rwn TINATASSUN BABE


Nörtti lokakuussa 2008 & tammikuussa 2009 (kuva: JoFli)

"NÖRTTI"

synt. 30.3.2000

kasvattaja: Kristina Peltokallio, Kajaani
omistaja: Tapio & Johanna Flinck, Pattijoki

Silmätarkastettu: terve
Terveys: Lonkat A/A, KN 0/0
steriloitu kohtutulehduksen vuoksi

Jalostustarkastettu 2002: hyväksytty (J.A.U. Yrjölä)
Näyttelyistä: 1*SERTI

 [ Nörtti KoiraNetissä ]

SUKUTAULU

isä:

Potterspride Master Race
(imp. UK)

Eylauerhof Come Running to Potterspride Rockbrae Deutscher Brando
Bea von der Elmsburg (imp.)
Potterspride Basic Black Ch. Fernwood Fallon
Potterspride Satin'n Lace
emä:

INT&FIN&S Ch JK2
Negusheim Xandora

FIN Ch JK2 Alfonzo FIN&S Ch Negusheim Zeus
Djurak's Inka
Negusheim Kohinoor FIN Show & Trial Ch Argos
Negusheim CanCan

Nörtti - lammas suden vaatteissa

Nörtti on perhekoira parhaasta päästä. Palveluskoira se ei tiedä olevansa, eikä siinä ole mitään sellaista, joka tekisi siitä vain treenaamattomuudella pilatun käyttökoiran. Nörtin käyttöominaisuudet rajoittuvat lenkkeilyyn ja löhöilyyn, mutta se sopii meille. Nörtti ei olisi Nörtti ilman sille tyypillisiä nössöilyitä.

Ei se arka ole - ehei! Arkielämässä sen kanssa on aina ja kaikkialla helppoa. Se on erittäin luotettava lasten, vieraiden, pienten koirien ja jopa vieraiden koirien kanssa. Nörtti on hyvin pehmeä ja vetäytyy mielellään omaan rauhaan silloin kun meno tai sille asetetut vaatimukset yltyvät liian koviksi. Se mielummin väistää kuin kohtaa tiukan tilanteen vaatimat haasteet. Tässäpä se sitten tulikin se ero todelliseen rottweileriin - Nörtistä puuttuu sellainen kipinä tarkkailla tilanteita ja "potku" selvitä tiukoista tilanteista. Luonnetestitermein Nörtti on hyvin pehmeä ja toimintakyky on melkoisen paljon pakkasella. Mustaa valkoisella meillä ei tästä ole. Nörttiä ei olla luonnetestattu, eikä mitä oletettavimmin enää ikänsä puolesta testatakaan.

Rauhallisena ja rauhaa rakastavana koirana se on kuitenkin tilanteessamme mitä ihanteellisin ison koiran malli corgi-pennuille. Se jaksaa makoilla lattialla pentujen kanssa ja onpa se jopa päättänyt niitä imetelläkin. Se ei tee pahaa kärpäsellekään!

Ulkonäöltään Nörtti jakaa mielipiteitä ulkomuototuomaritasolla melko paljon. Sertinsä se on kuitenkin saanut aivan ansaitusti hienojen liikkeidensä ansiosta Harry Tastilta, joka tunnetaan erityisesti "liiketuomarina".

Terveyspuoli Nörtillä on kuvaustuloksien valossa mitä erinomaisin. Sen ongelmana oli kuitenkin vuosien ajan hyvin voimakas hormonitoiminta. Juoksuja oli 4-5 kuukauden välein ja juoksujen läheisyyteen liittyivät aina märkäiset ihotulehdukset (hot spotit). Kaikki nämä ongelmat jäivät steriloinnin myötä. Tällä hetkellä liki 9-vuotiaana se onkin elämänsä kunnossa.


Lokakuussa 2008