenkin kivasti 3. Femma sai ensimmäisen ruusukkeensa virallisista kisoista!

Ellan ensimmäinen rata oli loistava, jopa niin loistava, että Johanna päätti antaa tasoitusta ottamalla tuntumaa maneesin hiekkaan. Koiralle virheetön rata, ohjaaja otti yliaikaa kompuroidessaan. Sijoitus tällä radalla toinen, ratavirheitä 0 ja ajan ylityksestä 2 sakkosekuntia. Luokan voitti virheettömällä radalla meidän Eskon tytär Panda (Agicard's Bumble Bee). Kakkosradalla Ella sitten näytti osaavansa edetä ja pitkälle. Valitettavasti Minnan suunnittelema järjestys esteille oli toinen kuin omatoiminen Ella sen kuvitteli olevan.

Misiun ensimmäinen rata oli melkeinpä täydellinen. Vain yksi rima tuli alas kohdassa, jossa hyvin moni muukin koira ponnisti huonosti (alustassa joku pehmyt kohta?). Ihanneaika alittui hienosti ja sijoitus oli 4. Kakkosradalla tuli ohjaajalla pieni virhe ohjaussuunnitelmassa ja Misiu tulkitsi ohjauksen niin kuin se tulikita pitikin, valitettavasti vain putken pää oli vähän väärä.

Unssin harjoitteluohjelmassa talven kisat ovat kontaktitreenauksen paikkoja kisatilanteissa. Tällä kertaa kontaktit onnistuivat, mutta toinen radoista meni hylkäyksen puolelle ja toiselta tuli 10 ratavirhettä. Unssimaiseen tapaan vauhtia ja vaaratilanteita riitti lähdöstä maaliin.


TERVEISIÄ ENGLANNISTA!


Lenkkeilyä maaseudulla (kuvat: Anne Sipola)

Vierailimme Ellan (Kilvroch My Romance) kasvattajan Eileenin luona 25.-30.10. Matkan aikana lenkkeilimme maaseudulla hevosia ja lampaita "laskien", tutustuimme lähikaupunkeihin, veimme tervehdyksemme paikalliseen corgien open showhun ja jottei aika olisi päässyt käymään pitkäksi, piipahdimme jopa EuroTunnelin kautta Ranskassa ja Belgiassa.


Kilvroch Rackett - Kilvroch Tamina - Kilvroch Red Hot (kuvat: JoFli)

[ Lisää kuvia reissusta ]


VELTOSTA ON TULLUT ISKÄKOIRA


Vasemmalla Veltto, oikealla Pikku-Veltot ja Pikku-Hipat

Big-Wood's Dziki Gucion ja Red Guard's Icedreamin pennut syntyivät 29.10.07.

Lisätietoja: Red Guard's -sivuilta


MYÖS JOLA AGILITYN SM-KISOIHIN

Jola (Big-Wood's Yolana) ja Pia Alatorvinen pinkoivat Helsingissä 28.10. seitsemännen nollansa kolmosluokassa ja näin ollen tarvittavat SM-nollat ovat kasassa. Tämä tarkoittaa sitä, että ensi kesän SM-kisoissa Varkaudessa nähdään myös Jola mittelemässä henkilökohtaisista SM-sijoituksista. Hienoa hienoa, kerrassaan upeaa!


FEMMA AGILITYKISOISSA
Oulu 20.10.2007, tuom. Jarmo Jämsä

Femma (Big-Wood's Fool'n Ideal) korkkasi virallisesti kisauransa Johannan kanssa Oulussa vain 5 kk sen jälkeen kun se oli agilityesteisiin tutustunut. Treenimäärään nähden kisat menivät loistavasti. Ensimmäiseltä radalta tuli vain yksi virhe ja pikkuisen yliaikaa kun A-esteelle lähestyminen otettiin uusiksi (tulos 8,53 ja sijoitus 5.) Toisella radalla Femmaa houkutteli putki väärässä paikassa, mutta hylkäämisen jälkeen meno oli kuin kokeneemmallakin koiralla. Tästä on hyvä jatkaa!


PINJA & TANTTA TERVEYSTARKASTUKSILLA

Big-Wood's Bilberry ja siskonsa Blueberry on nyt läpivalaistu mukavin tuloksin. Molempien lonkat olivat B/B, kyynärnivelet ja polvet 0/0. Selkäkuvistakaan ei löytynyt moitittavaa, joten luustoltaan varsin kelpoja siskoksia!


JOLAN AGILIIDOT PIIRINMESTARUUSKISOISSA

Helsingin seudun kennelpiirin piirinmestaruuskisoissa Jola (Big-Wood's Yolana) & Pia Alatorvinen tekivät kaksi kelpoa tulosta ja yhteistuloksella 15,19 sijoitus oli 21./44

Joukkuekisoissa Jolan kanssa samassa Koivukylän Koiraharrastajien joukkueessa starttasivat myös Jolan Giga-tytär (Big-Wood's Dzika Gwiazda) & Hanna Sillanpää. Ei ollut omena pudonnut kauas puusta kun kumpaisellekin tuli hylkäys.

Kiitos aktiivisuudesta!


OULUN KV-NÄYTTELY 6.10.2007
tuom. Marit Sunde, Norja

Big-Wood's Fool For You VAL ERI1 PN1 CACIB VSP
Big-Wood's Tirion VET ERI1 PN4 ROP-vet
Big-Wood's Dorodna Celinka VAL ERI2
Big-Wood's Fool'n Ideal NUO EH2
Big-Wood's Kiwi Inchworm VAL EH2
Big-Wood's Tiny Titus VET EH1

Ja päivän "hoo-sateessa" kylpivät: Fool Ihq Idol, Fool Imp, Kiwi Independent ja Dziki Gucio. Pentuluokassa My Woodchuck voitti kilpakumppaninsa, mutta kunniapalkinto jäi saamatta.

Misiun tytär Shiwacca Aoine Athas valioitui ollen PN2. Onnea Rovaniemen suuntaan!

Kasvattajaryhmämme oli ROP-ryhmä. Mukana keikkuivat Fool For You, Tirion, Dorodna Celinka ja Kiwi Inchworm.


UUDET SIVUT JULKAISTU 3.10.07

Sivut saivat uuden ilmeen ja monilta osin myös uuden rakenteen. Sivut ovat vielä pahasti työn alla ja esimerkiksi tämän uutissivun linkit vievät vielä pääosin vanhoille koirasivuille. Pyydämme jo etukäteen anteeksi mahdollisia sekoiluita ja katkenneita linkkejä.


RULLA TOKOTTELI VOITTAJALUOKASSA
Raahe 29.-30.9.07 tuom. Allan Aula & Veijo Kinnunen

Rulla (Big-Wood's Kiwi Durra) & Ulpu kisasivat tottelevaisuuskokeiden voittajaluokassa. Valitettavasti kumpanakin päivänä ruutu oli Rullalta hukassa, lauantaina nollautui myös hyppy ja sunnuntaina liikkeestä istuminen oli todella napakka liikkeestä seisominen. Muilta osin liikkeet menivät mukavasti ja Rulla työskenteli iloisesti. Lauantaina tuloksena VOI2 (230 pist.) ja sijoitus 3. Sunnuntain pistesaldo 199pistettä, tulos VOI3 ja sijoitus toinen. Tästä on hyvä jatkaa! Hienoa Ulpu!

Viereisessä kuvassa menossa luoksetulo.


KÄPÄLÄMÄEN KUNINKUUS FEMMAN HEINIÄ
Epäviralliset agilitykisat 1-luokkalaisille Raahessa 26.9.07

Käpälämäen kuninkuus on eräänlainen Raahen Koirakerho ry:n seuramestaruus kaikille niille koirille, joilla on oikeus kilpailla agilityn 1-luokassa. Tänä vuonna kuninkuuden voittivat kuningatar Femma (Big-Wood's Fool'n Ideal) & Johanna, joka aloitti agilityharrastuksensa vasta toukokuun loppupuoliskolla 2007. Femma suoritti radan virheettömästi. Esko (Big-Wood's Kiwi Dj) & Johanna sijoittuivat toiseksi yhdellä virheellä. Vilma (Big-Wood's Yalina) ja Roi tempaisivat vauhdikkaan hylkäyksen.

Mölliradalla voiton veivät ensi kertaa missään kisatilanteessa esiintyneet Pinja (Big-Wood's Bilberry) ja Marika Johannan & Ringa-mummelin räpeltäessä kolmannen sijan verran tulosta. Kakkos-kolmosten radalla Misiu ja Johanna juoksivat virheettömän radan ja Ellan kanssa samalla radalla tuli yksi ohjausvirhe putkeen viennillä.

Kiva paikallinen agiliitoilta takana!

JOLALLE SM-NOLLA
Helsinki 23.9.07

Jola (Big-Wood's Yolana) & Pia lisäsivät agilityn SM-nollasaldoaan yhdellä Helsingin kisoissa. Vielä yksi ja SM-kisat 2008 kutsuvat! ONNEA!


WOODY & ALMA ALOITTIVAT NÄYTTELYLEIKIT
Pentunäyttely Siikajoki 22.9.2007, tuom. Anita Alatalo


Big-Wood's My Woodchuck & Big-Wood's My Wizzle (kuvat: Z@paro & JoFli)

PEK1 KP ROP-pentu RYP3-pentu Big-Wood's My Woodchuck
PEK1 KP PN2-pentu Big-Wood's My Wizzle

Hienoa ja onnittelut Heinille ja Roille!

Samassa näyttelyssä meidän Ella kisasi junior handlerissa yhdessä Julia Pekkalan kanssa. Kisa oli Ellalle ensimmäinen JH-kilpailu, joten mukavan alun sai Julian ja Ellan yhteistyökokeilu. ONNEA!


TUPLA DEBYTOI NÄYTTELYISSÄ
Pentunäyttely, Tuomarinkartano 15.9.07, tuom. Marja Talvitie

Tupla (Darling Dinga Controversia) oli hienosti VSP-pentu. Onnea Marja & perhe!


AGILITYKISAT OULUSSA 14.-15.9.
Tuom. Johanna Nyberg

JIPPII! Misiulla on nyt paitsi SM-nollat, että maajoukkuekarsintanollat kasassa. Tuloksena oli lauantaina nolla+vitonen ja sunnuntaina nolla+hylkäys.

Ella korkkasi kakkosluokan lupaavasti. Lauantaina harjoiteltiin kakkosluokassa olemista kymppien ja pienen kohelluksesta aiheutuneen yliajan verran (sijoitukset kuitenkin toinen ja kolmas) ja sunnuntaina sitten otettiin luokkavoitto nollatuloksella ja kakkossija vitosella.


MISIUN HATTUTEMPUT AGILITYKISOISSA
Tornio 8.-9.9.2007, tuom. Minna Räsänen

Misiu & Jossu lisäsivät SM-nollasaldoaan heti kerralla neljällä nollalla. Se SM-kisoihin vaadittava tuplanollakin tuli komeasti. (tuplanolla = kaksi saman päivän aikana peräkkäisissä starteissa saatua virheetöntä rataa). Misiu tarvitsee enää yhden nollan saadakseen osallistumisoikeuden SM-2008 kisoihin.


Misiun kisa3 (katso video)
Tulokset:
Kisa1: 0,59/sijoitus 5./16
Kisa2: HYL (Jossu unohti radan...)
Kisa3: 0,00/sijoitus 6./16
Kisa4: 0,00/sijoitus 9./22
Kisa5: 0,00/sijoitus 6./22

CARO TOKOTTELI
Vimpeli 9.9.07 tuom. Salme Mujunen

Caro (B-W's Tiny Caribbe) & Heidi Luoma-aho tokottelivat ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa. Tulos oli 130,5 pistettä ja kolmostulos sijoituksen ollessa 4. seitsemästä kisaajasta. Hyppy meni nollille ja kaikista muista liikkeistä tuli lupaavasti pisteitä. Hienoa Heidi & Caro!


AGILITYN PIIRINMESTARUUSKISAT
(Pohjois-Pohjanmaan kennelpiiri) Oulu 2.9.2007, tuom. Minna Väyrynen

Misiu (Tiramisu-Lisiura Controversia) & Jossu sijoittuivat kahden radan yhteenlasketuilla tuloksilla neljänsiksi. Varsinaiset kisasuoritukset ei olleet niitä virheettömimpiä, mutta sijoitus oikeinkin kelpo.

Unssi (B-W's Tiny Chinook) & Minna Karjalainen saivat ensimmäiseltä PiirM-radalta hylkäyksen, joten olivat tällä kertaa ulkona mestaruuskamppailusta.


CORGIEN TOKOMESTARUUSKOE
Maaninka 1.9.07 , tuom. Marko Puranen


Pörri kisaamassa (kuvat: Katri Soini)

Jossu & Pörri (B-W's Warrigal) debytoivat tokoilunsa Corgiseuran mestaruuskisojen alokasluokassa. Ihan ei kaikki liikkeet nappiin onnistuneet ja sääkin päätti näyttää kaikki syksyiset elementtinsä pikkuista trombinpoikasta myöten kesken Pörrin (ja VAIN Pörrin) suorituksen, mutta ihan kelpo kakkostulos pistein 145 kuitenkin saatiin. Ennakoltakin heikoksi tiedetty hyppy meni nollille ja seisomisliikkeen aikana Pörri sai käskyjä nenäänsä maan uumenista. Alokasluokassa sijoitukseksi tuli kolmas ja corgien välisessä taistossa hopeaa avoimen luokan kisaajan viedessä mestaruuden vain 1,5 pisteen erolla. Tästä on hyvä jatkaa...


PUOLAN ERIKOISNÄYTTELY
1.9.07 tuom. Astrid Aas-Lundava, EST

Mantan tytär, Tuplamme Venäjällä asustava täyssisko
Diiba Daaba Controversia oli näyttelyn BIS1-BABY.


AGILITYKISAT JÄRVENPÄÄSSÄ
26.8.2007

Jola (B-W's Yolana) & Pia Alatorvinen nappasivat taas kaksi nollaa Järvenpään kisoista. Sijoitukset oli näissä mammuttikisoissa hienosti 10. ja 11. Jola on nyt enää kahden nollatuloksen päässä oikeudesta osallistua SM-kisoihin ensi vuonna. Mahdottoman hienoa työtä Pia!


MAANINGAN AGILITYKILPAILUT 25.8.2007

Ella & Johanna:
MINI1 tulos 0,00 sijoitus 1. LUVA, SERT ja siirto 2-luokkaan

Misiu & Johanna:
MINI3 (agirata) tulos 0,09 sijoitus 4.
MINI3 (hyppyr.) tulos 3,22 sijoitus 3.


OULUN AGILITYKILPAILUT 18.-19.8.2007


Misiu & Unssi (kuvat: Sari Eskelinen)

Ella & Johanna:
MINI1A tulos 5,00 sijoitus 3.
MINI1B tulos 0,00 sijoitus 2.  -> LUVA

Misiu & Johanna:
MINI3A tulos HYL
MINI3B tulos 1,32  sijoitus 2.
MINI3C tulos HYL
MINI3D (hyppyrata) tulos 2,55 sijoitus 1.

Unssi & Minna Karjalainen:
MINI3A tulos 0,00 sijoitus 2.
MINI3B tulos HYL
MINI3C tulos HYL
MINI3D (hyppyrata) tulos 5,00


Ella kääntymässä nollaratansa loppusuoralle
kuva: Nette Jylkkä, 5v


MANTASTA SLOVAKIAN MUOTOVALIO
Bratislava 18.-19.8.2007

Manta (Big-Wood's Do Controversia) osallistui pentujensa jäljiltä täyskaljuna kahteen kansainväliseen näyttelyyn Bratislavassa. Lauantaina tuomarina oli Andrew Brace Iso-Britanniasta ja sunnuntaina Barbara Larska Puolasta. Manta voitti valioluokan molempina päivinä ja sai näin puuttuvat CAC:nsa ja valmistui Slovakian muotovalioksi.


KAJAANIN RYHMÄNÄYTTELY 18.8.2007
tuom. Elena Ruskovaara

Big-Wood's Tiny Titus PU2 & ROP-vet

Onnittelut myös Misiun Paris-tyttärelle
(Shiwacca Aoine Athakselle) toisesta sertistä ja
siskolleen Pitkolle (S. Aisling Aingeal) VSP-ruusukkeesta.


YLIVIESKAN AGILITYKILPAILUT 11.8.07

Jola (Big-Wood's Yolana) & Pia Alatorvinen ottivat kaksi SM-nollaa ja ensimmäisen nollavoittonsa Tuomo Pajarin radoilta Ylivieskasta. Valtaisat onnittelut hienosta menosta!

Samoissa starteissa Misiu (Tiramisu-Lisiura Controversia) ja Johanna tulivat MINI3 luokassa molemmissa starteissa neljänneksi tuloksilla 10,00 ja 5,00.

 

Ella (Kilvroch My Romance) ja Johanna tulivat MINI1-luokan radoilla molemmissa toiseksi tuloksilla 5,00 ja tässä kisassa kilpailukirjansa korkanneet Trina (Big-Wood's Dorodna Celinka) & Heini Fingerroos sijoittuivat hyppyradalla kolmansiksi tuloksella 20 ja risat.

Johannan ohjaama malinois-uros Konna sijoittui MAXI2 hyppyradalla kolmanneksi nollatuloksella ja kolmosluokka on enää yhden nollan päässä.


Ella Ylivieskassa (kuva: Merja Ojanperä)


KUOPION NÄYTTELY 4.8.2007
tuom. Miroslaw Redliccy, Puola

Big-Wood's Fool'n Ideal PN1, SERT, ROP
Big-Wood's Fooling Around PN2
Big-Wood's Tirion PN3, ROP-vet

Tiramisu-Lisiura Controversia PU1 VSP
Big-Wood's Queshi Quardian VET ERI2

kennel Big-Wood's ROP-kasv
(Fool'n Ideal, Fooling Around, Tirion, Queshi Quardian)

Femma pääsi vielä ryhmäkehässä 8:n parhaan joukkoon.
Ryhmätuomarina oli
Pedro Sanches Delerue Portugalista.

Kiitokset Pirjolle, Annelle, Eilalle, Vilpiinalle ja
Paulalle avustanne kasvattajaluokan kanssa!


TÄRPPÄÄ JA TUPLAA MOIKKAAMASSA


Tärppä & Tupla

Samalla matkalla kun saatoimme Ellien kotimatkalleen, kävimme morjestamassa Tärppää (Big-Wood's My Woozle) ja Tuplaa (Darling Dinga Controversia). Nuoret neidit osoittautuivat varsin näpsäköiksi pakkauksiksi ja yhteinen leikki maistui, maistui ja maistui. Vauhtia Riitti Liikasen perheen pihalla iltamyöhäselle saakka. Terveiset Tärpän ja Tuplan taustajoukoille ja erityisesti Marjalle kaikesta kestityksestä.


HEI HEI ELLIE!


Ellie & Titus

Ellie lähti elokuun alussa kotimatkalle massu lupaavasti
pyöristyneenä. Meillä on jo kova ikävä mutta toivottavasti
sitä päästään lievittämään loppuvuodesta 2007...


PIUKU ON POISSA

Big-Wood's Sunflower
26.2.1996 - 28.7.2007

Siellä olen missä tuuli puhaltaa,
missä kukat kauniin loisteen saa.
Siellä missä aurinko nousee ja laskee
ja missä koskematon on maa
ja siellä olen ja odotan
jos vaikka pääsisit joskus sinne saapumaan.

Surunvalittelut Helenalle perheineen


PELLON NÄYTTELY 22.7.2007
tuom. Marja Talvitie

Big-Wood's Fool'n Ideal PN1, SERT, ROP
Big-Wood's Tirion PN2, ROP-vet
Big-Wood's Kiwi Indeed AVO EH2
Mandastamm Duudi Lullaa AVO H

Big-Wood's Kiwi Inchworm PU3
Big-Wood's Queshi Quardian PU4, VSP-vet
Big-Wood's Tiny Cupid AVO ERI1, vara-sert
Big-Wood's Tiny Titus VET ERI2
Big-Wood's Fool Imp NUO EH2

kennel Big-Wood's ROP-kasv
(Fool'n Ideal, Tirion, Queshi Quardian & Kiwi Inchworm)

Ringa pääsi vielä BIS-vet kehässä 8:n parhaan joukkoon.
Ryhmätuomarina oli Moa Persson Ruotsista.

Kiitokset Hannakaisalle, Annelle, Eilalle, Vilpiinalle
ja Vivianille esittämisavusta kasvattajaluokissa!


MUHOKSEN RYHMÄNÄYTTELY 21.7.2007
tuom. Leni Finne

Big-Wood's Tirion PN1, ROP & ROP-vet, BIS-3-vet
Big-Wood's Fool'n Ideal PN2, SERT
Big-Wood's Fool Illusion NUO EH2
Big-Wood's Bilberry AVO EH3

Big-Wood's Queshi Quardian PU1, VSP, VSP-vet
Big-Wood's Dziki Gucio AVO H

kennel Big-Wood's ROP-kasv, BIS-2-kasv
(Queshi Quardian, Tirion, Fool'n Ideal, Fool Illusion)

Ringa pääsi vielä ryhmässäkin kuuden parhaan joukkoon.
Tuomarina ryhmäkehässä oli Elena Ruskovaara.


Kasvattajaluokat arvosteli isossa kehässä Ritva Raita.
Kiitokset Riikalle, Annelle ja Miialle esittämisavusta!


ELLA & MISIU AGILIITÄMÄSSÄ
KLAG agilitytapahtuma 14.-15.7.2007

Ella korkkasi kilpailukirjamerkinnät Kokkolassa E-kisassa sunnuntaina. Sivosen Vesan tuomaroimalla hyppyradalla tuli nollarata alle ihanneaikaan ja sijoitus oli hienosti toinen. Myös lauantain C-kisasta oli ihan vähällä tulla nolla, mutta pienen pieni ajatuskatko ennen putkea sai sen juoksemaan putken ohi kohti sen mielestä niin ihanan pussailtavaa yleisöä. Siltä radalta vitonen ja hieman yliaikaa, sijoitus kuitenkin jo silloin lupaavasti 4. Muut kaksi rataa tuottivat tulokseksi kolme ratavirhettä ja pikkuisen aikalisää ja hauskaakin hauskemman hylkäyksen.

Misiun asenne agilityyn on muuttunut "kivasta tekemisestä" tärkeiksi tositoimiksi. Tyyppi tykittää ratoja jo ihan menemisen meiningillä ja ihanneajat alittuivat jokaisella radalla. Sillä yhdelläkin, joka 4. viimeisellä esteellä lipsahti ohjaajan juoksukunnon romahdettua hylyksi, se olisi alittunut koska suoritusaikaa oli vielä maalikoukerolla runsaasti jäljellä. Tulokset siis viikonlopulta: 5,00 / HYL / 5,00 / 10,00. Tyytyväisiä ollaan, vaikkei niitä tavoiteltuja SM-nollia tipahdellutkaan. Lisää vain kisoja ja parempaa onnea, nytkin oli niii-iii-iin pienestä kiinni.

Viikonlopun aikana vain vahvistui vahvistumistaan se, että agility on se mihin lähivuosina satsataan. Laji vie vain enemmän ja enemmän mennessään!


KOKKOLAN KV-NÄYTTELY 15.7.2007
tuom. G. Kostopoulos, Kreikka

Big-Wood's Tiny Chiwacca VAL ERI1 PN1 CACIB VSP
Big-Wood's Fool Illusion NUO ERI1 PN4 VA-SERT
Big-Wood's Bilberry NUO ERI2

Big-Wood's Kiwi Inchworm ERI2 PU3
Big-Wood's Tiny Titus VET ERI1 PU4 ROP-vet

kennel Big-Wood's ROP-kasv


Hilla, Hippi, Unto ja Pirkko


PEPE TERVEYSTARKASTUKSILLA

Big-Wood's Fool Imp
Silmät: OK
Lonkat: C/D, KN 0/0

Kiitos Sari aktiivisuudesta!


RUSKON ENSIMMÄINEN NÄYTTELY

Rusko (Big-Wood's My Wizzer) debytoi Venäjällä
näyttelykehissä 8.7. ollen ROP-pentu.


Kun on kerran eksynyt Agirotuun, vaarana on, että sinne eksyy toistekin. Niinpä jälleen tänä vuonna Vöyrillä nähtiin upeasti 4 cardigan-joukkuetta, kaksi aloittelevissa ja kaksi kilpailleissa. Meidän poppoosta oli kasattu yksi alojoukkue: Giga, Trina, Pinja, Ella ja varakoira Misiu, joka loppupelissä juoksi joukkueessa kun Pinjan vakituinen ohjaaja kaasoili häissä ja varakartturin kanssa esteistä tuli vain tulitikkuja. Kilpajoukkueissa olivat meiltä mukana Jola, Unssi, Misiu, Ella ja Onni. Lisäksi yksilökisoissa kisasivat viikonlopun aikana kolmosissa Unssi ja Jola sekä kisauransa debytoinut Ella. Mainittavin tulos oli Jolalla, joka juuri kolmosluokkaan noustuaan sai nyt ensimmäisen SM-nollansa lauantain iltakisasta. Hienoa!

Palkintokorokkeella nähtiin JÄLLEEN Agirodussa cardeja! ALO-joukkueemme tykitti puhtaan ja nopean nollatuloksen ja sillä irtosi hienosti 17 joukkueen joukosta hopeasijoitus. Omasta puolestani isot kiitokset Heinille ja Hannalle + tietenkin meidän kannustusjoukoille tsempistä! Cardien toinen ALO-joukkue sijoittui myös hienosti kuudenneksi.

Kilpajoukkueissa tuli myös mukavia sijoituksia. Kolmosluokan koirista kasattu joukkue sijoittui 49 joukkueen joukosta sijalle 13 ja ykkösluokan koirista kasattu joukkue sijalle 30.

CARDI CAN!

[ kuvia agirodusta ]


Perinteinen juhannuksenvietto
ROVANIEMI KV 23.6.2007
tuom. Paula Heikkinen-Lehkonen

Se oli sitten Tituksen päivä, ei kenenkään muun! 12,5-vuotias tehopappa pääsi nyt sitten leikkimään näyttelyleikkejä kolmeen eri ryhmäkehään ja nekin olisi pitänyt hoidella melkeinpä samaan aikaan. Ja tämähän järjestyi - haukkuen ja pomppien. Mutta nyt tuloksiin:

VET ERI1 PU1 ROP ROP-vet Big-Wood's Queshi Quardian, Titus
JUN ERI1 PN2 SERT Big-Wood's Fool'n Ideal, Femma
VET ERI1 PN4 VSP-vet Big-Wood's Tirion, Ringa
VAL EH1 Big-Wood's Kiwi Inchworm, Unto
VET EH2 Big-Wood's Tiny Titus, Hippi
VAL EH3 Kilvroch Silk Stockings,Ellie
NUO H Big-Wood's Fool Imp, Pepe

ROP-kasv Big-Wood's, ryhmässä Titus, Unto, Femma ja Ringa.
Luokan arvostelu: "Ryhmässä on kaksi vanhaa ja kaksi nuorta koiraa. Kaikki ovat oikean kokoisia ja rakenteisia ja edustavat oikeaa rotutyyppiä. Vuodenajasta johtuen useimmilla on karva lähtenyt ja yleisvaikutelma hieman kärsii tästä. Kasvattajalla on kuitenkin erinomainen jalostusmateriaali. Hienoa että vanhat koirat ovat näin hyvässä kunnossa."


Voi kauhistus kuinka tuo aika rientää!
"TEET" KYMPPIKERHOON


Ringa 10v (kuva: HeiniF)

Onnittelut 10-vuotiaille T-pentueesta oleville Hipille, Maukkikselle, Toinille, Ronjalle, Titalle ja tietenkin kotona majailevalle Ringalle. Nyt on saavutettu ikä jolloin saa tehdä mitä haluaa, milloin haluaa ja miten haluaa.

Tumpulle terveisiä sinne sateenkaarisillalle. Nakkikakkua saa varmaan sielläkin.


Ringan "virallinen" 10v-poseeraus


AGILITYN SM-KISAT
Teivon ravirata 16.-17.6.2007


Misiu & Jossu SM-joukkuekisassa (kuva: Kata Göös)

Nyt ollaan Misiun kanssa yhtä hienoa kokemusta rikkaampia!

Suomen Welsh Corgi Seuran joukkue osallistui ensimmäistä kertaa joukkue SM-kisoihin. Debyytti ei ollut ollenkaan huono, sillä tavoite täyttyi hienosti (joukkueemme sai sen tuloksen) ja taakse jäi monta nimekästä agilityseuraa. Sijoitus oli 42 joukkueen joukosta 27. Joukkueessa olivat Johannan ja Misiun lisäksi Mirja Tiainen & FIN AVA Agicard's Afrodite & FIN AVA Mandylay's Noelle ja Pia Alatorvinen & FIN TVA Big-Wood's Yolana.

Misiun rata meni hienosti, mitä nyt ohjaaja teki pienen virheen ja ohjasi sen väärälle radalle. Jola & Pia taiteilivat hienon nollan. Mirkulla ja Nellillä tipahti kaksi rimaa ja Almalla tuli vain puomin kontaktilta alastulomoka. Kokonaistulos joukkueella 15 ja risat. Oulun Seudun KAS:n joukkueessa nollaradan pinkoi Unssi (Big-Wood's Tiny Chinook) Minna Karjalaisen ohjastamana.


Pia ja Jolle nollaa tekemässä

Yksilökisa käytiin sunnuntaina. Siihen päästäkseen tuli koirakolla olla edelliskauden ajalta seitsemän nollatulosta ja niitähän Unssilla riitti. Unssi teki upean nollan karsintaradalta ja pääsi sijalta 27. illan Finaaliin. Siellä ei ihan nollaputki jatkunut, sillä viimeinen rima päätti tulla alas, mutta sijoitus kuitenkin koheni vielä jonkun pykälän. Loppujen lopuksi Unssi oli 126 minikisaajan joukosta U-P-E-A-S-T-I 23. !!!

Nyt on kasvattajatädit ylpeitä. KIITOS TEAM-UNSSI eli Anneli ja Minna!


Minna ja Unssi SM-finaaliradalla


JÄMSÄNKOSKI KR 10.6.

Oli Femman päivä!


VSP Poco & ROP Femma (kuva: Mona Liljegren)

JUN ERI1 PN1 SERT ROP Big-Wood's Fool'n Ideal, Femma
VAL ERI1 PN2 vara-serti Kilroch Silk Stockings, Ellie
VET ERI1 PN3 VSP-vet Big-Wood's Tirion, Ringa
AVO ERI1 PN4 Mandastamm Duudi Lullaa, Pulla
VAL ERI2 Big-Wood's Fooling Around, Tio
NUO EH1 Big-Wood's Blueberry, Tantta
JUN EH Newcard's Natalie Wood, Nata

VAL ERI1 PU2 Tiramisu-Lisiura Controversia, Misiu
JUN ERI2 Big-Wood's Fool Image, Jali
VET ERI2 Big-Wood's Queshi Quardian, Titus
VET ERI3 Big-Wood's Tiny Titus, Hippi

ROP-kasv kennel Big-Wood's

Tuomarina oli edellispäivänä erikoisnäyttelyssä pemut
arvostellut Bojojamile-pembrokeistaan tunnettu
australialainen Valerie Joan Hutton.


Kasvattajaryhmässä Titus, Ringa, Tio ja Femma
(kuva: Mona Liljegren)

Mikikin menestyi

Miki-pemu (Annline's My Magic Chance) voitti avoimen luokan ja PU-kehässä sijoitus oli kolmas vain kahden valion kiilattua edelle. Tämä tarkoitti valioitumista juuri 2-vuotissyntymäpäivien jälkeen. Tuomarina oli edellispäivänä erikoisnäyttelyssä cardiganit arvostellut Fran Fricker.


ERIKOISNÄYTTELY JÄMSÄNKOSKELLA
9.6.2007 tuom. Fran Fricker, kennel Kerman, UK


Kasvattajaluokkamme, BIS1, Titus, Ringa, Tio ja Femma
BIS-tuomarina Valerie Joan Hutton (kuva: HeiniF)

Erkkari on vuosittainen MUST-tapahtuma, jonne ei mennä menestymään, vaan olemaan yhdessä viettämään aikaa. Tokihan menestyskin on mukavaa jos sitä on tullakseen, mutta meillä iloitaan jo jokaisesta kehäkäynnistä puhumattakaan sitten saaduista luokkasijoituksista.

Kasvattajaluokkamme menestys kuitenkin oli jotain, josta riittää juhlittavaa pitkäksi aikaa. Helteisen päivän huipennuksissa se valittiin näyttelyn parhaaksi kasvattajaryhmäksi ohi pembrokeryhmän. Menestyksen merkitystä lisää se, että se oli kasattu nk. sukupolviluokaksi ja muodostui Titus-papasta, sen tyttärestä Ringasta, Ringan tyttärestä Tiosta ja Tion tyttärestä Femmasta. Meillä oli siis neljä sukupolvea rinta rinnan ja jos totta puhutaan, saimme kyllä kasattua varsinaisen Dream Team -joukkueen.


Misiun jälkeläisluokka: Misiu, Pulla, Aida, Trina ja Giga
(kuva: HeiniF)

Misiun jälkeläisluokka kasattiin neljästä nartusta, jotka kaikki olivat eri pentueista. Täytyy myöntää, että yhtenäinen ryhmä se olikin. Tulokseksi ROP-ryhmä ja BIS2-ryhmä.

Tio jatkoi erikoisnäyttelymenestysputkeaan. Ensimmäisestä erikoisnäyttelystään (2004) lähtien se on vuosittain sijoittunut korkealle. Tänä vuonna se tuli valionartuissa toiseksi ja parasta narttua valittaessa se sijoitettiin pronssitilalle. Myös Tion puolisisko Trina sijoittui upeasti valionartuissa kolmanneksi heti Tion perään.

Junnunartuissa Pirkko tepsutteli nelospallille ja siskonsa Femma nuorissa nartuissa mukavasti kolmanneksi ja PN-kehän jälkimeiningeissä tuomarilta tuli vielä Vara-Serti. Junnu-uroksissa Jali oli mukavasti kolmas ja esiintyi hienosti. Hyvin on Sirpa omaksunut Pirjon neuvot kun noin kokeneen näköisesti kehädebyytti hoitui. Titus-pappa vouhotti itsensä veteraaniuroksissa hienosti toiseksi ja Ringa-mummeli söpöili itsensä mummoluokassa kolmanneksi. Giga sai suuresta (20 esitettyä) avoimesta luokasta hienosti vaaleanpunaisen nauhan, mutta luokkasijoitus jäi vielä odottelemaan. Ellie-englannitar sijoittui avoimissa nartuissa kolmanneksi ja Pulla samaisessa luokassa upeasti toinen.

Muita erkkarissa kehässä nähtyjä kasvattejamme ja sijoituskoiriamme olivat: Jerry, Unto, Hippi, Nata, Pinja, Tantta, Jola, Mandy ja Hilla, joka oli mukana jälkeläisluokkansa kanssa. Lisäksi näyttelyalueella turisteina tepsuttelivat Sentti ja Vaakku sekä pentupentu Tärppä.

Kiitokset teille kaikille että olitte mukana tässä vuosittaisessa corgien suurtapahtumassa. Kiitokset esittämisavusta kaikille luokkiemme kanssa avustaneille ja terveiset kaikille tutuille!

Ensi vuonna sitten uusiksi Tampereen suunnalla, eikö?


TERVETULOA SUOMEEN TUPLA!

Darling Dinga Controversia suomalaistui 8.6.


MISIULLE EKA SM NOLLA

Misiu & Jossu starttasivat Oulussa iltakisoissa 6.6. ensimmäistä kertaa kolmosissa sitten ko. luokkaan nousuviikonlopun (syyskuu 2006). Palkintopallille päästiin, tyyppi oli kolmas!

Tulokseksi hienosti radalta nolla ja ajasta vain 0,55 sekuntia yli. Se tarkoittaa ensimmäistä SM-2008 kisoja varten tarvittavaa nollatulosta, vielä kuusi jäljellä ja niistäkin kaksi pitäisi saada saman päivän aikana. Yritellään, yritellään...


IISALMEN NÄYTTELY 26.5.2007
tuom. Kim Vigsoe Nielsen, Tanska


TIO-667:n kyytiläisten saalis Iisalmesta

Olipa päivä!

Nartuissa nelosvoitto:
JUN ERI1 PN1 SERT ROP Big-Wood's Fool'n Ideal
VAL ERI1 PN2 VARA-SERT Kilvroch Silk Stockings
VET ERI1 PN3 VSP-vet Big-Wood's Tirion
NUO ERI1 PN4 Big-Wood's Bilberry
JUN ERI3 Newcard's Natalie Wood
NUO EH2 Big-Wood's Blueberry

Uroksissa Unto valioksi:
AVO ERI1 PU2 SERT FIN MVA Big-Wood's Kiwi Inchworm


VSP Newcard's Fourwheeldrive & ROP "Femma"
(kuva: Minna Vares)

Kasvattajaluokassa ROP-kas ja Paula Heikkinen-Lehkonen sijoitti meidät vielä BIS-2-ryhmäksi ohi monen "isomman nimen".


BIS-2 ryhmämme Femma, Ringa, Unto ja Pinja
(kuva: Minna Vares)


JOLA AGILIITI KOLMOSLUOKKAAN

Nyt se on totta! Jola (FIN TVA Big-Wood's Yolana)
ja Pia ovat kolmosluokkalaisia!

ONNITTELUT!


PEPE SILMÄTARKASTUKSESSA

Big-Wood's Fool Imp silmät terveet 26.5.07


CARO & RULLA TOKOILIVAT

Caro (Big-Wood's Tiny Caribbe) & Heidi Luoma-aho tokoilivat
Vimpelissä ALO1 tuloksen ja luokkavoiton 20.5.07.
Tuomarina Piritta Pärssinen.

Pohjoisempana Rulla (TK2 BH Big-Wood's Kiwi Durra) ja
Ulpu Keränen kisasivat ensimmäisen kisansa voittaja-
luokassa. Hienosti VOI2 tulos ja luokkavoitto.

Onnea Caro ja Heidi & Rulla ja Ulpu!


CORGIEN AGILEIRI KAJAANISSA 18.-20.5.07


Jossu lain luvussa... (kuva: HeiniF)

Leireilimme helatorstain jälkeisen viikonlopun Kajaanissa agiliidon merkeissä. Viime vuoden tavoin, meitä opasti itseoikeutetusti Tiaisen Mirkku. Jossulla oli mukana Misiu, Ella, Femma ja Fyra-rottis. Muita isomettäläisiä paikalla edustivat Jola, Hippi, Pinja, Hilla, Trina ja Nata. Lisää leireilystä voit lukea Jossun treeniblogista leiriä koskevasta kohdasta.


OULU KR 12.5.2007
tuom. Astrid Aas-Lundava, EST


VSP "Pirkko" ja ROP Ketränoron Hessu Hopo

JUN ERI1 PN1 SERT VSP Big-Wood's Fool Illusion "Pirkko"
JUN ERI2 PU3 Big-Wood's Fool Ihq Idol
VET ERI1 ROP-vet Big-Wood's Tiny Titus
NUO EH4 Big-Wood's Fool Imp
AVO EH1 Big-Wood's Kiwi Inchworm
AVO EH3 Big-Wood's Dziki Gucio
AVO EH4 Big-Wood's Kiwi Dante
AVO EH Big-Wood's Kiwi Buttinsky
KAS2. / KP kennel Big-Wood's
(ryhmässä: Fool Illusion, Kiwi Inchworm, Tiny Titus, Kiwi Buttinsky)

Kiitokset poppoolle kehäilystä Jossun ollessa kehäsihteerinä samassa näyttelyssä molempina päivinä.

Erityiskiitokset Julialle Pirkon hienosta esittämisestä ja sen temppujen kestämisestä. Voi sen sertin pelleilylläkin saada ;-)


BRYNN LENSI HOLLANTIIN

Big-Wood's My Whoper lähti Huibert
Minetin mukaan Hollantiin.
Lentomatka sujui loistavasti!


ELLA & ELLIE RE-UNION

Ellan sisko Ellie tuli meille Englannista kesäksi kosioreissulle ja kilpailemaan. Siskoksilla menee yhteiselo loistavasti ja toivomme, että Ellien suomivierailu todella tuottaa myös jälkikasvua. Iskäehdokas nro1 kun ei ole siitä nuorimmasta päästä tätä katrasta... ;-)


VAPPU MATCH SHOW RAAHESSA 1.5.07

Jopas oli kolea vappukeli! Perinteinen match show saatiin kuitenkin vietyä läpi, vaikka luntakin tuli välillä oikein maahan saakka. Jenni & Ringa ja "kummiserkkumme" Joonatan & Misiu olivat lapsi&koira-kisassa. Jennille tuli sijoitus 6:n joukkoon, palkinnoksi sai puisen mitalin, ilmapallokoiran ja yllätyspussin.

Pienissä aikuisissa Pirkko voitti punaiset ja Pinja siniset. Ringa oli veteraaneissa punaisten kolmas ja Misiu sai pienissä aikuisissa punaisen nauhan. Eetukin oli mukana kisailemassa ja tänä vuonna Hän sonnustautui pikku-hattuun, keli kun ei ollut aurinkolaseja vaativa kuten viime vuonna.


Näin hienosti meidän pikku-handlerit selvisivät!


FEMMA SILMÄTARKASTUKSILLA

Oulun Akuutin Kaisa Wickström tarkisti Femman
(Big-Wood's Fool'n Ideal) silmät terveiksi 26.4.2007


RUSKO MUUTTI VENÄJÄLLE

Big-Wood's My Wizzer lähti Moskovaan
Grygory Petrovin hoiviin.
Pitkä automatka uuden perheen kanssa
oli sujunut hyvin.


KUN TRINA TAPASI MALTEN

Pääsiäisen alla poikkesimme Trinan kanssa Ruotsissa Luleån seutuvilla Maltea tapaamassa. Matkan tarkoitus selviää pentusivultamme. Kiitti Ulpulle matka- ja treeniseurasta!


TANSSIVA JOLA

Jola&Pia vaihtoivat tokottelulenkkarit tanssikenkiin ja osallistuivat ensimmäisiin koiratanssikisoihin 31.3.07. Melko rohkea veto, sillä nämä kisat eivät olleet sen pienemmät mittelöt kuin SM-kisat. Jola innostui asiasta kisatilanteessa hieman liikaa ja älämölö pääsi valloilleen. Ohjelma ja osaaminen sai kuitenkin kehuja, eikä sijoitus ollut suinkaan viimeinen. Kisaura tässäkin lajissa korkattuna, mihin te vielä ehdittekään? Onnittelut!


CRUFTS 2007

Johanna matkasi ystäviensä seurassa katsastamaan jälleen tämän maailman suurimman koiranäyttelyn. Englannissa kevät tuli kohisten. Nurmikot vihersi, narsissit kukkivat ja kesävaatteet oli kaivettu esille. Corgien rotukehä oli perjantaina. Aivan ei voi sanoa voittojen menneen niille suurimmille omille suosikeille, mutta tulipahan nähtyä monta uutta ennen näkemätöntä koiraa ja tavattua tuttuja ja solmittua uusia tuttavuuksia. Terveiset matkaseuralle - help yourself vaan jatkossakin ;-)

Kuvia reissusta: http://s52.photobucket.com/albums/g35/JossuF/crufts2007/


TERVEYSTUTKIMUKSIA

Big-Wood's Dorodna Celinka
Lonkat C/B, KN 0/0,
Polvet 0/0, Silmät & selkä terveet

Big-Wood's Kiwi Dundra
Lonkat D/D

Big-Wood's Blueberry
Polvet 0/0, Silmät terveet
(+ylimääräisiä luomikarvoja)

Big-Wood's Fool In Mairwen
Lonkat moderate (~D)


ELLALLA ON PENTUJA

Ellan ja Jannun pennut syntyivät sektiolla 26.2.2007. Kuulumisia pentusivullamme.


TUUSNIEMI 24.2.2007
tuom. Matti Tuominen

JUN ERI1 PN1 SERT VSP Big-Wood's Fool Illusion
AVO ERI2 PU3 VA-SERT Big-Wood's Kiwi Independent
AVO ERI3 PU4 Big-Wood's Kiwi Inchworm
JUN H Big-Wood's Blueberry


UNSSI ON URAKOINUT AGISSA

Unssi (Big-Wood's Tiny Chinook) on agiliitämässä kovaa vauhtia agivalioksi! Plakkarissa on tälle vuodelle valionarvoon tarvittavia voittonollia jo useampia - tarkemmin sanottuna 7 ja hankittuna YHDEN kuukauden sisällä. Unssi joutuu nyt sitten odottelemaan valioitumisnollaansa melkein vuoden, sillä valionarvoon tarvittavat nollat tulee olla saatu minimissään vuoden aikana. Ties montako valioitumiselle merkityksetöntä voittonollaa se vielä ehtiikään saalistamaan. Onnea TEAM-UNSSI (Anneli & Minna) ja kiitokset aktiivisuudesta!


VETERAN OF VETERANS -GALA

Ringa (B-W's Tirion) osallistui Vantaalla kutsukilpailuun "Champion of Champions ja Veteran of Veterans". Sinne kutsutaan koiria Suomen Kennelliiton näyttelykoirakilpailuiden menestyksen perusteella. Ringan pisteet tulivat erikoisnäyttelyn BIS1-veteraani -voitolla, joka tuo roimasti pisteitä tässä listauksessa.

Tilaisuudesta oli kotiintuomisina kokemusta, fiiliksiä ja kaunis osallistujaruusuke, eli juuri ne asiat, jotka lähtiessäkin olivat tavoitteena. Jo pelkkä kutsu tähän juhlalliseen tapahtumaan on juhlimisen arvoinen asia. Terveiset matkaseuralle, tilaisuudessa tapaamilleni ystäville ja kaikille meidän saamastamme kutsusta iloinneille!


VUODEN CARDIGAN 2006 -kisat:

Vuoden tokotulokas:

1. Big-Wood's Fooling Around

Vuoden toko-corgi:

2. Big-Wood's Yolana
10. Big-Wood's Fooling Around

Vuoden agilitycorgi:

3. Tiramisu-Lisiura Controversia
5. Big-Wood's Yolana

Vuoden Veteraani:

1. Big-Wood's Tirion
4. Big-Wood's Queshi Quardian
6. Big-Wood's Qinai Quatincka

Vuoden narttu:

3. Big-Wood's Tirion
7. Big-Wood's Fooling Around
9. Big-Wood's Dorodna Celinka

Vuoden uros:

8. Big-Wood's Kiwi Inchworm
11. Welshclan's Ian's Ideal Image

Vuoden nuori:

6. Big-Wood's Kiwi Inchworm
13. Big-Wood's Blueberry
14. Big-Wood's Fool'n Ideal
 


TERVEISIÄ HOLLANNISTA!

Lumo (B-W's Fool In Mairwen) on aloittanut
näyttelyharrastuksen saaden kummastakin näyttelystään
EXC1, siis luokkavoiton arvosanalla erinomainen


HYVIÄ TERVEYSUUTISIA KENNELLIITOSTA

Unto lonkat C/C, kyynärät 0/0
Emppu lonkat B/B, kyynärät 0/0
ja sokerina pohjalla:
Veltto lonkat A/A, kyynärät 0/0


RINGAN OTTOTYTTÖ SIIRIN KUULUMISIA


Ringa ja pennut 2004 ja Siiri 01/07

Siiri (Mäkiharjun Spirit of Sky) on nyt 2,5-vuotias kaunotar. Raahen ryhmänäyttelyssä tammikuussa 2007 Siiri pesi muut tollerit ollen ROP. Ringa on kovasti ylpeä ottotyttönsä menestyksestä ja lähettää kovasti terveisiä Siirille ja sen sisaruksille!


TITUS 12-VUOTTA

Big-Wood's Queshi Quardian
s. 1.2.1995

Vaikka vuosia takana on täysi tusina,
on naisiin vielä meleko kutina.
Kuulo toimii, mieli on virkku,
ruoka maistuu, ei jalaka oo nilikku.

Mikäpä tuosa on Paapalla olla
kun meno on kuin meijjän nuorisolla.
Palavelu pellaa, vain haukahus riittää
ei Titus pienistä kolohuistaan piittaa.

Tännään juhulittaan meijjän Paappaa,
joka lahajakseen saamasa luun kaappaa.
Loikkaa sängylle korkialle,
ja hetken näyttää tärkiälle.

HAU sen suusta taas pääsi,
ei pysy millään sen sisällä ääni.
Voimakas tahto Jokirannassa raikuu
Titus toistaa HAUnsa niin että kaikuu.


TERVEYTTÄ TUTKIMASSA

Tammikuussa terveystarkastuksilla piipahtivat Unto, Emppu, Veltto, Jali ja silmien uusintatarkastuksella Rulla. Nuorelta Jalilta tutkittiin tässä vaiheessa vasta silmät. Unton, Empun ja Velton luustokuvien tuloksia vielä odotellaan Kennelliitosta, mutta ainakin eläinlääkäriasema Akuutin röntgenhuoneessa kasvattajaa hymyilytti. Kelpo kuvia, kelpo koipia! Myös kolmikon polvet todettiin terveiksi.

Rullan silmissä ollut mykiökapselien ydinosissa olevat samentumat merkattiin nyt HC-merkinnälle. Samentuma jakaa mielipiteitä asiantuntijaeläinlääkäreidenkin keskuudessa ja aikaisempi J1-lausunto (ei osoita perinnöll. muutoksia) sai tällä kertaa ikävämmän maininnan. No - kukaanhan ei voi taata etteikö tuo samentuma periytyisi, mutta pääasia kuitenkin on, ettei samentumat ole isoja, kasvaneet tai vaikuta Rullan elämään millään lailla. Lisäksi Rullan tutkitut jälkeläiset ovat tältä samentumalta välttyneet. Häntä pystyyn Ulpu Kul... eiku Keränen ja onnea nimenmuutoksen vuoksi ;-)

Kiitokset kaikille aktiivisuudesta!


KAJAANI KV 6.1.2007, tuom. Soile Bister

Koiraharrastusvuosi korkattiin jälleen Kajaanissa. Vaikkei terävimmässä kärjessä keikuttukaan, olimme silti erittäin tyytyväisiä tuloksiin ja ennen kaikkea saamiimme arvosteluihin. Ei ole tarkoituskaan, että jokainen koira tulee palkita sillä vaaleanpunaisella erinomaisella nauhalla.

Parhaiten menestyivät Pinja (BW's Bilberry), Hippi (BW's Tiny Titus) ja Jannu (Welshclan's Ian's Ideal Image). Pinja voitti nuorten luokan ja hävisi parasta narttua valitessa vain Hillan ja Misiun tyttärelle, Shiwacca Aisling Aingeal. Pinja sai myös ensimmäisen sertinsä ja vara-cacibin. Hippi oli ROP-veteraani ja 4. paras uros. Jannu tuli valioluokassa toiseksi ja parasta urosta valittaessa kolmanneksi. Sen kesäinen karva ei oikein tehnyt kropalle etua.

"Erittäin hyvän" saivat veljekset Unto ja Igor (BW's Kiwi Inchworm & Kiwi Independent), pikkuneiti Femma (BW's Fool'n Ideal) ja täydellisen sulkasadon juuri näyttelyn alla aloittanut Trina (BW's Dorodna Celinka).

"Hyvän" saivat junnupoika Pepe (BW's Fool Imp) ja metsänpoika Veltto (BW's Dziki Gucio).

Komean keltaisen "tyydyttävän" sai uimapukukierroksella ollut neitikoira Emppu (BW's Kiwi Indeed).

Kasvattajaluokkakin kehään vietiin, mutta hyvästä arvostelusta huolimatta kunniapalkintoa ei tullut koirien runsaan ikähatarin vuoksi. Muuta "vikaa" niistä ei ryhmänä sitten löytynytkään. Ryhmässä olivat Femma (12kk), Igor & Unto (23 kk) ja Hippi (9,5 v).

Ringa (BW's Tirion) kilpaili molempina päivinä junior handlerissa Julia Pekkalan kanssa. Saaliina kokemusta ja mukavia hetkiä.Femma ja Jannu hippasilla tammikuussa 2007

Kiitos kaunis kaikille mukavasta vuodesta 2006!