MITÄS MEILLE?

4.1.2009: Liian kauan on kulunut edellisestä päivityksestä, ihan liian kauan!


Kuva: JoFli (3.1.2009)

Nörtti täyttänee kohta 9-vuotta, mutta harmaata karvaakaan siinä ei vielä ole. Fyran tulon jälkeen se on ilmiselvästi taas nuortunut saatuaan sopivankokoista painiseuraa. Mitään virallista aktiviteettia sen kanssa ei ole harrastettu, mutta elämänsä ensimmäisen epävirallisen tokottelusessionssa se teki Raahessa kesäkuun'08 alussa. Pisteitä tai sijoitusta ei enää kukaan muista, mutta kuten kuvasta näkyy,  suoritti Nörtti kuitenkin puolikkaan tokokokeensa varsin iloisella asenteella.

 
Nörtti tokottelee. kuva: TF

Fyra on sitten viime päivityksen kasvanut pennusta nuoreksi aikuiseksi. Siitä tuli juuri niin tarmokas ja alati-iloinen koira kuin siitä pikkupentuna enteiltiinkin kasvavan. Vuoden 2008 aikana sen kanssa korkattiin kilpailukirjat sekä tokossa, agilityssä ja PK-kokeissa, joissa kylläkin vasta vain hyväksytyn BH-kokeen muodossa. Kaikki nämä kilpailukirjamerkinnät tapahtuivat syksyllä kolmen viikon aikana. Ensimmäinen tuli agilitystä 31.8. kun Fyra sai ensimmäisen "nollansa" (virheetön suoritus) ja sijoittui toiseksi Oulussa MAXI1-luokassa. Viikkoa myöhemmin se kisasi Raahessa TOKO-kokeissa ALO1 ja kunniapalkinnon. Lisäksi tuli oman seuran (Raahen Koirakerho) seuramestaruus. Tästä viikon kuluttua meni BH-koe läpi hyväksytysti Oulussa SRY Pohjois-Suomen Alaosaston omissa kokeissa. Samana päivänä se osallistui myös Raahen joukkueessa agilityn piirinmestaruusjoukkueeseen, mutta siellä ei sitten enää pikkumustan voittokulku jatkunut. Ohjaajana kaikissa lajeissa on toiminut Johanna.

Fyralla on treenattu tottelevaisuuden ja agilityn lisäksi myös hakua. Ilmaisutavaksi on valittu rulla. Treenimäärään nähden Fyra on aika hyvällä mallilla ja kauden 2009 aikana päästään ehkä ottamaan tarvittava harppaus kohti sitä ensimmäistä koiranäyttelykäyntiäkin. Fyrahan ei tule koiranäyttelyihin ennen kuin on käyttöluokassa ;-)

Fyran kanssa on ilo touhuta ja temmeltää. Se on aina valmis kaikkeen puuhasteluun.


Fyra Oulun kisoissa puhdasta rataa tekemässä. kuva: Hanna Keskitalo