MITÄ TAPAHTUI VUONNA 2005?

JOULUN 9 IHMETTÄ


VOITTAJA 2005 & POHJOISMAIDEN VOITTAJA 2005
Helsinki 17.-18.12.2005
tuomarit la Rainer Vuorinen, su Tuula Pratt

Mukava viikonloppu takana!

Tinka oli molempina päivinä VSP-veteraani, sunnuntaina lisäksi PN4. Trina sai lauantaina EH:n ja sunnuntaina nuorten luokassa ERI2. Jannu ravasi itselleen molempina päivinä ERI:t, sunnuntaina valioluokassa tuli pronssia. Hilla sai lauantaina ERI:n ilman luokkasijoitusta ja sunnuntaina tuli ERI2. Siime osallistui vain lauantaina saaden EH:n.

Misiun tytär Beryllos Cesar's Coconut voitti molempina päivinä luokkansa saaden titteleikseen JV-05 ja PMJV-05. Onnittelut Mandyn taustajoukoille Kikalle ja Iirikselle!

Viikonlopun aikana ratkaistiin myös (vielä epävirallisesti) vuoden cardigan -kilpailut. Vuoden cardiganiksi 2005 tultaneen kruunaamaan meidän Tinka, joka näyttäisi olevan myös vuoden veteraani. Urokset voittanee Tinkan vauhdikas kilpakumppani veteraanikehistä, Olli (Geestland's Droll Demon). Kuvasimme kaksikkoa Olli & Tinka Messukeskuksessa:


"Seniorivoittajat 2005"


MANTA LUUSTOKUVISSA

Manta (Big-Wood's Do Controversia) kävi lonkkakuvissa kotimaassaan Puolassa. Saimme juuri tiedon lausuntotuloksesta, joka on A, sikäläisittäin paras mahdollinen. Puolassa lonkkia ei lausuta erikseen, vaan molempien lonkkien tulos ilmoitetaan yhdellä kirjaimella. Manta on parhaillaan (toivottavasti) mammalomalla ja odottelee jälkikasvua syntyväksi vuoden 2006 alussa.


TOTTI, SINNITTELIJÄ

Totti (Big-Wood's Kiwi Arctic) kävi monen mutkan jälkeen kuoleman rajamailla, mutta kiitos oululaisen Eläinlääkäriasema Akuutin ja erityisesti eläinlääkäri Sari Tourun, tämä sinnikäs sissi näyttää taistelevan itsensä takaisin touhon kirjoille. Pallit ja 7 cm ohutsuolta lähti, mutta sehän vain keventää olotilaa. Kiitokset myös muulle Akuutin henkilökunnalle, erityisesti Piiulle, Heidille ja Anitalle - ihan kaikesta!


Totti muutama päivä leikkauksen jälkeen.
Elämä hymyilee jälleen!


KAAPO LUUSTOKUVISSA

Kaapo (Big-Wood's Dziki Gajowy) läpivalaistiin ja tulokset oli mukavaa kuultavaa. Lonkat A/B, kyynärnivelet 0/0, polvet 0/0 ja silmät terveet. Suurkiitos Anulle mielenkiinnosta terveystutkimuksiin. Vaikkei Kaapo itse jalostusainesta olekaan, antaa sen tulokset silti arvokasta tietoa.


MISIU & ONNI AGILITYKISOISSA


Palkintojenjaossa

Misiu ja Onni kilpailivat Kemissä 13.11. Jan Vesalehdon tuomaroimana MINI-1 luokassa.

Misiu osallistui sekä agilityradalle että hyppyradalle. Agilityrata oli haastavan vaikea ja moni sortuikin hylkäykseen jo radan ensimmäisessä "ansassa". Misiu kuitenkin selvitti tämän, kuten muunkin radan puhtaasti, mutta ihanneaika lipsahti 1,02 sekuntia yli ihanneajan. Jäätiin 0,03 sekuntia siitä tavoitellusta "nollakumasta". Hyppyradalla Misiu meni hienosti, mutta valitettavasti rinnakkain olleet putket houkuttelivat sitä juuri päinvastoin mitä tuomari oli suunnitellut. Tältä radalta tuli sitten se "hylly".

Onni ja Hannakaisa aloittivat kisauransa vasta hyppyradalta. 11 kilpailijasta Onni oli yksi kolmesta tuloksen tehneestä. Kaikki muut hylättiin, joten ensikertalaisten suoritus oli mitä mainioin. Hienoa Hanna!

Kuvakaappauksia kisavideolta:


Hanna & Onni


Jossu & Misiu


DILLE LUUSTOKUVISSA

Dille (Big-Wood's Dalece Cudowny) läpivalaistiin lokakuussa. Marraskuun puolella tuli lopulliset tulokset: lonkat C/C, kyynärpäät 0/0 ja polvet 0/0. Kiva juttu!


PUOLAN JUNIORIVOITTAJA 2005 - MANTA

Manta (Big-Wood's Do Controversia) oli paras juniori Poznassa "Polish Cup Winner" -näyttelyssä 6.11. Manta tittelöitiin saamallaan juniorisertillä myös Puolan juniorivalioksi (PL JCH).


TIO, MISIU JA TINKA NORJASSA

Tio  (Big-Wood's Fooling Around, 2,5 vuotta) ja Misiu (Tiramisu-Lisiura Controversia, 3 vuotta) aateloitiin kansainvälisiksi muotovalioiksi Tromssassa Norjassa 23.10. Tio oli ROP ja Misiu VSP. Tiosta tuli samalla myös Norjan muotovalio. ROP-veteraani oli turistireissulle mukaan lähtenyt Tinka (Big-Wood's Qinai Quatincka).

Tuomarina oli corgi-spesialisti Tuula Maija Tammelin Tanskasta. Viereisessä kuvassa arvosteluvuorossa Tio.


JOLA TOKOILI

Jola (Big-Wood's Yolana) ja Pia Alatorvinen tokoilivat Lahdessa 22.10. Tuloksena oli hienosti (nollille menneestä istumisesta huolimatta) VOI1 tulos ja 263 pistettä. Nyt suunta kohti erikoisvoittajaluokkaa, tsemppiä!


MISIU PALKITTIIN

Misiu (Tiramisu-Lisiura Controversia) palkittiin Raahen Koirakerhon agility-palaverissa kesäkauden aikana käydyn kuukausi cup -kisan voittajana sekä aloittelijoissa että mini-koirissa.

Misiun suvereenit voittotulokset tulivat nollaradoilla, joissa ihanneajat alittuivat -23,80 sek (aloittelijat) ja -16,77 sek (mini-kilp).

Palaverissa jokainen kertoi vielä ensi kesän tavoitteensa ja meillä asetettiin Misiun tähtäimeksi kakkosiin nousu vuoden 2006 aikana. Tämä tässäkin nyt julkistettuna...

 


OIVA TOKOILI

Oiva (Big-Wood's Fool'n Cool) tokoili Torniossa 15.-16.10. Lauantaina tuloksena ALO2 (156 pist, seisominen nollille) ja sunnuntaina hienosti ALO1 (182 pistettä) ja sijoitus 2. Onnea Seija & Oiva-mainio!


MISIU JA ESKO AGI-KISOISSA

Misiu (Tiramisu-Lisiura Controversia) ja Esko (Big-Wood's Kiwi Dj) korkattiin Kajaanissa 15.10. virallisissa agilitykisoissa. Eskon A-kisan rengasihmettelyistä ("koskaan en ole tällaista nähnyt") ja siitä seuranneesta hyllystä huolimatta, kisat menivät ihan mukavasti ensikertalaisilta. Eskon B-kisassa vain yksi ratavirhe ja yliaikaa renkaan ihmettelystä ("taidan minä sittenkin muistaa mitä tässä jutussa tehdään"). Misiun A-kisasta 2 ohjaajan huolimattomuusvirhettä ja hieman yliaikaa, B-kisasta 1 ohjaajan moka, mutta silti alla ihanneajan. Palkintopallille ei päästy nousemaan, mutta mukavaa oli ja katseet käännetään nyt uusiin kisoihin.


MANTA VALIOITUI VENÄJÄLLÄ

Puolassa asustava Manta (Big-Wood's Do Controversia) teki näyttelyturneen Venäjälle. Reissut eivät olleet turhia, sillä kolmesta näyttelystä CAC ja RUS MVA-"aatelointi". Lisäksi 1 CACIB ja RYP-2 sijoitus kruunasivat reissut. Hienoa!


ELLA TARKISTUKSILLA

Ella (Kilvroch My Romance) terveystarkastettiin Oulun Akuutissa 6.10. Silmät terveet, samoin polvet (0/0) ja selkäkuvassakaan ei nikamamuutoksia näkynyt. Myös lonkat ja kyynärnivelet näyttivät siisteiltä, joten odottelemme SKL:n lausuntoa iloisin mielin.

Ellan lähitulevaisuudessa alkaa nyt siintämään ensimmäinen (toivottavasti ei viimeinen) äitiys. Nämä pennut tulevat saamaan alkunsa tässä syksyn aikana ja syntyvät Ellan toisen omistajan hoiviin (kennel Newcard's).


OULUN KV NÄYTTELY 1.10.2005
Tuomarina Hanne Laine Jensen Tanskasta


Jannu Oulussa (kuva HH)

VAL ERI1 PU1 CACIB ROP Welshclan's Ian's Ideal Image "Jannu"
VET ERI1 PU3 VSP-vet Big-Wood's Queshi Quardian "Titus"
NUO ERI1 VARA-SERT Big-Wood's Dziki Gucio "Veltto"

JUN ERI1 PN2 VARA-SERT Big-Wood's Dorodna Celinka "Trina"
VET ERI1 PN3 ROP-vet Big-Wood's Qinai Quatincka "Tinka"
VAL ERI1 PN4 VARA-CACIB Big-Wood's Whippersnapper "Siime"

ROP-pentu Big-Wood's Kiwi Inchworm "Unto"

ROP-kas Big-Wood's kennel (ryhmässä: Qinai Quatincka, Dorodna Celinka, Whippersnapper ja Kiwi Dundra)

Lisäksi:
AVO EH1 Big-Wood's Fool'n Cool "Oiva"
AVO EH1 Big-Wood's Kiwi Dundra "Rita"
AVO EH2 Mandastamm Duudi Lullaa "Pulla"
PEK 1. Big-Wood's Kiwi Indeed "Emppu"
PEK 2. Big-Wood's Kiwi Independent "Igor"

Kiitos kaikille tutuille mukavasta näyttelypäivästä ja avusta kehätouhuissa!


TIO JA TISHA TERVEYSTARKASTUKSISSA

Siskokset Tio (Fooling Around) ja Tisha (Fool For You) odottelevat parhaillaan SKL:n lausuntoa lonkistaan. Molempien silmät saivat terveen paperit, Tishan selkä tutkittiin terveeksi, samoin kuin  Tion polvet.


SIILINJÄRVEN NÄYTTELY 17.9.

Tuomarina oli ruotsalaisen corgiharrastuksen grand old man Per-Erik Wallin. Meidän poppoon tulokset:

VET ERI1 PN3 ROP-vet Big-Wood's Qinai Quatincka, "Tinka"
AVO ERI1 PN2 vara-serti Mandastamm Duudi Lullaa, "Pulla"
VET ERI1 PU3 VSP-vet Big-Wood's Tiny Titus, "Hippi"
VET H Big-Wood's Queshi Quardian, "Paappa-Titus"
AVO EH2 Big-Wood's Kiwi Dundra, "Rita"
PEK1 KP VSP-pentu Big-Wood's Kiwi Independent, "Igor"
PEK2 KP Big-Wood's Kiwi Inchworm, "Unto"

Narttujen voitto ja serti meni Hillan ja Misiun tyttärelle Shiwacca Aisling Aingealille ja urokset voitti Newcard's Fourwheeldrive.

Päivän nolosta välikohtauksesta vastasi tällä kertaa Tinka, joka pölli tuomarin hillomunkin esittäjänsä odotellessa arvostelulappusen loppuun täyttämistä. Kerrankin sai mummeli mieleisensä palkinnon ja lopulta ihan tuomarin luvallakin!

Kesäkarvassa esiintynyt Tinka sijoittui vielä BIS-veteraanin valinnassa kolmanneksi JAU Yrjölän arvostelemana. Eipä ollut turha reissu!


Tinka ravaamassa BIS-vet-sijoitukseen (kuva HH)


VILMAN ENSIMMÄISET AGILITY-KISAT

Vilma (Big-Wood's Yalina) aloitti agilityn virallisen kisaamisen Oulussa 10.9. Eka startista "hylly" ja toisesta startista täytettä sille; tulos 10.00 ja komeasti alittunut ihanneaika toivat hopeasijan tässä mini-1 luokassa. Onnea Roi ja Vilma!

Kakkospallille kipusi samoissa kisoissa myös MINI-3 luokassa Unssi (Big-Wood's Tiny Chinook).

Sunnuntaina Tituksen tytär Lydia ("Nappi") ja ohjaajansa Hellevi Viitala aloittivat myös virallisen agikisaamisensa. Kolmossija ekasta startista, ei hassummin. Terkkuja sinnekin!


EETUSTA VIRALLINEN KAVERIKOIRA

Eetu (Big-Wood's Kiwi Dante) ja Minna ovat suorittaneet tarpeelliset kaverikoiravierailuharjoittelut ja Eetu saa näin ollen virallisen kaverikoirahuivin kaulaansa. Huivitustilaisuuskaffeja odotellessa tyydymme vain sanallisesti onnittelemaan Minnaa ja Eetua!


PÖRRI JA JANNU LUONNETESTATTIIN


Jannu puolustaa (kuva: H. Fingerroos)

Pörri (BH Big-Wood's Warrigal) ja Jannu (FIN MVA Welshclan's Ian's Ideal Image) kävivät 4.9.05 Torniossa luonnetestissä. Testaajina toimivat Riitta Lehmuspelto ja Jorma Kerkkä.

Testi meni molemmilla hienosti. Pojat selvittivät testaustilanteen kuormittumatta ja urheasti, myös tilanteista palautuminen oli miltei salamannopeaa. Pörrin loppupisteet +210 (laukaisuvarma) ja Jannun +202 (laukaisukokematon). Tulokset osa-alueittain poikien omilla sivuilla.


Pörri taistelee kepistä (kuva: H. Fingerroos)


TINKA LÄPÄISI BH-KOKEEN


Henkilöryhmässä (kuvat: H. Hummer)

Tinka & Johanna pääsivät noin viikon varoitusajalla Raahessa 2.9. järjestettyyn BH-kokeeseen. Edeltävät päivät harjoiteltiin ahkerasti Tinkalle vierasta liikkeestä istumista ja paikallaolon kujeilut aiheuttivat harmaita hiuksia. Pelko oli kuitenkin turha, sillä koetilanteessa Tinka jälleen näytti, mistä on 10,7-vuotias mummeli tehty: toimeliaasta asenteesta, pirteästä persoonallisuudesta ja uskollisesta mielestä!

Tottiksen tuomaroi Kauko Ruokolainen, kaupunkiosuuden Eeva Äijälä.


Seuraamisia


UNSSI TOKOILI TOISTAMISEEN

Unssi tokoili Kiimingissä 27.8. toisen ALO1-tuloksen verran. Pisteitä kertyi 176,5 ja sijoitus oli luokassaan toinen. Hienoa Unssi & Anneli!


UUSI LAJIKOKEILU

Misiu-monitoimimies lähti mukaan Jossun kuvauskeikalle VEPE-harkkoihin ja pääsi itsekin kokeilemaan tuota erityisen mukavalta näyttänyttä lajia. Fyysisien rajoitteidensa (koko) johdosta Misiu tuskin tulee lajia tosissaan ottamaan, mutta monta kivaa juttua sieltä poimittiin ensi kesän harjoitusohjelmaan. Josko Misiusta tulisi vaikka karanneiden uimarenkaiden hengenpelastaja...

Kiitokset erityisesti Minnalle ja Mikalle treeneistä ja Katille kuvausavusta!


MISIU JA TYTTÄRET AHKEROIVAT

Misiun pinkoessa perjantai-iltana 19.8. paikallisissa agilityn seurakisoissa tuplavoiton verran, tyttäret olivat missikisoissa menestyksekkäästi sitten seuraavat päivät.

Puolassa asustava Manta (BW Do Controversia) avasi sertitilinsä kohti Slovakian muotovalio -titteliä saaden sertit Bratislavasta sekä lauantaina että sunnuntaina.

Giga (BW Dziga Gwiazda) ja Mandastamm Daiga Daiga Duu kisasivat Hämeenlinnan kansainvälisessä näyttelyssä sunnuntaina 21.8. Narttujen serti, cacib ja lopulta ROP-ruusukekin Daiga Daiga Duulle ja kakkoseksi nousikin sitten ohi muiden narttujen puolisisko Giga saaden varasertin ja vara-cacibin. Kaksoisvoitto, hyvä likat!


TOSIKISOJEN VIIKONLOPPU 13.-14.8.2005


Kolmoisvoitto BW-cardeille!

Raahessa tokoiltiin neljän cardin voimin ja tuloksia ei tarvinnut hävetä:

Tinkalle (& Jossulle) lauantailta 162 pist/ALO1 ja sunnuntaina 187,5 pist/ALO1/KP ja sijoitus 1. Lisäksi myös koulutustunnus TK1.

Surulle (& Riikalle) lauantailta 173 pist/ALO1 ja sunnuntaina 187,5 pist/ALO1/KP ja kokonaissijoitus Tinka-emän jälkeen toinen. Tinkalla oli yksi kymppi enemmän, joten se määräsi lopullisen järjestyksen. Myös Suru saa lisätä nimensä eteen koulutustunnuksen TK1.

Unssi kisasi sunnuntaina ensimmäisen tokokisansa (Anneli ties monennenko, mutta kymmenen vuoden tauon jälkeen). Tulos oli varsin lupauksia antava, sillä kolmospaikka tässä 12 koiraa käsittäneessä alokasluokassa heltisi mukavin pistein 184 ja tuloksena ALO1.

Rulla (&Ulpu) pokkasivat sunnuntaina avoimessa luokassa pisteet 180 ja ykköstuloksen. Sijoitus oli neljäs.

Oulussa agilityssä lauantaina Unssi tuli MINI-3 luokassa hienosti toiseksi nollatuloksella. Onnittelut omistaja Annelin lisäksi myös uudelle "kartturille" Minna Karjalaiselle!

Me oltiin hei hyviä!


SODI 12.8.1995-8.8.2005

Kauniit muistot eivät koskaan kuole,
eivätkä milloinkaan jätä yksin.

Osanottomme Sodin perheelle!


TIO JOENSUUN KARELIA-SHOWSSA 6.-7.8.2005

Big-Wood's Fooling Around piipahteli ERInomaisella menestyksellä kehissä sekä lauantaina että sunnuntaina. Lauantain kansainvälisessä näyttelyssä tuli CACIB ja VSP-ruusuke ja sunnuntaina kansallisessa näyttelyssä sijoitus kirkastui rotunsa parhaaksi. Hyvä Tio ja Pirjo!


POIKIEN JÄLKELÄISET MENESTYIVÄT

6.8.2005 meillä oli aihetta olla ylpeitä uroksiemme jälkeläisistä. Rovaniemen ryhmänäyttelyssä ROP & RYP-3 oli Misiun 15 kk ikäinen tytär Shiwacca Aisling Aingeal. "Pitko" sai myös toisen sertinsä. Kristiinankaupungissa Eskon poika Geestland's Picked Pard "Pekka" sai ensimmäisen sertinsä ja vei rotunsa parhaan valinnassa pidemmän korren Misiun tyttären Beryllos Cesar's Coconutin "Mandy" edestä. Mandy sai ties monennenko sertinsä.

Sunnuntaina 7.8. sertin makuun pääsi Pekun poika Pirtek Sirio Nero, joka oli myös paras uros ja VSP Helsingin ryhmänäyttelyssä.

Hyvä hyvä, isikoirien ja muiden sukulaisten hännät on ylpeästi pystyssä!


TORNIO 30.7.2005

Mukava näyttelypäivä, mukava tulossaldo! Tuomarina Tuula Pratt:

VAL ERI1 PU1 ROP Welshclan's Ian's Ideal Image "Jannu"
VET ERI1 PU2 ROP-vet Big-Wood's Queshi Quardian "Titus"
VET EH2 Big-Wood's Tiny Titus "Hippi"

VAL ERI1 PN1 VSP Big-Wood's Fool For You "Tisha"
VET ERI1 PN2 VSP-vet Big-Wood's Qinai Quatincka "Tinka"
VET ERI2 PN3 SERT Big-Wood's Tresbien "Toini"
AVO EH2 Big-Wood's Kiwi Durra "Rulla"

ROP-kas, kennel Big-Wood's (Tresbien, Fool For You, Queshi Quardian ja Qinai Quatincka)


Miki muutti Metsotielle!


ROKI 12.8.1995-26.7.2005

Hyvää matkaa Roki!

Silmät alasluotuna, ripsillä kyyneleet -
suru ikimuistoinen etten mistään löydä lohdutuksen sanaa.

Osanottomme Jukolan perheelle!


KUOPIO 23.7.2005

Päivän menestyksestä vastasivat Titus, Trina, Tio ja Pulla, lisäksi kasvattajaluokka palkittiin kunniapalkinnolla. Tuomarina oli John Muldoon Irlannista:

JUN ERI2 PN3 VARASERT Big-Wood's Dorodna Celinka
VET ERI1 PU3 ROP-vet Big-Wood's Queshi Quardian
VAL ERI1 PN4 Big-Wood's Fooling Around
NUO ERI1 Mandastamm Duudi Lullaa
VET EH2 Big-Wood's Tiny Titus
VET EH1 Big-Wood's Qinai Quatincka / kauneus on katoavaista... ;-)
VET EH2 Big-Wood's Tirion


Kasvattajaluokassa: Tirion, Fooling Around,
Queshi Quardian ja Qinai Quatincka
(kuva: Salla Halminen)


MEILLÄ ON PENTUJA!

21.7. Likasta tuli äitikoira viidelle pontevalle ipanalle. Lisää pentusivulta!


NIVALAN KV-NÄYTTELY 17.7.2005


Geestland's Droll Demon & Big-Wood's Qinai Quatincka

Erikoisnäyttelyn pölyt pestyinä suunnattiin sunnuntaina Nivalaan pienemmällä porukalla ja uuden "kebon" avustamana... Reissu ei ollut alkuunkaan huono:

Big-Wood's Qinai Quatincka PN1 VSP VSP-vet
Big-Wood's Fooling Around PN4 SERT > FIN&S MVA!
Big-Wood's Fool For You ERI3
Big-Wood's Dziki Gucio ERI2
Mandastamm Duudilullaa ERI
Big-Wood's Kiwi Dundra EH4
Big-Wood's Dorodna Celinka EH3

Tuomarina oli Giuseppe Alessandra Italiasta


ERIKOISNÄYTTELY RAAHESSA 16.7.2005

Kummallinen päivä! Näyttelytoimikunnassa hääräillyt Johanna oli jäävi esittämään itse koiriaan ja niinpä remmiin astui lukuisa joukko ystäviä ja tuttavia Johannan koittaessa keskittyä näyttelyn valokuvaushommiin. Eihän siitä mitään meinannut tulla ja entisestään syödyt kynnet lyhenivät lyhenemistään, mutta päivän saldo oli kyllä menestystä ja iloa täynnä. Kiitos teille kaikille "meidän" teltalla pyörineille, koiria ja luokkia esittäneille ja muuten vaan "tolppana" tai "kepona" olleille!

Sitten tuloksiin

Tuomarina debytoi Skandinaviassa Bridget Smeeton Uudesta-Seelannista. Päivän aikana erinomaiset olivat tiukassa ja punaisista nauhoistakin sai olla ylpeä.


ROP "Tinka" & VSP Newcard's Fourwheeldrive

Tinka teki viimein sivuosumistaan täyspotin ollen 99 ilmoitetun cardiganin joukosta rotunsa paras ja rop-veteraani. Erityiskiitokset Tinkaa esittäneille Pirjo Heikkiselle ja Heli Pirilälle!

Jannu esiintyi ensimmäistä kertaa Suomen erikoisnäyttelyssä, eikä tuo debyytti ollut mitenkään huono. Valiouroksissa kakkospaikka ja lopulta paras uros -kilpailun 4. Hummerin Hannalle valtavasti kiitoksia Jannun "kesyttämisestä" ;-)

Ringa piipahti ensimmäistä kertaa veteraaniluokassa Äijälän Henna esittämänä. Pelle-muori sai hajonneista hampaistaan huolimatta erinomaisen ja kilpailuluokasta irtosi 3. sija.

Tio kokeili avoimessa luokassa, josko tuo viimeinen valionarvoon vaadittava serti irtoaisi. Läheltä piti, sillä avoimesta luokasta irtosi kakkospaikka ja lopulta paras narttu -kehästä varaserti.


Misiu, Pulla, Veltto, Giga ja Halti (kuva: BS)

Misiu sai "erinomaisen" ja oli valiouroksissa neljäs. Sen jälkeläisryhmä voitti 7 muuta cardiganeissa esitettyä ryhmää ja palkittiin lopulta BIS-jälkeläisryhmänä. Kiitokset Gigalle, Veltolle, Pullalle ja Haltille esittäjineen! Misiun lapsoset Halti & Pulla voittivat vielä runsaslukuisen parikilpailun. Hienoa!

Muita ERI:llä palkittuja olivat: Giga, Tisha, Rita ja Toini. Lisäksi menestyjiin pitää myös ehdottomasti listata pikkupennuissa kisannut Igor, joka oli VSP-pentu ja sai kotiin viemisikseen parhaan urospennun kiertopalkinnon, joka muuten pari vuotta sitten oli Igorin Onni-isukilla - perinteitä kunnioittaen? ;-)


VSP-pentu Igor

Kaikki eivät voi voittaa

Esko vastasi Jokirannan lauman EH:sta ja siniseen kerhoon pääsi tällä kertaa Ella. Totin, Tituksen ja Ringan jälkeläisluokat eivät sijoittuneet ja kasvattajaluokkammekin sai vain lämmintä kättä. Pörri pokkasi neljän kotikoiraluokassa esitetyn koiran joukosta tyylikkäästi jumbosijan.

Big-Wood's koiria oli päivän aikana paikalla runsaasti niin kehässä kuin turisteinakin. Kaikille ei sitä suurinta menestystä irronnut, mutta oli mukava nähdä teitä kaikkia! Kiitos vielä kerran!


AGIROTU TORNIOSSA 10.7.05

Pyttyä käteen ja iloa irti!Mikä päivä!!! Cardeille ropisi menestystä ennalta-arvaamattomaan tahtiin. Senioreiden SM3, kilpailleiden joukkuekisan pronssi (joukkueessa mukana myös Unssi) ja alo-joukkueen voitto... voi mahotonta!

Big-Wood's poppoo oli esillä joukkueissa runsaslukuisesti. Päivän aikana starttasivat kerran tai kahdesti Unssin lisäksi myös Rulla, Hippi, Juppi, Onni, Ringa, Pörri ja ensikertalaiset agirotuilijat Vilma, Esko ja Misiu.

Vilma, Onni, Esko ja Misiu tekivät hellesäässä melkoisen teon. Nelikko suoritti aika kimurantin ja täynnä ansapaikkoja olleen alo-radan siinä määrin loistavasti, että sillä suorituksella irtosi Anders Virtasen tuomaroiman kisan voitto - SIIS V-O-I-T-T-O! Alo-joukkueethan muodostuvat sellaisista koirista, jotka eivät vielä ole virallisissa kisoissa startanneet. Tämän nelikon osalta voi kuitenkin olettaa, että pian ne tulevat sen ensimmäisen virallisen starttinsa tekemään. Tuloksia ei tarvinnut häpeillä!

Terveiset kaikille mukana olleille joukkuetovereille! Kiitos kannustusjoukoille! Oli taas mukava agirotu-tapahtuma ja sää "suosi".

[ agirodun corgijoukkueet ] [ kuvagalleria agirodusta ]


ALO-joukkue palkintopallilla.


TIO JA MISIU PITEÅSSA

Matka Piteån kansainväliseen näyttelyyn Ruotsiin oli meille menestyksekäs. Tio (Big-Wood's Fooling Around) voitti nartut saaden sertin ja cacibin. Valionarvo jää sillä vielä odottelemaan sitä yhdeksättä suomalaista sertiä. Misiu (Tiramisu-Lisiura Controversia) hävisi vain valioluokan urokselle KANS MVA Smultronbackens Harallf. Koska "Harallt" ei tee saamallaan cacibilla mitään, tulee FCI vahvistamaan cacibin jälkikäteen vara-cacibin saaneelle Misiulle. Luonnollisesti Misiu sai myös ruotsin sertin ja tittelöityi S MVA:ksi.

Kiitokset Riikalle, Sirkalle ja Aku-bullmastiffille matkaseurasta!


JOLA JA RULLA TOKON SM-KISAJOUKKUEESSA

Jola (Big-Wood's Yolana) ja Rulla (BH Big-Wood's Kiwi Durra) osallistuivat Suomen Welsh Corgi Seura ry:n joukkueessa TOKO:n SM-kisoihin Kuopiossa 2.7.2005. Jola kilpaili Pian kanssa voittajaluokassa saaden VOI3 tuloksen, 192 pistettä ja sijoitus oli mukavasti 15. / 35 kilpailijasta. Rulla ja Ulpu kilpailivat avoimessa luokassa ja tuloksena hyvä AVO2-tulos pistein 154 ja sijoitus 16. / 61 kilpailijasta.


PÖRRI BH-KOKEISSA

Pörri (Big-Wood's Warrigal) ja Jossu osallistuivat Oulussa 30.6.05 järjestettyyn palveluskoirien käyttäytymiskokeeseen. Tuomarina toimi Juhani Petäjistö. Pörri oli osallistuneiden koirien joukossa ainokainen "hupuliini ei-palveluskoira", mutta se suoritti sen siinä missä isompansakin. Tottelevaisuusosuudessa virheistä vastasi jännittynyt ohjaaja, koira toimi siihen ja yli 20 lämpöasteeseen nähden loistavasti. Paikallaolo oli arvosanaltaan "erinomainen", muut liikkeet arvosanalla "hyvä". Kaupunkiosuus meni Pörrin leppoisalla jolkottelulla hyväksytyksi. Nyt Pörri saa käyttää nimensä edestä tituleerausta BH, merkkinä tästä hyväksytystä käyttäytymiskokeesta.


ROVANIEMEN NÄYTTELY 26.6.2005, tuom. Wayne Burton, Australia

Vaaleanpunaiset nauhat olivat tiukassa, sillä paikalla olleista 15 cardista vain 3 sai ERI:n:

ROP, ROP-vet Big-Wood's Qinai Quatincka
PN2 & SERTI Big-Wood's Kiwi Durra (kuvassa ->)
VSP Welshclan's Ian's Ideal Image

Lisäksi meidän "perheestä" EH:n saivat Big-Wood's Fool'n Cool, Big-Wood's Kiwi Dante, Big-Wood's Tiny Titus, Big-Wood's Dorodna Celinka, Big-Wood's Kiwi Dundra, Mandastamm Duudi Lullaa ja Kilvroch My Romance.

ROP-kas kennel Big-Wood's. Ryhmässä mukana olivat Kiwi Durra, Kiwi Dundra, Dorodna Celinka ja Qinai Quatincka. Kiitos teille kaikille!

Illan loppukilpailuissa Tinka sijoittui BIS-veteraaneissa hienosti kolmanneksi ja ryhmäkehässäkin pääsi kahdeksan parhaan joukkoon. Päivä oli pitkä, mutta mukava.


TINKA, TODISTETTAVASTI HUIPPUHAUKKU!

Tällä kuvalla Tinka voitti Huippuhaukku haussa -kilpailun, jonka järjesti www.yhteishyva.net.

[ Tästä näet lopulliset tulokset ]


PIEKSÄMÄEN NÄYTTELY 11.6.

Tio (Big-Wood's Fooling Around) kokeili ensimmäisen kerran avoimessa luokassa kilpailemista. Tuomarina oli Astrid Aas Lundava Virosta. Tuloksena oli luokkavoitto, PN2-sijoitus ja vara-serti.


TERVEISIÄ MANTALTA JA PRUNELTA

Ulkomaille muuttaneet Manta (BW Do Controversia) ja Prune (Dla Ciebie) ovat olleet aktiivisina. Puolassa asusteleva Manta on kerännyt näyttelyistä kaksi juniorisertiä (CAJC) ja PL JCH-titteli häämöttää. Onnittelut Dorotalle! Sveitsiläistynyt Prune on käyttänyt energiaansa lomailuun ja uimiseen Italian rannikolla yhdessä kämppäkaverinsa Ethanin ja omistajansa Christopherin kanssa.


OIVAMAINIO LUUSTOKUVISSA

Oivan (Big-Wood's Fool'n Cool) lausunnot tulivat Kennelliitosta. Lonkat C/C, kyynärnivelet 0/0.


LEPPÄVIRRAN NÄYTTELY 29.5.

Tuomarina Mona K Selbach, Norja

Big-Wood's Qinai Quatincka PN1 VSP ROP-vet
Big-Wood's Kiwi Dundra PN2 SERT
Welshclan's Ian's Ideal Image PU3 SERT MVA!


UNSSIN EKA NOLLA KOLMOSISTA!

Unssi (BW Tiny Chinook) kipaisi Oulussa 21.5. hyppyradalta Pasi Röytän ohjaamana ensimmäisen nollatuloksensa kolmosluokasta. Sijoitus oli hienosti 3.


KÄYTIIN KOSIOREISSULLA

Likka ja Tico tapasivat tositarkoituksella Kirkkonummella 19.-20.5. Lisätietoja pentusivulta.


SILMÄTARKASTUSTULOS

Veltto (Big-Wood's Dziki Gucio) silmätarkastettiin Oulun Akuutissa 19.5. Silmät olivat terveet.


 

 

Valiopojat Esko & KonnaPITEÅN NÄYTTELY 14.5.2005

Kävimme Ruotsissa Piteån kansallisessa näyttelyssä. Tuomarina Ove Germundsson. Paikalla 11 cardigania.

B-W's Kiwi Dj PU2, CERT > MVA
B-W's Qinai Quatincka PN2, ROP-vet, BIS-5-vet
B-W's Fool For You PN4

Lisäksi päivän kruunasi matkakumppani Konnan (Malinut's Miracle Mill) RYP-5 sijoitus ja uusi valionarvo.


HEI HEI HILDA!

Big-Wood's Jolly Juno 9.2.1992 - 12.5.2005

"Mummin Hiltasta on tullut pimsessa vuusunen. Se nukkuu sata vuotta." (Jenni 3 v)


OULUN NÄYTTELY 7.5.2005

Tuomarina Kurt Nilsson Ruotsista


VSP & ROP yhteiskuvassa

ROP, PN1, SERT Big-Wood's Fool For You > FIN&N MVA
PN3 Big-Wood's Tiny Chiwacca
PN4 Big-Wood's Kiwi Dundra
PN-, VSP-vet Big-Wood's Qinai Quatincka
VSP, PU1, SERT Welshclan's Ian's Ideal Image
PU3 Big-Wood's Queshi Quardian

JUN EH2 Big-Wood's Dziki Gucio
AVO H Big-Wood's Kiwi Dante
JUN H Big-Wood's Dorodna Celinka

ROP-kasv Big-Wood's


Queshi Quardian, Fool For You, Tiny Chiwacca, Kiwi Dundra


RULLA SUORITTI BH-KOKEEN 7.5.2005

Rulla (Big-Wood's Kiwi Durra) ja Ulpu Kultala suorittivat hyväksytysti palveluskoirien käyttäytymiskokeen (BH-koe). Hienoa!

 


* Big-Wood's päivät 5.5.2005 *


TRINA MENESTYI MATCH SHOWSSA

Trina (Big-Wood's Dorodna Celinka) voitti Raahen Vappu Match Shown pennut ja oli lopulta BIS-4.

 


JANNU SERTIKERHOON

Kajaanissa ryhmänäyttelyissä 24.4. Päivi Eerolan arvostelussa käväisivät Jannu, Ella, Tisha ja Tinka. Päivän menestyjä olikin karvaton Jannu, joka sai ensimmäisen sertinsä ollen myös ROP

Welshclan's Ian's Ideal Image AVO ERI1 PU1 SERT ROP
Kilvroch My Romance JUN EH1
Big-Wood's Fool For You AVO EH1
Big-Wood's Qinai Quatincka VET EH1


TOKOTULOKSIA:

Jola (Big-Wood's Yolana) & Pia saivat 24.4. Helsingissä AVO1-tuloksen pistein 170. Vain hyppy meni nollille Jolan ottaessa varaslähdön, muut liikkeet olivatkin sitten upeasti 9 tai 10 pisteen suorituksia. HIENOA!

Caro (Big-Wood's Tiny Caribbe) & Heidi debytoivat tokouransa käyntiin 23.4. Caro hieman protestoi kuraista ja rapakkoista kenttää muutamissa liikkeissä ja paikalla olossa istumaan nouseminen aiheutti arvokkaiden pisteiden menetyksen. Kolmostulos kuitenkin, siitä on hyvä jatkaa!


NÄYTTELYMATKA NORJAN HARSTADIIN 17.4.2005

Kuva: A. Sutela Kuva: T. Flinck

Kuten kuvista näkyy, viikonloppumatkamme Pohjois-Norjaan ei ollut turha. Tuomarina oli Michael Mc Carthy Irlannista, joka itsekin on kasvattanut molempia corgirotuja kennelnimellä Castlelack. Tinka-mummu oli ROP ja ROP-veteraani ja ryhmäkehässä se noukittiin 8 parhaan joukkoon. Titus-pappa tempaisi voittamalla PU-kehässä Eskomme, joka kuitenkin palkittiin sertillä, cacibilla ja valionarvolla. Narttujen sertin ja cacibin saikin sitten Tisha.

Esitimme myös kasvattajaryhmän ja se sijoittuikin lopulta BIS-kehässä kolmanneksi. Hävittiin vain upealle partisryhmälle ja viimeisen päälle esitetyille englanninspringereille. Neljännellä sijalla olivat pitkäkarvaiset colliet ja viidensinä sheltit.

Kiitokset matkaseuralle Annelille ja Marikalle sekä kasvattajaluokkan esittämisessä avustaneelle Pauliinalle!


RULLA KAKKOSLUOKKAAN AGILITYSSÄ

Kuva: U. KultalaOnnittelemme iloisina Rullaa ja Ulpua 16.4.05 Oulussa saavutettujen agilitysijoituksien johdosta! Ensimmäisestä startista tulos 5.00 ja sijoitus 2. ja toisesta startista se viimeinen nousunolla voiton siivittelemänä ja seuraavan kerran pari nähdäänkin agilityssä kakkosluokassa.


YLIVIESKAN RYHMÄNÄYTTELY 16.4.05

AVO EH1 Welshclan's Ian's Ideal Image
JUN EH1 Kilvroch My Romance
JUN EH2 Big-Wood's Dorodna Celinka


BIG-WOOD'S PÄIVÄT 2005

Tervetuloa kasvattien omistajat viettämään Big-Wood's päiviä helatorstaina 5.5.2005

Päivän aiheena mukavan yhteistapaamisen lisäksi koirien nenien ja aivojen työllistäminen jäljestämisharjoitusten merkeissä. Kouluttajanamme Sari Maaninen, joka kilpailee rottweilereillään mm. jälkikokeissa ja toimii koulutusohjaajana Raahen Koirakerhossa.

Kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan oman koiran nenän toimintaa. Alkeista aloitetaan!

Pirautappa tulostasi tai heitä sähköistä postia, jotta tiedämme laittaa Sinulle sitten tarkempaa tietoa päivän ohjelmasta.

JK. Mukaan on kutsuttu myös SWCS ry:n pohjoisen alaosaston porukkaFool'n Cool, Fool For You, Fooling Around & Fool Me Good

FOOLIT AIKUISIKÄÄN 1.4.2005

ONNEA Tishalle, Tiolle, Elvikselle ja Oivalle (kuvassa yllä)! Ikimuistoisesta aprillipäivästä on kulunut 2-vuotta!
 


AGILITYÄ, AGILITYÄ!

Pitkäperjantaina Unssi ja Pasi Röyttä voittivat MINI-2 luokan Oulussa upealla miinustuloksella ja tämän myötä Unssi siirtyi kilpailemaan kolmosluokkaan. Hienoa Team-Unssi!

Lankalauantaina ja pääsiäissunnuntaina Hilla ja Hippi starttasivat Rovaniemellä. Hipille neljästä startista MINI1-luokista sijoitukset 5., 2., 3. ja 2. ja Hilla oli ainokaisessa startissaan MINI1-luokan kolmas.

Kiitos aktiivisuudesta teille kaikille!


TAMPEREEN KV-NÄYTTELY 19.3.2005

Tämä oli Tishan päivä:

Big-Wood's Fool For You NUO ERI1 PN1 SERT CACIB VSP
Big-Wood's Tiny Chiwacca VAL ERI2 PN4
Big-Wood's Dalece Cudowny JUN ERI3
Big-Wood's Dzika Gwiazda JUN EH4

Mandastamm Duudi Lullaa JUN ERI1
Welshclan's Ian's Ideal Image AVO ERI2

Kasvattajaluokkamme oli kolmesta kolmas. Kovin tasaista ryhmää on vaikea kasata kun mukana on vain pakolliset neljä koiraa, neljästä eri pentueesta ja kaksi niistä junioria... Allekirjoitamme täysin tuomarin (Kurt Nilsson) sanat, että koirat olivat kyllä hyviä, mutta ryhmän yhdenmukaisuus oli hiukka kyseenalainen käsite... ;-)


PN-kehän sijoittujat oik. PN1 Tisha ja vas. PN4 Hilla
kuva: V. Pirilä


KOIRAMME JA KASVATTIMME "VUODEN CORGI 2004" -LISTOILLA

Vuoden Narttu
1. Big-Wood's Qinai Quatincka
2. Big-Wood's Fooling Around
5. Big-Wood's Fool For You
14. Big-Wood's Jolly Jojo

Vuoden Uros
2. Tiramisu-Lisiura Controversia
8. Big-Wood's Kiwi Dj
14. Big-Wood's Roger The Jolly

Vuoden Nuori
3. Big-Wood's Fooling Around
4. Big-Wood's Fool For You
5. Tiramisu-Lisiura Controversia

Vuoden Veteraani
1. Big-Wood's Qinai Quatincka
4. Big-Wood's Roger The Jolly
6. Big-Wood's Jolly Jojo
13. Big-Wood's Jolly Juno

 

Vuoden Jalostusuros
6. Big-Wood's Kiwi Arctic
7. Badagri Kiwi Fanfare

Vuoden Jalostusnarttu
3. Big-Wood's Tirion
11. Cesrose Noela
14. Big-Wood's Whippersnapper

Vuoden Toko-corgi
10. Big-Wood's Kiwi Durra

Vuoden Tokotulokas
3. Big-Wood's Kiwi Durra

Vuoden Agi-corgi
3. Big-Wood's Tiny Chinook
6. Big-Wood's Yolana
7. Big-Wood's Warrigal

 

 


MANTA LIETTUASSA NÄYTTELYISSÄ

Kuva: Piritta KeränenDorota ja Manta matkustivat Puolasta Liettuan Voittajanäyttelyyn ja Vilnan voittajanäyttelyyn 5.-6.3.2005. Lauantaina haettiin lähinnä kokemusta ja sunnuntaina Vilnius Cup Junior Winner -tituleeraus.


HYVIÄ JA HUONOJA LONKKAUUTISIA

Likka (Cristyn) lonkkakuvattiin Oulussa 3.2.05. Kennelliiton lausuntopaperissa tuloksena lukee upeasti A/A.

Eetu (BW Kiwi Dante) kävi Oulussa lonkkakuvissa 11.2. ja jo silloin tiedettiin, ettei tulos tule olemaan Likan kaltainen. Jo ennakkoarvio oli valitettavasti E/E, joka myös oli SKL:n lausuntokin. No onneksi Eetu on oireilematon ja vilkas kaveri, joka jaksaa lenkkeillä ja touhuta mielin määrin. Lonkkakuvauksen yhteydessä myös Eetun selkä kuvattiin ja terveeksi todettiin. Kiitokset Minnalle mielenkiinnosta luustokuvauksiin ja toivottavasti Eetulla on vielä edessään monia oireettomia vuosia!


UNSSI NOPEANA AGILITYSSÄ!

Unssi (BW Tiny Chinook) on hyvää kyytiä menossa agilityn kolmosluokkaan. Toinen sijoitusnolla tuli Oulusta 19.2.04. Sitä kolmatta odotellessa.... ONNEA!


ONNEA 1-VUOTIAILLE


eli Veltolle, Gigalle ja Kaapolle


TINKAN SUURI PÄIVÄ: Veteran of Veterans -kilpailu

Nyt on sitten cardigan corgi nähty ensimmäistä kertaa vuotuisessa Veteran of Veterans -gaalassa. Kutsukilpailuun oli saapunut 17 vuoden voitokkaimpiin kuulunutta veteraania ja näistä parhaimmaksi tuomari Paolo Dondina valitsi skyenterrierin. Uimapukukierrosta ajatelleelle karvaansa "ajavalle" Tinkalle ei menestystä herunut, mutta oltiinpahan noiden 17 osallistujan joukossa edustamassa rotua ihkaensimmäistä kertaa.

Kokemus oli jännittävä, upea, juhlallinen ja liikuttavakin. Koirat esiintyivät valonheittimien, salamavalojen, pauhanneen musiikin ja parhaimpiinsa pukeutuneen valtavasti kannustaneen yleisön edessä loistokkaasti. Tämä tilaisuus oli todellakin osallistumisen arvoinen!

Haluamme onnitella CoC walesinterrieriä, VoV skyenterrieriä ja hienosti menestyneitä pembroke corgeja Melissaa ja Roosaa. Oli hienoa edustaa corgirotuja kanssanne!


CoC kilpailija Roosa ja VoV kilpailijat Tinka ja Melissa
ja "ykkösissään" olevat handlerit Terhi, Jossu ja Maija
(kuva: H. Siltanen)


MUMMELIT TÄYTTÄVÄT VUOSIA!

Tämä kuva ei ole alkuunkaan uusi. Kuvassa Jojo ja Hilda telmivät noin 6-viikkoisina palleroina. Tänään 9.2.2005 nuo palleroiset täyttävät 13-vuotta. On niin vaikeaa käsittää, että tuostakin on jo niin kauan! Ihan vähän aikaa sittenhän Raili ajeli satoja kilometrejä Helsingistä Pattijoelle saatuaan kuulla, että Nola-emän lämpöpiikki oli saatu kiinni. Kun kätilöapu oli saatu paikalle, synnytys saattoi alkaa. Kaksi poikaa menetettiin, mutta kolme kookasta tyttöä - kuin tilauksesta brindle, punainen ja tricolour - kasvoivat viehättäviksi leideiksi. Mimmi on jo siirtynyt enkelikoiraksi, mutta rautamuorit ja kaverukset jaksavat vielä panna tassua toisen eteen ja ruoka maistuu! Mummelien pitkän iän salaisuus taitaa olla paitsi hyvin vanhoiksi eläneiltä vanhemmilta saadut sinnikkäät geenit, myös perusterve elämä vailla isompia kolhuja.

Mummelit pitävät kiinni "linjoistaan" ja järjestävät synttärikutsut lähiaikoina. Seuraa ilmoittelua ;-)


LENTÄVÄN HOLLANTILAISEN ARKTISET ASKAREET

6.2. Raahen Koirakerhon lastenvetoharjoituksissa nähtiin corgikoiria kun Ian ja Eetu tutustuivat pulkanvetoon. Eetulla jäi asia vielä hieman hautumaan, mutta Ian potkaisi pulkkaan liikettä jo tosimielellä. Jannu löysi lajinsa (oletettavasti yhden niistä monista)!


LIKKA KÄVI TERVEYSTUTKIMUKSISSA

Likka (Cristyn) kävi pentuhaaveitaan silmälläpitäen Oulussa silmätarkastuksilla ja lonkkakuvissa. Lisäksi kuvattiin vielä selkärankaakin. Silmät ja selkä terveitä. Lonkkatulosta odotellaan, mutta mukavilta näyttivät.


KYMPPIKERHOSSA OLLAAN,
MITTARISSA YHT. 30-VUOTTA!

Tinka ja Titus viettivät 10-vuotissynttäreitään kotosalla. Samoissa kemuissa juhlistettiin kämppäkaveri Seppån 10-vuotispäiviä, jotka virallisesti olivat 25.1.

On se vaan onni omistaa noin pirteät 10-vuotiaat!


SANI & ONNI PERUSTIVAT PERHEEN

Päivänvalon näki 31.1.2005 2 brindleä urosta, 1 brindle narttu ja 1 punainen narttu. Synnytys meni nopeasti 2 tunnissa ja Sani-emä voi loistavasti hoitaen rauhallisesti pentujaan.


OIVA-MAINIO SAI TUNNUSTUSTA TOKO-HARRASTUKSESTAAN

Oiva (Big-Wood's Fool'n Cool) palkittiin Oulun Koirakerhon Seura-Cupin möllivoittajana, kuuleman mukaan ylivoimaisena sellaisena. Hienoa Seija ja Oiva!


RINGAN OTTOTYTÄR SIIRIN KUULUMISIA

Ringa (Big-Wood's Tirion) hoiteli kesällä 2004 omien pentujensa jatkoksi tollerivauvat. Nyt näyttelyissä on debytoinut meitä lähimpänä asustava Siiri (Mäkiharjun Spirit of Sky, kuvassa). ROP-pentu Alavudelta ja Raahesta Tammikuussa 2005. Mäkiharjun Spirit of Fox puolestaan palkittiin VSP-pentuna Lahden pentunäyttelyssä 23.1. Seuraamme mielenkiinnolla koko pentueen kuulumisia :-)


RULLA AGILITY-KISOISSA JA SAI TUNNUSTUSTA TOKO-HARRASTUKSESTAAN

Rulla (Big-Wood's Kiwi Durra) ja Ulpu Kultala starttasivat 22.1. Kemissä agility-kisoissa. Päivä oli heille upea! Kaksi virheetöntä suoritusta ja sijat 2. ja 3. Kakkosluokka häämöttää nyt yhden "nollan" päässä.

Rulla palkittiin myös Raahen Koirakerhon Toko-Cup osakilpailusarjan 2004 voittajana.

HIENOA ja kiitoksia aktiivisuudestanne Ulpu ja Rulla!


SURU-UUTISIA

Väiski on tassutellut muistojen sillalle vakavan sairauden uuvuttamana. Osanottomme meiltä kaikilta Väiskin perheelle. Suru ja ikävä on varmasti suunnaton, mutta päätöksenne oikea. Nyt Väiski taas jaksaa touhuta... siellä jossain...


Jennin Nalle Puh -kirjasta löydetty lainaus


KAJAANIN KV-NÄYTTELY 8.1.2005

Tuomarina toimi Jochen H Eberhardt Saksasta. Laatuarvostelun "erinomaiset" olivat tiukassa ja parhaimmista tuloksista vastasivatkin porukassamme:

ROP & CACIB Big-Wood's Tiny Chiwacca
PN2 & ROP-vet Big-Wood's Qinai Quatincka
PN3 & SERTI Mandastamm Duudi Lullaa

PU3&VACA Big-Wood's Kiwi Dj
PU4 Big-Wood's Kiwi Baltic

PEK2 KP Big-Wood's Dorodna Celinka

EH:t saivat BW Dziki Gucio, BW Kiwi Dundra, BW Fool For You,  BW Fooling Around ja uusin tulokkaamme Welshclan's Ian's Ideal Image

H-sarjaa olivat BW Fool'n Cool, BW Tiny Cupid, BW Kiwi Duvva ja BW Kiwi Buttinsky.

Esitimme myös kasvattajaluokan, jossa olivat mukana Kiwi Dj, Fool For You, Kiwi Baltic ja Fooling Around. Ryhmämme palkittiin kunniapalkinnolla ja se oli näin ROP-luokka. (kuvassa)


[ vuosi 2006 ]