MITÄ TAPAHTUI VUONNA 2006?

VOITTAJA 2006 -näyttely Helsingissä 9.12.2006
tuom. Hans Almgren, Ruotsi

Perinteisesti näyttelyvuosi päätetään AINA "Messarin" näyttelyyn. Poikkeusta ei tehty nytkään.

11 kuukauden ikäiset Foolit tekivät yhteisrynnäkön kehiin. Mukana olivat Jali Kuopiosta, Jerry Helsingistä ja Pirkko & Femma Pattijoelta. Jerry ja Pirkko saivat EH:n, Femma ja Jali ERIn. Jali sijoittui luokassaan (10 osall.) upeasti kolmanneksi häviten vain itseään huomattavasti vanhemmille kilpakumppaneilleen. Femma (kuvassa->) voitti juniorinartut (10 osall.) ja "Vemmu-Emmua" tituleerataan tästä eteenpäin juniorivoittajaksi vuosimallia 2006. Femma pääsi myös jatkoon parasta narttua valitessa ja siinä sijoitus olikin lopulta kuudes.

Tisha oli pienen tauon jälkeen kehissä ja eipä tuo tahti näytä pienen lomailun aikana hidastuneen. Valioluokassa hienosti kakkoseksi ja paras narttu -kisan kolmas sija olivat hienon hienoja saavutuksia!

Giga pärjää aina mukavasti isoissa kemuissa, niin nytkin. Kahdentoista avoimen luokan nartun joukosta sijoitus oli erinomaisesti kolmas.

Hippi kävi pitämässä meidän poppoon veteraanilippua korkealla ollen ROP-vet. Parasta urosta valittaessa Hipes pääsi vielä jatkoon, mutta ihan neljän sijoitetun sakkiin ei potku yltänyt, mutta kuudenneksi kuitenkin.

Kasvattajaluokkamme sijoittui jälleen mukavasti. Kuuden ryhmän joukosta oltiin kolmansia ja saatiin kunniapalkinto. Brindleryhmämme jäseniä olivat Hippi, Tisha, Jali ja Femma. Esitysavusta kiitokset Pirjolle, Julialle ja Tarjalle.

Kehien päätyttyä juhlistimme vielä Pian ja Jolan tokovalioitumista nostamalla pienet maljat. Pia palkittiin yhteistuumin hankitulla treeniliivillä ja Jola erilaisilla herkuilla ja pehmoleluilla, joita se sitten illalla riepottikin iloisena.


VIIMA KAUNEUSGAALASSA


Viima osallistui Moskovassa 9.12. Royal Canin Grand-Prix -näyttelyyn nimeltä "Gold Collar 2006". Tämä keikka toi Viimalle palkinnon nimeltä "BOB of the year 2006".


JYVÄSKYLÄ KV 19.11.2006
tuom. Hans vd Berg, Hollanti


Kasvattajaryhmämme Ringa, Igor, Femma ja Unto
kuva: Mona Liljegren

Jyväskylä on aina perinteisesti ollut mukava näyttely. Taika ei rikkoutunut tälläkään kerralla, vaikka aamun lennokas kaatuminen parkkipaikalla jäiseen vesilammikkoon aiheuttikin pientä vipinää ennen kehän alkua. Housut kyllä kuivuivat, mutta nukutun yön jälkeen kroppa tietää lentäneensä...

Sitten tuloksiin:

Big-Wood's Tirion VET ERI1 ROP-vet
Big-Wood's Fool'n Ideal JUN ERI2
Big-Wood's Kiwi Independent NUO EH2
Big-Wood's Kiwi Inchworm NUO EH3
Newcard's Natalie Wood JUN EH4

Kasvattajaluokkamme nousi kolmesta ryhmästä hienosti voittoon kera kunniapalkinnon. Tässä arvostelu: "Very nice group. Very nice in type. Even the colours are the same. Very nice expressions. Strong toplines & even on the move the tail carriage is the same. Very nice group." Kiitokset Monalle, Tarjalle ja Hannalle esittämisavusta!


JOLA AGILIITOKISOISSA

Tuore tokovalio Big-Wood's Yolana otti askeleen lähemmäs agilityn eliittiä voittaen nollatuloksella Helsingissä 19.11. MINI2-luokan. (Vielä yksi sijoitusnolla ja kolmosissa tavataan Pia! t. Jossu)


MAAILMANVOITTAJANÄYTTELY 2006
POZNAN, PUOLA

Oli suuri ilo päästä esittämään "Manta" (Big-Wood's Do Controversia) tässä jättinäyttelyssä. Menestystäkin tuli! Valioluokassa paremmaksi piti tunnustaa vain päivän ROP-koira, tanskalainen Blondie's Quella De Will ja vara-cacibista kilpailtaessa Manta veti pisimmän korren, joten se olkoon sitten jonkinsortin vara-maailmanvoittaja ;-)

Manta esiintyi loistavasti ja sen liikunta oli jotain erityistä. Sitä juoksuttaessa näpeissä tuntui edesmenneen Tinkan menemisen meininki. Sain kokea sen vielä kerran... kiitos Manta!


JOLA TOTTELEVAISUUSVALIOKSI

Jola (Big-Wood's Yolana) & Pia tokoilivat Lahdessa 29.10. kolmannen EVL1 tuloksensa ja SIINÄ SE OLI, Jolan tokouran huipentuma ja tottelevaisuusvalion titteli. Vaikka tunnari menikin nollille, olivat suoritukset niin hienosti kohdillaan, että ykköstulos sieltä tuli.

Käsittämättömän paljon kiitoksia aktiivisuudesta ja treenimäärästä Pia ja Jola! Olemme teistä enemmän kuin ylpeitä. Tsemppiä muihin lajivaltauksiin!

Pienenä info-iskuna kerrottakoon, että Jola oli kolmas TVA-cardigan. Ensimmäinen on Pirjo Heikkisen FIN TVA&MVA Celine ja toinen Jenni Perälän FIN&EST TVA BH Tyhjätaskun Eliksiiri - Jolan serkku muuten... Tituksen tyttärentyttäret ovat tekeviä pakkauksia!


TERVEISET MOSKOVASTA!

Viima (Big-Wood's Tiny Cezanne) oli pitkästä aikaa näyttelyissä. Venäjän corgiklubin erikoisnäyttelyssä se sijoittui toiseksi parhaaksi nartuksi. Tuomarina oli Kim Vigsoe Nielsen (kennel Blondie's) Tanskasta.


MUSTIKKAMETSÄSSÄ RUNNILLA

Lokakuun puolivälissä kokoonnuimme Mustikka-pentueen tapaamisen merkeissä Runnin kylpylään. Mustikoiden lisäksi paikalla oli paljon muitakin Big-Wood's koiria, taustajoukkoja ja muuten vaan yhteisen viikonlopun vietosta kiinnostuneita ystäviämme.

Lauantaina tehtiin retki Paljakanvuorelle, rentouduttiin kylpylän hoidoissa ja altailla sekä vietettiin iltaa grillikatoksella herkutellen ja Savikan majoitustiloissa videoita katsellen.

Sunnuntaina retkeiltiin kauniissa syyssäässä nk. Saarikosken lenkki riippusiltoineen, kanavineen ja patoineen sekä agiliidettiin kukin tasonsa mukaan. Niin ja taisipa se kylpylän allasosasto vielä osaa joukosta kutsua.

Suurkiitos Minnalle ja Erelle sekä kaikille mukana olleille! Viikonloppu oli mukava piristys orastavaan syysväsymykseen.

Ensi vuonna uusiksi, vai mitä?

[ kuvia viikonlopulta Photo Bucketin galleriassa ]


Melkein koko sakki yhteiskuvassa


MIKIN JA EMMAN PENNUT SYNTYIVÄT

Punainen uros, viisi punaista narttua ja yksi tricolour narttu näkivät päivänvalon maanantaina 9.10. Synnytys meni hienosti ja Emma hoitaa pentujaan huolella.

Kiinnostaako pembroke? Kurkkaas lisätietoja Tejakes-sivuilta!


OULUN KV NÄYTTELY 7.10.2006
tuomari: Rainer Vuorinen


Luokassa: Fool Illusion, Fool'n Ideal, Tirion ja Kiwi Inchworm

Oulun näyttely keräsi upeasti 40 cardigania. Tästä joukosta Ringa-mummeli oli hienosti 4. paras narttu ja rotunsa paras veteraani. 9-kuiset "Foolit" olivat ensimmäistä kertaa junioriluokassa ja tytöt Femma ja Pirkko palkittiin laatuarvostelun erinomaisella. Kasvattajaryhmämme veti pisimmän korren kolmen esitetyn luokan joukosta ja pääsi vielä näyttelyn parasta ryhmää valittaessa HIENOSTI yhdeksän parhaan joukkoon. Miki-the-pembroke kilpaili ensimmäistä kertaa nuorten luokassa, sai erinomaisen (kuten melkein kaikki muutkin rotutoverinsa) ja oli luokassaan toinen (kahdesta kilpailijasta)...

Näyttely oli merkittävä hetki myös pienen Jennin (4,5 vuotta) orastavalla koiraharrastusuralla. Jenni pääsi rotukehässä esittämään Ringaa kasvattajaluokkaamme ja hienostihan se sujui. Jos kiinnostaa, tästäkin hetkestä on VIDEO netissä.

Tässä kaikki tulokset näyttelyslangilla:

Big-Wood's Tirion VET ERI1 PN4 ROP-vet
Big-Wood's Fool'n Ideal JUN ERI2
Big-Wood's Fool Illusion JUN ERI3
Big-Wood's Kiwi Inchworm NUO EH2
Big-Wood's Dziki Gucio AVO EH3
Big-Wood's Fool Ihq Idol JUN EH4
Big-Wood's Kiwi Dundra VAL EH4
Big-Wood's Fool Imp JUN H

Oulun näyttelyn kilpailuluokat ja PU/PN kehät on pieninä videoina PhotoBucketin galleriassamme.


Jenni esittää RingaaJOJO
9.2.1992 - 30.9.2006

REINO
12.8.1995 - 9.10.2006

Olen polkuni päässä,
tuhansista erään
ja niitä on täynnä maa.
On viileä ilta,
eräs päivä on mennyt,
on painunut metsien taa.
(Aila Meriluoto)

Poika seurasi äitiään yllättävän nopeasti.
Osanottomme koko Jukolan poppoolle.HEMULI
26.2.1996 - 6.10.2006

Annalle:

Kun kaipaus ja ikävä
polttaa niin, että satuttaa,
kuuntele silloin sydäntäsi,
joka kertoo sinulle,
että se oli onnea ja iloa parhaimmillaan,
ja nyt muistot ovat kauneinta
mitä sinulla on.


CWCA 80th Anniversary Championship Show
23.-24.9.2006, Coventry

Haaveeni päästä katsomaan jo ennakolta hienoksi tapahtumaksi mainostettu Iso-Britannian cardiyhdistyksen 80-vuotisnäyttely kävi toteen. Matka oli ensiluokkaisen hauska ja mieleenpainuva, kiitos erityisesti matkaseuran!

Näyttelyssä esitetyt koirat olivat pääosin kauniita, mutta valitettavan monella oli huomautettavaa arastelevassa ja ihmisvilinään tottumattomassa käytöksessä. Onko vika oikeasti korvien välissä, vai koirien vähäisissä elämänkokemuksissa - mene ja tiedä?

Voittajaksi nousi nuori, tässä näyttelyssä valioitunut Kerman Strike Up The Band. Res-BIS oli Euroopan julkkiscardi Blondie's Nobleman Tanskasta. Paras veteraani oli Ellan emän emän emä Joseter Cardhu ja paras pentu Gowerston Jazz Singer for Pemcader.

Paljon kuvia koirista löytyy TÄÄLTÄ


RULLA AGILITYKISOISSA

Rulla (B-W's Kiwi Durra) ja Ulpu osallistuivat Rovaniemellä 24.9. agilitykisoihin. MINI2-luokasta tuli hienosti nollarata ja vieläpä sijoituksen kanssa. Kohti kolmosia siis mennään. HYVÄ!


Aika on luopua, luovuttaa.

TINKA 1.2.1995 - 12.9.2006


Tinka 12.9.06 (kuva JoFli)

***

Tänä iltana tuuli sinun nimeäs soi
Jonkin varjoissa taas sinut mieleeni toi
Se vain nieltävä on kipu arkinen tää
Kun sun nimeäs soi tuuli soi ikävää

Ja mä puhun sulle aina kun muut eivät nää
Kerron kuinka on edennyt matkani tää
ja sä kuuntelet vain sano et sanaakaan
On hiljaisuus valtava vain
Ei sanaakaan - ei sanaakaan

(Jani Wickholm: Ei sanaakaan)

***

Suunnattomasti kiitoksia kaikille ystäville lohduttavista sanoista!

[Tinkan muistokirjoitus Corgisti-nurkassa]


MISIU KOLMOSIIN!


Kuvia ensimmäiseltä 3-luokan radalta

Misiu parani kyyn puremasta huimaa vauhtia ja pääsimme ennakkosuunnitelmien mukaan osallistumaan Oulussa 9.-10.9. järjestettäviin agilitykisoihin. Haaveenamme oli päästä kisaamaan sunnuntaina piirinmestaruudesta ja siihen tarvittaisiin se kolmas nousunolla kakkosista. Se onnistuttiinkin saamaan heti ensimmäisestä startista ja iltapäivällä olikin huisin jännää löytää itsensä kolmosluokan rataantutustumisesta. Ensimmäinen ratamme kuningasluokassa meni hyvin, vaikkakin alkumetreillä tehty ohjausvirhe aiheutti hylkäyksen. Misiu ei siitä kuitenkaan mitään tiennyt ja meni radan tapansa mukaan siististi ja vailla turhia kiemuroita. Lyhkäisemmin sanottuna: koira teki nollan, ohjaaja hylyn ;-)

Sunnuntaina sitten kisattiin piirinmestaruudesta kokeneempien kilpakumppaneiden seassa. A-radalla suoritettu ohjausvirhe vei täysin mahdollisuudet kokonaiskisassa, mutta koira toimi jälleen ja oli edellistä päivää nopeampi. Hylystä huolimatta rataan sai olla tyytyväinen. B-radalla Misiu sitten taas näytti miten tarkka poika menee rataa. Nollarata, mutta vielä pari sekuntia oltiin liian hitaita ihanneaikaan. Eipä hätiä, kuudes sija siinä sakissa oli loistava ja kannustava sijoitus. Lopputuloksissa oltiin keulilla niistä, joiden toinen rata meni hylätyksi (vain 7 mini-koiraa sai molemmilta radoilta tuloksen).

Oulun kisoissa porhalsivat myös veljekset Unssi (mini3, ohj. Minna Karjalainen) ja Onni (mini1, ohj. Hanna Hummer). Unssille neljästä startista kaksi vitosta ja kaksi hylkyä. Voittonolla oli lauantaina kolmanneksi viimeisen riman varassa. Tulee se vielä sieltä, ajoista ei kyllä kiinni jää!

Onnilla ja Hannalla meni sunnuntaina 1-luokan hyppyrata hienosti alle ihanneaikaan. Nollan menettivät pujottelulla kun Onni päätti oikaista viimeisen välin ja Hannan piti hieman ottaa pakkia.

Näille uutissivuille saa kai myös elvistellä Konna-malin (KANS/FIN/S/N/EST MVA JV03 FIN KVA TK2 JK3 BH Malinut's Miracle Mill, om. Marika Jylhä) ja Jossun yhteisestä onnistumisesta agiradalla. Viikonlopun aikana neljästä kisasta kaksi nollaa ja siirto kakkosluokkaan. Yhteisiä agilitytuokioita takana alle kymmenen ja tuo lukumäärä sisältää myös kisat...


JERRY NÄYTTELYISSÄ

Jerry (B-W's Fool Iansson) oli Helsingissä 3.9. hienosti ROP-pentu.


AGIKISAT MAANINGALLA 2.9.

Misiu sijoittui Maaningalla 2-luokassa A-kisassa kolmanneksi ja B-kisasta tuli voitto. Tuloksilla ei nyt komeiltu, mutta totuus Misiun omituiseen käytökseen paljastui kaikessa karuudessaan vasta seuraavana päivänä. Ampiaisten pistoiksi luullut pahkurat olivatkin herra/rouva kyyn tekosia! Tyyppi ei jättänyt leikkiä kesken vaikka silmissä sumeni... huima ukko!


JOLA & MISIU AGILITYKISOISSA

Jola ja Pia osallistuivat Hyvinkäällä 20.8. MINI2-luokkaan. Luokkavoitto tuli tuloksella 6 ja risat. Hienoa!

Misiu ja Jossu saivat samana päivänä Ylivieskasta toisen nousunollansa kohti kolmosluokkaa. Kakkos startista myös nollarata, mutta Misiun kuhnailu puomilla tuotti yliaikaa 3 sekuntia. Molemmilta radoilta kuitenkin voitto... jälleen...!


Misiu Ylivieskassa (kuvat: Sanna Fält)


TIO TOKOTTELI

Heikkisen Pirjo ja Tio osallistuivat Kuopiossa 15.8. ensimmäisiin toko-kokeisiinsa ja tulos oli hienosti ALO1 pistein 180,5. Tällä päästiin luokassa hopeasijalle. Tio ei lähde "koularijahtiin", joten seuraavan kerran odottelemme toko-kuulumisia avoimesta luokasta ;-)


MISIU ON AGILITY-ISKUSSA!

12.8.06 Misiu ja Jossu kipaisivat ykkösluokan voiton Oulussa B-kisassa miinustuloksella -3,32. Minna Jokisaaren tuomaroima oli kimurantti, haasteellinen ja vaati monenlaisia ohjauskikkailuita.

13.8. startattiin ensimmäistä kertaa kakkosluokassa ja ensimmäiseltä radalta irtosi yllättäen voitto miinustuloksella! Toinen rata meni kolmanneksi viimeiselle esteelle saakka virheettömästi, mutta sitten tuli yksi muurinpalanen alas. No väliäkö tuolla, luokkavoitto irtosi siltikin.


Misiu tulossa maaliin ensimmäiseltä 2-luokan radaltaan (kuva H. Hummer)

Kisoissa olivat myös Vilma, Onni ja Unssi. Ykkösluokissa ei Vilmalle ja Onnille tuloksia irronnut, mutta  hienoa vauhtia molemmat pitivät. Unssi starttasi kolmosluokassa neljästi. Yksi rata lipsahti hylätyksi ja yhdeltä tuli 15. Voittonollat olivat kahdella radalla NIIN lähellä, sillä lauantain kaikkein nopeimmalta mini3-radalta tuli harmittava kontaktivirhe (sijoitus 2.). Sunnuntaina nollaradalla tuli pari pitkäksi venähtänyttä kaarrosta ja aika oli muutaman kymmenyksen hitaampi kuin voittajalla (sijoitus jälleen 2.)


GRILLATTIIN YHDESSÄ

Railin vieraillessa täällä Jokirannassa keksittiin 10.8. yhtäkkiä pitää pienet grillajaiset lähistöllä asuville kasvatinomistajille. Kiva ilta meillä olikin jutustellessa ja lasten leikkejä seuratessa. Mukavaa oli myös tavata pitkästä aikaa molemmat Tinkan X-tyttäret (Alma ja Suru) yhtäaikaa.


AURINKOA JA HIENOJA HETKIÄ
Sawo Show Kuopio 4.-6.8.2006

Olipa mukava viikonloppu (liiankin) aurinkoisessa Kuopiossa! Terveiset ja kiitokset mukavista hetkistä kaikille jotka telttailivat ja jännittivät kanssamme kehien kulkua. Menestystäkin tuli enemmän kuin osattiin edes unissa toivoa:

Perjantai 4.8. KR näyttely, tuomari Kari Järvinen

Big-Wood's Fooling Around VAL ERI1 PN1 ROP
Big-Wood's Tirion VET ERI1 PN2 ROP-vet
Big-Wood's Dorodna Celinka VAL ERI2 PN3
Big-Wood's Kiwi Inchworm NUO ERI1 PU2 SERT
Big-Wood's Bilberry JUN EH1
Big-Wood's Dzika Gwiazda AVO H
Big-Wood's Fool Illusion ROP-pentu
Big-Wood's > ROP-kasv.
(ryhmässä: Fooling Around, Tirion, Dorodna Celinka ja Kiwi Inchworm)


Kasvattajaluokka "isossa kehässä"
Kuva: Piritta Keränen

Lauantai 5.8. KV näyttely, tuomari Wera Hubenthal, Ruotsi

Big-Wood's Tirion VET ERI1 PN1 ROP ROP-vet
Big-Wood's Fooling Around VAL ERI2 PN3 VACA
Big-Wood's Dorodna Celinka VAL ERI3
Big-Wood's Whippersnapper VAL ERI4
Big-Wood's Kiwi Inchworm NUO EH1
Big-Wood's Fool Illusion ROP-pentu
Big-Wood's > KAS2./KP
(ryhmässä: Fooling Around, Tirion, Whippersnapper ja Kiwi Inchworm)


Kasvattajaluokka ja ROP-kehä, kuvat: Piritta Keränen

Sunnuntai 6.8. KV näyttely, tuomari Julia Soltoggio, Australia

Big-Wood's Dzika Gwiazda AVO ERI1 PN1 SERT CACIB ROP
Big-Wood's Tirion VET ERI1 PN3 ROP-vet
Big-Wood's Dorodna Celinka VAL ERI2
Big-Wood's Fooling Around VAL EH3
Big-Wood's Kiwi Inchworm NUO ERI1 PU2 SERT VACA (->CACIB)
Big-Wood's > ROP-kasv
(ryhmässä: Tirion, Dorodna Celinka, Dzika Gwiazda ja Kiwi Inchworm)


ROP-kehä & kasvattajaluokka, kuvat: Roope Dahlström


ÄÄÄÄITIIII, MÄ SAIN YKKÖSEN!

Jenni (4v.) pääsi viimein itsekin kehään Ringan kanssa Ruukin ryhmänäyttelyssä 30.7.06 järjestetyssä Lapsi&Koira -kilpailussa. Hienosti Jenni esitti Ringan ja voittohan sillä irtosi. Kehästä kajahti voiton selvittyä otsikon lause ja jälkeen päin pikkuneiti kertoi ettei se ollut aikuisten kilpailu, vaan lasten koirankoulutuskilpailu - nih kerta!


Jennillä on esittämisen perusasiat jo hallussa, vai mitä?


KOTKA 29.7.06 tuom. Dianne Besoff, Australia

Big-Wood's Dzika Gwiazda AVO ERI1 PN2 VARA-SERTI


KÄPÄLÄMÄEN KUNINKUUS, Raahe 28.7.06
Epävirallinen 1-luokkien agility-kilpailu

Misiu on KUNINGAS ja Ella ensimmäinen perintöprinsessa!

Käpälämäen kuninkuus on Raahen Koirakerho ry:n järjestämä virallisten kisojen sääntöjä noudattava agilitykilpailu 1-luokkalaisille. Kahdelta suoritetulta radalta huomioidaan tuloksista parempi. Misiu oli kisassa aivan ylivoimainen, sillä ainoana koirana se sai nollatuloksen ja vieläpä molemmilta radoilta. Jossu ohjasi myös Ellaa, joka tuloksella 9,49 sijoittui mineissä toiseksi.


KEMINMAAN KR NÄYTTELY 23.7.06, tuom. Marja Talvitie

Kolme peräkkäistä näyttelyä, kolme sertiä... Trina on valio!

Big-Wood's Dorodna Celinka AVO ERI1 PN1 SERT VSP -> FIN MVA
Big-Wood's Dziki Gucio AVO ERI1 PU2 VARA-SERTI

Veltto jatkaa vauvansinisien ruusukkeiden metsästystä. Nyt niitä varasellaisia on jo neljä.


ROP Gowerston Diesel Ruotsista ja VSP "Trina"
kuva: Heini Fingerroos


KLAG-AGI KOKKOLASSA 15.-16.7.06

Nyt korkattiin Misiun kilpailukirja tyylikkäästi! Lauantain aamukisasta luokan ainoa nollarata ihanneaikaan ja luokan voitto, iltakisassa vain viimeinen rima tipahti ja tuloksella 5,00 sijoituttiin kolmansiksi. Sunnuntain aamukisasta taas puhdas rata alle ihanneaikaan ja luokan voitto ainokaisella nollatuloksella. Viikonlopun viimeisessä startissa hyppyradalta jälleen nolla, mutta pieni ylimääräinen koukero vei ihanneajan ylittymään reilulla 3 sekunnilla. Sijoitus tällä radalla kolmas.

Summa summarum: Jossu & Misiu olivat palkintopallilla joka kisassa, tiputtivat viikonlopun aikana vain yhden riman ja kerran olivat 3 sekuntia liian hitaita. Kakkosluokka alkaa häämöttää ja kilpailukärpänen puraisi pahasti!


Misiu tulossa maaliin ja tekemässä ensimmäistä nollaansa.
kuva: Tapio Flinck


AGILITYKISAT OULUSSA 12.7.06

Anders Virtasen radoille starttasivat keskiviikkoiltana OKK:n kisoissa Misiu, Vilma ja Unssi. Misiulle tulokseksi 10,00 ja MINI1-luokassa sijoitus 4. Vilman nopean radan tulos oli 15,00 ja sijoitus MINI1:ssä 7. Unssi tempaisi tyylikkään hylkäämisen (MINI3).


AGIROTU JANAKKALASSA 9.7.06

Kun Agirotu on kerran koettu, tulee siellä olla vuosi vuoden perään mukana. Hauskaa oli jälleen. Osa meistä onnistui, osa ei, mutta kukaan ei enää muista kuka teki ja mitä! Agirotu on hauskanpitoa ja yhdessäoloa muiden agilityhenkisten corgistien kanssa.

Meidän poppoosta joukkueissa olivat Onni, Misiu, Trina, Jola ja Ella. Tässä tyylinäytteitä:"TUPLAROPPI", Ylivieska KR 2.7.06, tuom. Anita Withmarsh, S


Meidän perheen roppikoirat. (kuva: T. Flinck)

Cardit:
PN1, SERT, ROP Kilvroch My Romance
PU1, VSP, ROP-vet Big-Wood's Queshi Quardian
PU2, SERT Big-Wood's Kiwi Inchworm
PU4, VARA-SERT Big-Wood's Dziki Gucio

Lisäksi Big-Wood's Kiwi Dante AVO H ja Big-Wood's Tirion VET H. Ringa mummon hampaattomuus ei nyt oikein mennyt sormien läpi, mutta tätä hetkeä on osattu odotellakin.

Pemut:
PU1, SERT, ROP & RYP-3 Annline's My Magic Chance


Titus - Ella / Miki - Emma (Puksipuun Neiti Kaihomieli)


GÄLLIVARE KV, RUOTSI 1.7.06, tuom. Soile Bister, FIN

Ei voi valittaa menestymättömyyttä. 7 cardin joukosta:


kuva: H. Hummer

PU1, CERT, CACIB, ROP & RYP2 Welsclan's Ian's Ideal Image
PN1, CERT, CACIB, VSP Big-Wood's Tiny Chiwacca

Molemmista tuli myös S MVA ja odottelevat nyt vahvistuksia myös KANS MVA-titteleilleen.


Hilla & Jannu ruusukkeineen


ROVANIEMEN KV-NÄYTTELY 24.6.06, tuom. Tuula Pratt

Eipä voi valittaa menestymättömyyttä! Cardeja oli esillä 19 ja pemuja 5.

SERT, CACIB, PN1 & ROP Big-Wood's Dorodna Celinka
CACIB, PU1, VSP Welshclan's Ian's Ideal Image
PU4, ROP-vet Big-Wood's Queshi Quardian
VET ERI2 Big-Wood's Tiny Titus

JUN EH2 Big-Wood's Kiwi Inchworm
AVO EH Big-Wood's Kiwi Durra
NUO H Big-Wood's Kiwi Indeed

ROP-kas kennel Big-Wood's (ryhmässä mukana Queshi Quardian, Tiny Titus, Kiwi Inchworm ja Dorodna Celinka).

Pemuissa Miki-the-pemupoika (Annline's My Magic Chance) sai toisen sertinsä. Ikäähän on nyt kokonaista 1 vuotta, joten vuosi tässä odotellaan mahdollista valioitumista.

Kiitokset ystävät ja tuttavat mukavasta päivästä!


TÖPPÖN LUONNE TESTATTIIN

FIN MVA Big-Wood's Kiwi Baltic kävi Kajaanissa 18.6.06 luonnetestissä. Tuomareina toimivat Riitta Lehmuspelto ja Lauri Ojala.

Kokonaistulos oli hienosti +175 pistettä ja laukaisuvarma. Miinuspisteitä ei tullut yhdestäkään osa-alueesta. Osa-alueittaiset pisteet löytyvät Töppön omalta sivulta. Onnittelut Merja & Vili!


VARSINAINEN NÄYTTELYKOITOS
Corgiseuran erikoisnäyttely ja Euroopan Voittaja -näyttely 2006

Perjantai 9.6.06, SWCS erikoisnäyttely Hämeenlinnassa

Rotujärjestön 35-vuotisjuhlanäyttely keräsi yli 170 cardigania ja n. 150 pembrokea Hämeenlinnan Aulangolle. Tuomareina toimivat Teresa Maddox (kaikki pennut ja veteraanit), Graham Hill (cardigan urokset), Allan Taylor (cardigan nartut), Mary Davies (pembroke urokset) ja Tracy Irving (pembroke nartut) Iso-Britanniasta.


BIS-pennut (Kuva: Mona)

Pentu- ja veteraanikehässä voitimme kaiken mitä voitettavissa oli! ROP-pennuksi ponnisti pikkupennuissa kisannut 5-kuinen Femma (BW Fool'n Ideal) ja täyssisko Pirkko (BW Fool Illusion) pokkasi luokan kakkossijan kunniapalkinnon kera. Urospennut voitti velipoika Jali (BW Fool Image). BIS-pennun valinnassa Femma sai tunnustaa paremmakseen liki 9-kuisen pembroke-lupauksen Gaylords Hi Hopen.


Hippi ja Ringa veteraanivoittajina

Veteraanikehässä voiton pokkasi Ringa (BW Tirion) velipoika Hipin (BW Tiny Titus) ollessa VSP-veteraani. Ringa jatkoi voitokasta menoaan vielä loppukilpailuissa ja Teresa Maddox valitsikin sen BIS1-veteraaniksi ohi pembroke-rouva Anserina's Keep My Dreamin.

Paras Narttu -kehä meni meidän osalta hienosti. Tio (BW Fooling Around) sijoittui upeasti 83 nartun joukosta toiseksi ja Siime (BW Whippersnapper) neljänneksi.

Erinomaisella palkittiin myös Pinja (BW Bilberry), Giga (BW Dzika Gwiazda, 27 AVO-nartun joukosta hienosti viides), Hilla (BW Tiny Chiwacca), Ian (Welshclan's Ian's Ideal Image) ja Misiu (Tiramisu-Lisiura Controversia).

EH:n saivat kasvateistamme Tantta, Unto ja Mandy. Pikkupennuissa kisasivat myös Ossi (3.) ja Jerry (4.)

Misiun jälkeläisryhmässä esitettiin Gigan seurana Shiwacca-tytöt Aoine Athas ja Aisling Aingeal sekä Mandastamm Daiga Daigaduu. Sijoitusta ei 14 ilmoitetun luokan joukosta herunut, mutta ehkei ryhmän esiintyminenkään nyt mitenkään edustavimmin sujunutkaan. Säätämistä, säätämistä...

Kasvattajaluokkia esitettiin 10. Sijoituimme hienosti toisiksi kunniapalkinnon kera. Ryhmässämme olivat mukana Giga, Tio, Ringa ja Siime.

Pemukehässä pyöräytimme myös Miki-Miksu-Miekkosen (Annline's My Magic Change). Sijoitus oli hienosti ERI2 junnuluokasta. Voiton vei vain velipoika "Rex", josta tuli myöhemmin paras uros ja VSP. Rotunsa paras oli sitten Mikin täyssisko "Viola". Miki oli lisäksi mukana BIS1-kasvattajaryhmässä.

Kiitokset kaikille tuttaville mukavasta päivästä ja avusta koirien esittämisessä ja kunnostamisessa. Erityiskiitokset Tyhjätaskuille meidänkin poppoon muonittamisesta ja itse "Madame Tyhjikselle" majoittamisesta!

Lauantai 10.6.06, Euroopan Voittajanäyttely 2006 Helsingissä

Terry Thornin tuomaroitavaksi tepasteli reilu 50 cardigania. Vaaleanpunaisen nauhan saaminen ei ollut itsestään selvyys, sillä tuomari ei todellakaan karttanut EH:n antamista valioillekaan. Punaista nauhaa taisi ropista enemmän kuin vaaleanpunaista.

Ringa jatkoi eilistä ERInomaista linjaansa ollen VSP-veteraani ja saaden uudenuutukaisen veteraanitittelin "Euroopan Veteraanivoittaja 2006". Sen lyhenne EVV herättää meissä suurta hilpeyttä, sillä nuoruudessaan Ringan asenne näyttelykehiä ja varsinkin näyttelyremmiä kohtaan oli todellinen EVVK. No - Ringa kantanee kuitenkin EVV(K)-06 titteliään kunnialla ja ennen kaikkea suurella hilpeydellä.

Jannu ja Misiu saivat valioluokassa hienosti ERInomaiset ja hienosti luokkasijoitukset. Jannu oli neljäs ja Misiu kolmas. Olimme pojista ylpeitä!

Euroopan voittajaksi ja VSP:ksi kruunattiin uroksissa "meidän BJ'n" poika Newcard's Jack Pot, kotoisammin Rosti. Onnea Sanna & Jaana!

Pemukehässä Miki piipahti hakemassa jälleen ERIn. Tällä kertaa ei kuitenkaan luokkasijoitusta herunut. Velipoika "Rex" voitti junnutittelin.


"HELATORSTAILOMAN" TAPAHTUMIA

Lauantaina 27.5. Tampereella Giga (B-W's Dzika Gwiazda) sai kolmannen varasertinsä. Kiksuahan voi nyt tituleerata leikkisästi varavalioksi ;-)

Sunnuntaina 28.5. Joensuun näyttelyssä oli tuplasertipäivä. Unto (B-W's Kiwi Inchworm) oli PU2 saaden toisen sertinsä ja Trina (B-W's Dorodna Celinka) voitti nartut ja ollen VSP ja saaden ensimmäisen oikean sertinsä. Varasellaisiahan Trinalla on jo kohtalainen kasa.

Jola (B-W's Yolana) kävi tokoilemassa Kouvolassa. Viimeinen EVL1-tulos ja valionarvo jäi vain haaveeksi, sillä homma meni Jolan innokkuuden vuoksi läskiksi. Positiivisiakin puolia 186 pisteen suorituksessa oli, sillä Jolalle vaikea kauko-ohjaus onnistui ysin arvoisesti. Hyvää kannattaa odottaa ja kyllä se TVA-tittelikin sieltä vielä tulee. Ihan varmasti!

Rulla (B-W's Kiwi Durra) starttasi agikisoissa Keminmaassa. Kaksi virheetöntä MINI-2 rataa Ulpu ja Rulla saalistivat, mutta äärimmilleen tiukoiksi vedetyt ihanneajat lipsahtivat ulottumattomiin. Tuloksilla 6,79 ja 8,85 tulivat päivän starteista sijoitukset 2. ja 1.

Ainiin... ja meille muutti vuohikutut Irja ja Armi jälkikasvuineen! Pikkukilit kulkevat nimillä Viksu, Viiru ja Vesku.


Viiru & Irja - Viksu - Vesku & Armi


MUSTIKKATYTÖT AKTIIVISINA 25.5.

Oulussa järjestetyssä match showssa Pinja (B-W's Bilberry) esiintyi kauniisti voittaen pienet pennut (40) ja ollen lopulta BIS1-pentu.

Tantta (B-W's Blueberry) osallistui Orimattilassa ryhmänäyttelyyn saaden Ritva Raidan tuomaroimana EH:n ja junnuluokan kakkossijan.


TINKA LEIKKAUKSESSA

Tiistaina 23.5. Tinkan (B-W's Qinai Quatincka) viimeaikoina kasvamaan alkaneet maitorauhasissa olleet pallukat saivat kyytiä eläinlääkäriasema Akuutissa Oulussa. Eläinlääkäri Sari Touru poisti myös Tinkan niskassa olleen pahkuran, joka osoittautui suurella todennäköisyydellä rasvapatiksi. Kaiken varalta Tinkan sisäelimet kuvattiin mahdollisien etäpesäkkeiden varalta, mutta mitään hälyttävää ei näkynyt. Selän tilannekin tuli tsekattua siinä samalla ja kuvien perusteella se on kuin nuorilla likoilla... ja sitä ikäähän oli vain 11,5 vuotta!

Nyt mummeli on toipilaana jonkun aikaa ja tikkiensä vuoksi se ei voi käyttää pantaa tahi valjaita. Jennin muumihuivi onkin saanut uuden käyttötarkoituksen toimia tarpeen vaatiessa Tinkan pehmeänä hallintavälineenä.


JOLA TOKOILI

20.5. sadesäässä Siuntiossa Jola (Big-Wood's Yolana) ja Pia tokoilivat toisen EVL1 tuloksensa pistein 276,5 ja sijoituksen ollessa toinen. Vielä yksi ykköstulos ja tiedossa on valiokakkua! ONNEA PIA, hyvähyvä Jolle!


FYRA MUUTTI JOKIRANTAAN

Ihan corgimaisittain OT (Off Topic), mutta tiedoksi kumminkin. Nyt SE on kotosalla. Nyt Tapsalla on edesmenneen Känänsä pojan tytär ja minulla aina suuresti ihailemani ja ilolla esittämäni Bacun tytär. SE on Fyra, Maahismetsän Fiini-Flikka, pieni rottweilerin alku.


OULUN NÄYTTELY 13.5.2006

Ritva Raidan tuomaroimaksi oli ilmoittautunut 25 cardigania ja 11 pembrokea.

Cardien ROP & VSP & ROP-kasvattaja meni "Sivakoille" Rovaniemelle. Onnea Heli ja Vellu! On ilo seurata Hillan muksujen menestystä. ROP-koira, voitollaan muotovalioitunut Pitko, on myös meidän Misiun tytär, joten juhlaan oli aihetta täälläkin.

ROP-pentu oli Rullan tytär Red Guard's Icequeen. Hyvin lähti Ulpun kasvateillakin näytelmät käyntiin!

Ei meilläkään huonosti mennyt:

JUN ERI2, PU3, VARASERT Big-Wood's Kiwi Inchworm
AVO ERI1, PU4 Big-Wood's Dziki Gucio
VAL ERI2, PU2 Welshclan's Ian's Ideal Image 

JUN ERI1 Big-Wood's Bilberry
AVO ERI2, PN2, VARASERT Big-Wood's Dorodna Celinka
VET ERI1, PN4, ROP-vet Big-Wood's Tirion

KAS2. / KP kennel Big-Wood's, melkein värisuora-ryhmällä, merle ja punainen puuttui :-D

Lisäksi mukana olivat Big-Wood's Kiwi Dante (AVO H), Kiwi Indeed (JUN H), Kiwi Durra (AVO EH), Fool For You (VAL EH1)

Pemuissa kärkisijat menivät ennakko-odotusten mukaan Suukkosuun Rossille ja Tejakes Fancy Dancerille. Meidän Miki-Miksu-Miekkonen kävi näyttämässä junnupoikien sarjassa miltä näyttää pitkäpoika ilman karvaa. Taisi armo käydä oikeudesta, sillä se possunpunainen nauha ja muiden kilpailijoiden vähyys takasivat sen, että pisti sertin äänellä ensikertalaiselle kehänkiertäjälle sitten pentuluokkien jälkeen. No - kaikki otetaan vastaan mitä annetaan ja kyllä siitä arvostelusta kaikki vauvamaisuus esille tulee kaikessa totuudessaan.

KIITOKSET MUKAVASTA PÄIVÄSTÄ YSTÄVÄT JA TUTTAVAT! Saatiin sitten päivän mittaan ihan konkreettisesti kaste tälle ulkonäyttelykaudelle. Siitä kelistä ei enää sää voi paheta, joten positiivisin mielin kohti uusia kekkereitä.
 


TK2 RULLA!

Rulla (Big-Wood's Kiwi Durra) ja Ulpu tokoilivat Oulussa 7.5. mukavan tuloksen AVO1, 179 pistettä, luokkavoitto ja TK2-koulari. Erityismaininnan ansaitsee Ulpun ja Rullan kokonaisvaikutuksesta saama kymppi. Hienoa!

 


OIVAMAINIO LUONNETESTISSÄ

Haukiputaalla 7.5. Oiva (Big-Wood's Fool'n Cool) luonnetestattiin Reijo Hynysen ja Lauri Ojalan tuomaroimana. Loppupisteet +95, laukaisuvarma. Lisäkommenttina: "tämä koira on 110% luotettava". Tarkemmat tiedot testistä löydät Oivan omalta sivulta.


"KÄÄPIÖT" MATCH SHOWSSA

Raahessa järjestetään vuosittain suosittu match show vappuna. Tänä vuonna osallistujia oli hieman vajaa 130 ja näistä 10% oli corgeja. Pikkupennuissa punaisten voiton ja BIS2 sijoituksen nappasi Pirkko (Big-Wood's Fool Illusion) ja pikkupentujen siniset & BIS6 sijan sai siskolikka Femma (Big-Wood's Fool'n Ideal).


Tilanne tällä hetkellä 1-0 Pirkon hyväksi ;-)


JOLA AGILIITOKISOISSA

29.4. Porvoossa Jola (Big-Wood's Yolana) & Pia nappasivat nousunollan ja luokkavoiton MINI2 luokassa mukavalla miinustuloksella.


TOKOILUA, NÄYTTELYDEBYYTTI JA KOIRIEN VALOKUVAUSTA

23.4. Jola (Big-Wood's Yolana) & Pia tokoilivat Kouvolassa kolmannen EVL-kisansa. Tuloksena oli236,5 pistettä ja EVL2 tulos. Ruutu oli Jolalla jotenkin kadoksissa ja sitä etsiessä lipsahti liike nollille.

Samaan aikaan Lahdessa kävi Tantta (Big-Wood's Blueberry) ensimmäistä kertaa junnuluokassa. Kuuden junnunartun seasta sijoitus EH4.

Meillä Jokirannassa keskityttiin Corgiseuran vuosikirjan teon lomassa happihyppelyyn kuvauksen merkeissä. Femma, Nio, Pirkko, Nata ja Jannu ovat saaneet uusia kuvia sivuilleen - kiitos Sari Kärjen, joka tästä eteenpäin meidän sivuilla seikkailee nimimerkillä Z@paro ;-)

 
Femma ja Nio (kuva: Z@paro)


VIRALLISESTI KANSAINVÄLISIÄ MUOTOVALIOITA!

Posti toi mukavia uutisia. FCI on nyt vahvistanut Tion ja Misiun KANS MVA-tittelit.


MANDY SILMÄTARKASTUKSESSA

Mandy (Big-Wood's Kiwi Impact) kävi silmätarkastuksella. Silmät olivat puhtaat lukuun ottamatta toisen silmän lievää PHTVL/PHPV -löydöstä (aste1). Lisää PHTVL/PHPV:stä esimerkiksi Pinserit ry:n terveys-sivuilta.


JOLA BH-KOKEISSA

Lauantaina 8.4. Jola (Big-Wood's Yolana) ja Pia ottivat ensiaskeleensa kohti rauniokokeita, suorittamalla hyväksytysti palveluskoirien käyttäytymiskokeen ja saaden oikeuden käyttää koulutustunnusta "BH".


PINJAN ENSIKOITOS KAUNEUSMITTELÖISSÄ

8.4.2006 Pinja (Big-Wood's Bilberry) osallistui Ruukissa järjestettyyn match showhun. Sijoitus oli hienosti punaisten pikkupentujen voitto. BIS-kisassa ei sitten sijoitusta enää pikkuneidille suotu, mutta päivä oli hienoa harjoitusta tulevaa Oulun näyttelyä ajatellen. Kiitos Marika aktiivisuudesta!


MONA JA OIVA SILMÄTARKASTUKSILLA

Mona (Big-Wood's Buttinsky) ja Oiva (Big-Wood's Fool'n Cool) kävivät viikolla 14/06 silmätarkastuksilla Akuutissa Oulussa. Kummankin silmät olivat terveet.


JOLA TOKOILI EVL:SSÄ

Toinen kerta erikoisvoittajaluokassa ei ollut Jolalle ihan ensimmäisen kerran kaltainen menestys. Muutama liike meni harmittavasti nollille, mutta muilta osin pisterivi oli varsin mukavaa luettavaa. Tuloksena 221 pistettä ja EVL3 tulos.


TAMPEREEN KV 18.3.2006
tuomarina
Refet Hadzic, Bosnia-Herzegovina

Big-Wood's Dzika Gwiazda AVO ERI4
Big-Wood's Kiwi Impact JUN EH
Mandastamm Duudi Lullaa AVO ERI1 vara-serti


EMPPU SILMÄTARKASTUKSILLA

Big-Wood's Kiwi Indeed kävi silmätarkastuksessa 16.3.2006. Terveet olivat.


ELLA KOTIUTUI MAMMALOMALTA

Ja toi mukanaan pentunsa Natan (Newcard's Natalie Wood).


MATKAILU AVARTAA

SE suurimmista suurin koiranäyttely, Crufts, on nyt nähty ja koettu. ROP-cardigan Crangefield Inquisitive, alias JoJo (kuvassa) ansaitsi todellakin voittonsa paitsi ulkoisilta yksityiskohdiltaan, myös reippaan esiintymisensä ja erittäin tehokkaiden liikkeidensä ansiosta. Sen persoonallista olemusta oli ilo katsella, sillä valitettavan moni esitetystä cardiganista oli joko pelokas, ylilihava tai molempia. JoJo tuli näyttelyyn ison meren takaa USA:sta saakka.

VSP:ksi valittu Tanskalainen multivoittaja Blondie's Nobleman oli suvereeni uroksissa. ROP-pentu Pemcader Beckrow Bonnet oli todella lupaava ja käyttäytyi nuoresta iästään huolimatta miellyttävästi.

Pembrokeiden voittoa juhlittiin meidän hotellilla, kun irlantilaisen Allan Matthewsin "Brad" (Whitepoint Dream Weaver for Craigycor) vei ROP-kilpailussa pidemmän korren nartut voittaneelta Pemland In The Limelightiltä. Allan koirineen asusti kanssamme samassa hotellissa ja koirat tulivat tutuiksi ihan lenkkeilynkin merkeissä (kuvassa Brad on oikealla).

Matka oli todella antoisa. Uusia tuttavuussuhteita solmittiin puolin ja shoppailun ilo niissä lukuisissa myyntipisteissä vei mennessään. Visa-laskua odotellessa... ;-)


LUMO LÄHTI MAAILMALLE,
pentuaitauksessa rivit harvenee

Big-Wood's Fool In Mairwen, kutsumanimeltään Lumo, lähti uuden omistajansa Marijke Wakkeen (kennel Mairwen) kanssa 20.2. kohti uutta kotimaataan Hollantia.

Menneen viikonlopun aikana sanoimme heipat myös Ossille, Pepelle, Jerrylle ja Pirkolle. Lisää pentusivulla.


UNTO YLLÄTTI!
TORNION NÄYTTELY 18.2.2006

Big-Wood's Kiwi Inchworm "Unto"
JUN ERI1, PU1, SERT, ROP, RYP1 ja BIS2

Eikä tässä ollut ollenkaan vielä kaikki menestys:

Big-Wood's Kiwi Dundra "Rita" AVO ERI1 PN1 SERT VSP -> FIN MVA
Big-Wood's Qinai Quatincka "Tinka" VET ERI1 PN2 ROP-vet ja BIS-4-vet
Mandastamm Duudi Lullaa "Pulla" AVO ERI2 PN4
Big-Wood's Dorodna Celinka "Trina" NUO ERI2 PN-
Welshclan's Ian's Ideal Image "Jannu" VAL ERI1 PU2
Big-Wood's Kiwi Independent "Igor" JUN ERI2 PU3 vara-sert
Big-Wood's kasvattajaryhmä ROP-kas, BIS-2-kas

Lisäksi:
Big-Wood's Tiny Titus VET EH1
Big-Wood's Kiwi Indeed JUN EH1


HIENO VIIKONLOPPU TOKON PARISSA!

11.2. Torniossa Rulla (B-W's Kiwi Durra) palasi mammalomaltaan tokokisoihin upeasti. AVO1 tulos, pisteitä 192/200 ja sijoitus 1./10 KP:n kera. Hienoa Ulpu!

12.2. Lahdessa Jola (B-W's Yolana) kävi ensimmäistä kertaa "kokeilemassa" EVL luokassa. Kokeilu meni jokseenkin hienosti, sillä tuloksena oli UPEASTI 300/320 pistettä ja hieno EVL1 tulos ja luokkavoitto. Mahdottomasti onnea Pia!


SIJOITUKSET TOP-15 LISTOILLA 2005


Vuoden cardigan:
1. Big-Wood's Qinai Quatincka

Vuoden narttu:
1. Big-Wood's Qinai Quatincka
7. Big-Wood's Fooling Around
13. Big-Wood's Fool For You
14. Big-Wood's Tiny Chiwacca
15.(jaettu) Big-Wood's Kiwi Dundra

Vuoden uros:
2. Welshclan's Ian's Ideal Image

Vuoden veteraani:
1. Big-Wood's Qinai Quatincka
5. Big-Wood's Queshi Quardian
7. Big-Wood's Tiny Titus
11. Big-Wood's Tirion
13. Big-Wood's Tresbien
15. Big-Wood's Jolly Jojo

Vuoden nuori-cardigan:
11. Mandastamm Duudi Lullaa

Vuoden jalostusuros:
1. Tiramisu-Lisiura Controversia
10. Big-Wood's Kiwi Arctic
14. Badagri Kiwi Fanfare

Vuoden jalostusnarttu:
6. Big-Wood's Tirion
8. Cesrose Noela
13. Big-Wood's Tiny Chiwacca

Vuoden TOKO-corgi
(molemmat rodut)
1. Big-Wood's Yolana
8. Big-Wood's Kiwi Durra
9. Big-Wood's Tiny Chinook

Vuoden TOKO-tulokas
(molemmat rodut)
1. Big-Wood's Tiny Chinook
2. Big-Wood's Kiwi Durra
5. Big-Wood's Fool'n Cool

Vuoden AGI-corgi
(molemmat rodut)
3. Big-Wood's Tiny Chinook
6. Big-Wood's Kiwi Durra
7. Big-Wood's Yolana
8. Big-Wood's Tiny Titus
9. Tiramisu-Lisiura Controversia
11. Big-Wood's Tiny Cupid
12. Big-Wood's Kiwi Dj

SUURKIITOS
kaikille aktiivisuudesta!


SEPPÅ ON POISSA

Rottisherramme Seppå (Kraaselin Fonzarelli) saateltiin sateenkaarisillalle 11 vuoden iässä 26.1.2006

"Sepi nukkuu ulkona, ei herää enää"
- Jenni 3,5 vuotta -


MANDY JA GIGA KAUNEUSKISOISSA,
RULLA AGILIITÄMÄSSÄ

Turun näyttelyssä 21.1.06 Mandy ja Giga saivat EH:t luokissaan.

Samana päivänä pakkaskisoissa Kemissä Rulla debytoi mammalomansa jälkeen. Ensimmäisestä startista tuloksesi vain aikavirhettä (4,85) ja sijoitus 2, jälkimmäisestä hieman isompi virhepistesaldo ja sijoitukseksi kuudes.


ONNI JA DILLE SILMÄTARKASTUKSILLA

Pakkaspäivänä 19.1.06 Onni ja Dille kävivät Oulussa Akuutissa silmätarkastuksilla. Molemmille J1 lausunnot (ei osoita HC, PRA, PPM, RD). Dillen aikaisempi pistemäinen samentumalöydös löydös varmistui sikiöaikaiseksi jäänteeksi.

Samalla reissulla Totti kävi leikkauksensa jälkikontrollissa ja kiittämässä eläinlääkäri Sari Tourua ja muuta Akuutin poppoota. Tässäpä kaikille nähtäväksi cardi-kakku, joka sinne kiikutettiin:


... nuo tikut esittää sitten aitaa ;-)


TANTTA DEBYTOI KAUNEUSMITTELÖISSÄ

Niin se aika juoksee! "Mustikoista" ensimmäisenä näyttelykehässä piipahti Mikkelin Tantta, joka osallistui Lahdessa 15.1.06 järjestettyyn pentunäyttelyyn. Pikkupennuista heltisi luokkavoitto kunniapalkinnon kera, mutta parhaan narttupennun valinnassa kakara sai tunnustaa paremmakseen vanhemman kisakumppaninsa. Tästä se lähtee!

Samaan aikaan järjestettiin myös ryhmänäyttely, jossa Jola sai EH:n.


ELLAN (VALTAVA) MAHA PIENENI

12.1.06 Ellan ja Loordin pennut syntyivät Perttelissä. Reipas Ella-emä pentuineen (3 u & 5 n) aloittelevat yhteistä taivaltaan Jaana Juponahon hoivissa ( kennel Newcard's ).

Mahdottoman paljon terveisiä sinne Jaanalle ja erityisesti Ella-Lellalle!


KAJAANIN KV NÄYTTELY 6.1.2006
tuomarina Päivi Eerola

2006 harrastusvuosi korkattiin perinteiden mukaan Kajaanin Pallohallissa loppiaisena. Jannun loukattua korvansa ja estyttyä osallistumasta näyttelyyn, mukaan lähti vain Miki-pemu (kuvassa), joka teki ensivisiittinsä koiranäyttelykehiin lupaavasti. Neljän pennun joukosta PEK1 KP ja ROP-pentu. Käyttäytyminen pallohallin hälyssä ja koiravilinässä oli ensiluokkaista. Tästä on hyvä jatkaa!

Cardipuolella juuri avoimeen luokkaan siirtynyt sijoitusnarttumme Pulla oli hienosti PN3 puolisiskojensa Pitkon ja Pariksen (Shiwacca Aisling Aingeal ja Aoine Athas) viedessä sijat yksi ja kaksi. Misiun tyttäret aloittivat siis vuotensa lupaavasti.

Sinisen nauhan kävivät pokkaamassa valioluokassa esitetty Töppö ja nuorten luokassa tepastellut Veltto.