MITÄ TAPAHTUI  VUOSINA 2004 & 2003?

VUOSI 2004 ALKAA OLLA TAKANAPÄIN...

Jenni jouluaattona 2004

Perinteisten joulukorttien ja -kirjeiden sijasta panostimme tänä jouluna hyväntekeväisyyteen ja toivomme, että joulutoivotuksemme siitä huolimatta tavoittivat ystävämme näiden nettisivujen ja Corgiset-lehden välityksellä.

Toivotamme Teille kaikille oikein hyvää uutta vuotta! Tapaamisiin näyttelyissä, koulutuskentillä ja yhteisissä koiratapahtumissa.

11.-12.12. RULLA JA UNSSI AKTIIVISINA

Unssi (Big-Wood's Tiny Chinook) voitti Oulussa agilityn MINI-2 luokan virheettömällä ja yli 7 sekuntia alle ihanneajan jääneellä tuloksella. Ensimmäinen nousunolla kohti kolmosluokkaa on nyt saatu! Hienoa Unssi ja ohjaaja Pasi Röyttä!

Rulla (Big-Wood's Kiwi Durra) debytoi tokon avoimessa luokassa sijoittuen luokassaan toiseksi kolmostuloksella (138 pist.) Vain nouto meni nollille, mutta harjoitus tekee mestarin! Hienoa Rulla ja Ulpu, kyllä se TK2 sieltä vielä alkaa häämöttää!

JAN SILMÄTARKASTUKSISSA

Jan silmätarkastettiin Oulun Akuutissa 8.12.04 ja silmät olivat kaikilta osin terveet.

ONNI LONKKAKUVATTIIN

Onni, Big-Wood's Tiny Cupid lonkkakuvattiin marraskuun loppupuolella. Nyt saapuivat tulokset ja voimme ylpeänä ilmoittaa niiden olevan A/A (erinomaiset).

LENTÄVÄ HOLLANTILAINEN ON LASKEUTUNUT

4.12. laskeutui Suomeen hollantilaispoika Ian (Jan meille suomalaisille), joka heti ilmaisi olemuksellaan olevansa tervepäinen, leikkisä ja iloinen cardigan- herra.

"Ian" on yhteisomistuksessa Henni Siltasen (kennel Tyhjätaskun) kanssa. Lisätietoja sen omalla sivulla.

VOITTAJA-2004 NÄYTTELY

< Ellasta tuli Juniorivoittaja 2004!

Tinka oli PN2 ja ROP-vet

Toini sai varasertin

Kasvattajaryhmämme oli viidestä ryhmästä toinen kunniapalkinnon kera. Siinäpä lyhyt tiivistys.

Tässä tarkemmat tulokset osaltamme:

Big-Wood's Qinai Quatincka, ERI1, PN2, ROP-vet
Kilvroch My Romance, ERI1, JV-04
Big-Wood's Tresbien, ERI1, vara-serti
Big-Wood's Fool For You, ERI2
Mandastamm Duudi Lullaa, ERI2
Big-Wood's Tirion, ERI4
Big-Wood's Tiny Chiwacca, ERI
Big-Wood's Fooling Around, EH4
Big-Wood's Fool'n Cool, H
Big-Wood's Kiwi Durra, H


Big-Wood's kasvattajaryhmä (kuva V. Pirilä):
Tirion, Fooling Around, Fool For You ja Tiny Chiwacca

PENTUHAAVEITA

Sani ja Onni treffailevat toisiaan "niissä merkeissä" joulukuun alkupäivinä. Lisätietoja pentusivulta.

TINKA SAI KUTSUN VETERAN OF VETERANS KISAAN!

Huh! Nyt tuli kai Jossulla iltapuvun hankinta eteen, sillä posti toi Tinkalle kutsun Helsingin Seudun Kennelpiirin järjestämään Veteran of Veterans -kisaan 12.2. Tämä on ensimmäinen kerta rodun historiassa kun ko. kisaan cardigan kutsutaan, joten kai se on kutsu vastaanotettava.

Kilpailuun kutsutaan Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry:n  viisikymmentä ensimmäistä vuoden veteraanilistalla olevaa koiraa.

JYVÄSKYLÄN KV NÄYTTELY 21.11.
- eipä ollut menestys kehnoa!


ROP & VSP yhteiskuvassa tuomari Nils-Arne Törnlovin kanssa (kuva: E. Lehtinen)

NUO ERI1 PN1, SERT, CACIB, ROP Big-Wood's Fooling Around
JUN ERI1 PN3, vara-SERT Big-Wood's Dzika Gwiazda
JUN ERI4 Mandastamm Duudilullaa

VAL ERI1 PU1, CACIB, VSP Tiramisu-Lisiura Controversia

"Duudilulla-Pullan" ja "Gwiazda-Gigan" lisäksi Misiun jälkeläiset debytoivat hienosti näyttelykehissä: Shiwacca Aisling Aingeal VSP-pentu, Mandastamm Daiga Daiga Duu JUN ERI2, Mandastamm Double O'Seven JUN EH2 ja Mandastamm Dark Winner JUN EH1.


Oik. Misiu-isukki, Duudilullaa, Double O'Seven, Aisling Aingeal, Dark Winner, Daiga Daiga Duu ja Dzika Gwiazda (kuva: E. Lehtinen)

RULLA ALOITTI TOKO-URANSA

Big-Wood's Kiwi Durra ja omistajansa Ulpu Kultala aloittivat toko-uransa hienosti! 13.11. Oulussa järjestetyissä kisoissa tuli ALO1-tulos pisteillä 169. Liikkeestä maahanmeno meni nollille, mutta muuten pistejakauma oli: luoksepäästävyys 9,5 * paikalla makaaminen 10 * seuraaminen kytkettynä 9 * seuraaminen vapaana 9 * luoksetulo 10 * liikkeestä seisominen 8 * hyppy 10 * kokonaisvaikutus 9,5

 

 

 

REISSU NORJAAN => KAKSI VALIONARVOA!


ROP, VSP, tuomari ja handlerit (kuva: V. Pirilä)

24.10.04 "Misiu" ja "Hilla" osallistuivat Pohjois-Norjassa Tromssassa kansainväliseen näyttelyyn. Tuomarina oli Kari Granaas Hansen. Ei ollut turha reissu alkuunkaan:

PU1, SERT, CACIB, ROP > N MVA: Tiramisu-Lisiura Controversia
PN1, SERT, CACIB, VSP > N MVA: Big-Wood's Tiny Chiwacca

Lisäksi Misiu pääsi ryhmäkehässä vielä kahdeksan parhaan joukkoon.

RULLA & UNSSI AGILITYKISOISSA

24.10. Rulla ja Unssi kilpailivat Oulussa agilityssä. Rullalle MINI-1 luokassa kaksi voittoa ja Unssille MINI-2 luokassa kolmas sija, toiselta radalta hylkäys.

NÄYTTELYRINTAMALLA MENEE LUJAA: OULU KV ja TAMPERE RN

Oulun KV-näyttelyssä 2.10. meidän poppoolla meni paremmin kuin hyvin. Tuomarina oli arvostettu all rounder -tuomari Andrew Brace Englannista. Tulokset puhukoon puolestaan:


Misiu ja Tinka, tuomari A. Brace ja handlerit Pirjo & Jossu (kuva: H. Fingerroos)

PN1, ROP, ROP-vet Big-Wood's Qinai Quatincka
PN3, SERT, CACIB Big-Wood's Fooling Around
PN4, VARA-SERT, VACA Big-Wood's Fool For You

PU1, VSP, SERT, CACIB > FIN MVA Tiramisu-Lisiura Controversia
PU2, VACA Big-Wood's Kiwi Dj

ROP-pentu Big-Wood's Dziki Gucio

ROP-kas Big-Wood's kennel (ryhmässä Qinai Quatincka, Jolly Jojo, Fool For You ja Kiwi Dj)

Lisäksi kilpasilla olivat:

Kilvroch My Romance JUN ERI1, BW Jolly Jojo VET ERI3, BW Jolly Juno VET EH4, BW Kiwi Duvva AVO EH1, BW Roger The Jolly VET EH1

Tampereen ryhmänäyttelyyn 3.10. matkasi porukastamme "Tio", BW Fooling Around. Reissu ei ollut turha, sillä Norjalaisen corgispesialistin Anne Indergaardin arvostelemana Tiolle tarjottiin sijoitukseksi PN2 ja SEITSEMÄS serti. Tio jyrää!

Kiitokset kaikille mahtavasta viikonlopusta!

ESKOSTA VALIO LAMMILLA 25.9.04

Pitkä oli matka, mutta kyllä se kannatti! Tuomarina JAU Yrjölä

PN1, ROP, ROP-vet, RYP4 Big-Wood's Qinai Quatincka
PN2, SERT Big-Wood's Fooling Around
PN3, Vara-SERT Big-Wood's Yolana

PU1, SERT, VSP > FIN MVA Big-Wood's Kiwi Dj

ROP-kas, BIS-2-kas kennel Big-Wood's

UNSSI KISASI AGILITYSSÄ

25.9. Oulussa järjestetyissä kisoissa Unssi sijoittui MINI-2 luokassa toiseksi tuloksella 5.00.

BIG-WOOD'S PÄIVÄT SIIRTYVÄT KEVÄÄLLE 2005

Koska leireilimme yhdessä jo Sawo Shown aikaan melkoisen mittavasti, päätimme siirtää Big-Wood's -päivät keväälle 2005. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan heti sen varmistuttua ja tokihan toivomuksia saa aina esittää.

Kevällä on tiedossa tutustumista jäljestyksen saloihin ja tokihan pureudumme myös tottelevaisuuskoulutuksen kiemuroihin niin tottelevaisuuskokeiden kuin arkitottelevaisuudenkin näkökulmista. Muitakin teemaideoita vastaanotetaan mielellään. Luvassa tuttuun tapaan myös tuttujen tapaamista, saunomista ja rentoa yhdessäoloa.


Tässä touhutaan agilityn parissa BW päivillä 2003

Oltiinpas agilitykisoissa: Unssi kakkosiin ja Pörri "korkattiin"

Kisasimme Raahessa 29.8. mini-1 luokissa. Unssi (Big-Wood's Tiny Chinook) A-kisassa toiseksi tuloksella 10 ja B-kisassa ylivoimainen voitto miinustuloksella (-14,61), serti ja siirto kakkoluokkaan. ONNEA (ja konjakkia) TEAM-UNSSILLE!

Pörrin (Big-Wood's Warrigal) A-kisa oli melkein virheetön, mutta tuloksen varmistelu lipsautti ihanneaikaa aika paljon plussan puolelle. B-kisassa sitten vauhtiin satsattiin ja kuuluttajan kerrottua siihen asti virheettömästä suorituksesta, alkoi klassiseen tapaan tapahtua. Kolme virhettä perätysten ja niihin tuhrittu aika... just just! No, noilla yli 20 virhepisteen suorituksilla oltiin kuitenkin parempia kuin hylätyt kanssakilpailijat ja Pörrille molemmista starteista kolmossijat! Ei paha ensikertalaiselta :-D

Hei hei Maya!

Big-Wood's Omaia on siirtynyt ajasta ikuisuuteen 24.8.04 reilun 11 vuoden iässä. Mayan nisäpahkurat ryöstäytyivät käsistä ja oli aika tehdä Mayan kannalta viimeinen ratkaisu. Osanottomme Annen, Ismon, Ninnin ja Neten perheeseen! Mayalla on nyt hyvä olla.

Rulla luonnetestattiin

Big-Wood's Kiwi Durra piipahti 22.8.04 Rovaniemellä luonnetestissä. Tuloksena +155 ja laukaisuvarma.

Hippi, Hilla ja Juppi agikisoissa Rovaniemellä 22.8.04

Heli ja Vellu Pirilä urakoivat koirineen mini1-luokassa päivän aikana kuusi starttia. Ensikertalaisille, virallisissa kisoissa korkatuille Hillalle (BW Tiny Chiwacca) ja Jupille (BW Wayman) lipsahti hylkäämiset molemmista, mutta Hippi (BW Tiny Titus) pinkoi A-kisassa toiseksi tuloksella 5 ja B-kisassa viidenneksi tuloksella 10. Hienoa Hippi ja onnea seuraaviin kisoihin Hilla ja Juppi! Pääasia on se että voittaa itsensä ja menee kisaamaan!

Kohtalaisen menestyksekäs päivä 14.8.04

Kajaanin ryhmänäyttelyssä PN1, SERT ja ROP oli Big-Wood's Fool For You

Tampereen pentunäyttelyssä kehädebyyttinsä tekin Big-Wood's Dzika Gwiazda ollen ROP-pentu.

Oulussa agilitykisoissa Big-Wood's Tiny Chinook ("Unssi") & Pasi Röyttä voittivat MINI-1 hyppyradan tuloksella 0,00 ja ihanneaikakin alittui "vaivaiset" 19,13 sekuntia.

Vantaalla agilitykisoissa näyttäytyi Big-Wood's Yolana ("Jola") & Pia Alatorvinen. Tulos oli 10.00 ja sijoitus kolmas.

Manta lähti maailmalle

Trikkityttö-Manta ( Big-Wood's Do Controversia ) lähti nimensä mukaisesti Misiu-isänsä kasvattajan, Dorotan mukaan Puolaan. Oheinen kuva Mantasta, Dorotasta ja Marcinista on otettu juuri ennen heidän lähtöään.

Näyttelymaraton SAWO SHOW on takana!

Vaikkei menestyksemme Sawo Showssa ollut ollenkaan kehnonlaista, oli viikonlopun ehdoton kohokohta kuitenkin kaikkien ystävien ja tuttavien tapaaminen ja uusien sellaisten löytäminen.

Ella ja Jossu pennut rotukehässä arvostelleen Ritva Raidan kanssaMenestyksemme kohokohdiksi nostettakoon kuitenkin Ellan BIS-1-pentu voitto erikoisnäyttelyssä ja Tinkan tuplavoitto BIS-veteraani -kisoissa perjantaina sekä erikoisnäyttelyssä että illan ryhmänäyttelyssä. Lauantaina kahmimme liki kaikki saatavissa olevat palkintosijat rotukehässämme.

Kasvattajaluokkamme oli ROP kolmessa neljästä näyttelystä ja sunnuntain KV-näyttelyssä heltisi vielä jatkopaikka 10 parhaan ryhmän joukkoon!

Sertejä saivat Esko, Misiu ja Tio ja varasertillisiä olivat Esko, Tio ja Tisha.

[Tarkempi raportti viikonlopustamme]

RINGA-KEINOEMO PALASI KOTIIN


Ringa ja pennut 26.7.2004

Ringan viimeinen pentukatras - käenpoika tollerit - kasvoivat reippaiksi noutajan aluiksi ja Ringan maitohanat ovat pikkuhiljaa ehtymässä. Reilu kuukausi ylimääräistä äitiyttä sujui mainiosti ja Ringa palasi kotiin 26.7. Tämä oli kerrassaan mielenkiintoinen projekti ja tuosta "Ringa-Honttisesta" ei voi olla muuta kuin mahdottoman ylpeä! Terveiset Mäkiharjun Spirit -pennuille ja tuleville omistajille!

NÄYTTELYTULOS: Keminmaa KR 25.7.04 tuom. J. Juslin

ROP, ROP-vet ja BIS-3-vet Big-Wood's Qinai Quatincka
PN2, SERTI Big-Wood's Fool For You

EH1 Big-Wood's Kiwi Dj
EH1 Big-Wood's Fool'n Cool
H Big-Wood's Kiwi Duv'va

ROP-kasv kennel Big-Wood's (ryhmässä: Qinai Quatincka, Kiwi Dj, Fool For You ja Fool'n Cool)

PRUNE LÄHTI SVEITSIIN 23.7.04

Prune, Big-Wood's Dla Ciebie, pakkasi boksinsa, petinsä, vesikuppinsa, pantansa, hihnansa ja unitupsunsa ja muutti Sveitsiin ilostuttamaan Christopherin ja blue merle cardigan poika Ethanin elämää.

Kiitokset Pialle ja Juhanalle kaikesta avusta "Helsingin päässä"!

HIENO AGILITYTULOS!

Unssi, Big-Wood's Tiny Chinook, voitti Oulussa MINI1-luokan ylivoimaisesti virheettömällä suorituksella. Ohjaajana oli Pasi Röyttä ja tuloksena oli -11,84 / 1.

HIENOA ja onnittelut "team-Unssille"!

NÄYTTELYTULOKSIA: Ylivieska 18.7.04 tuom. L. de Ridder-Onghena, B

ROP, ROP-vet, PN1 Big-Wood's Qinai Quatincka
PN2, SERT Big-Wood's Fooling Around
PN4 Big-Wood's Jolly Jojo
PN-, VARASERT Big-Wood's Fool For You

PU3, VARASERT Big-Wood's Kiwi Dj
PU4, VSP-vet Big-Wood's Roger The Jolly

ROP-kas Big-Wood's kennel (ryhmässä: Kiwi Dj, Qinai Quatincka, Fooling Around ja Fool For You)

Lisäksi:
Big-Wood's Tiny Titus EH3
Big-Wood's Tiny Chiwacca EH2
Big-Wood's Kiwi Dante EH2

NÄYTTELYTULOS: Mäntsälä 11.7.04

PU2, SERTI Big-Wood's Kiwi Bj-Jr

AGIROTU KOTKASSA 4.7.2004

Olimme nyt toistamiseen mukana tässä erittäin mukavassa ja hauskassa tapahtumassa kahden BW-perhejoukkueen voimin. Ribben Riiviöt kisasivat alo-sarjassa ja kilpailleissa starttasi Noelan Nakit. Menestys.... kuka sitä enää jaksaa sijoitusta muistaa, mutta hauskaa oli ja kaikki suoriutuivat ratasuorituksistaan iloisesti, reippaasti ja kunnialla. Lisätietoja AGI-rodusta agilitysivullamme.


ALO-joukkueemme AGI-rodussa 2004 (kuvat: Sini Lindroos)

RINGA PELASTAJANA

19.6.04 Ringa alkoi orvoksi jääneille tolleri-vauvoille uudeksi emäksi. Maitoa tulee ja Ringa hoitaa pieniä kuin omiaan. Liikuttavaa!

NÄYTTELYTULOKSIA: Rovaniemi 19.6.2004:

VSP, ROP-vet Big-Wood's Qinai Quatincka
PN3, vara-cacib Big-Wood's Tiny Chiwacca
PN4, vara-serti Big-Wood's Fool For You
EH3 Big-Wood's Kiwi Dundra
EH4 Big-Wood's Kiwi Durra

PU2, vara-cacib Big-Wood's Tiny Titus

ROP-pentu Kilvroch My Romance

ROP-kas Big-Wood's kennel (ryhmässä: Tiny Titus, Tiny Chiwacca, Fool For You ja Kiwi Dundra)

Tuomarina oli Horst Kliebenstein, Saksa

AMANDA ON POISSA

Rottismuori "Arttu-Amandalle" suotiin sen lepo ja rauha 16.6.2004 miltei 13-vuoden iässä. Lepää rauhassa Amanda!

TODELLINEN NÄYTTELYLAUANTAI 12.6.2004!

Jakauduimme kahteen näyttelyyn. Pohjoisessa Keminmaassa lippua pitivät korkealla Esko, Tisha, Oiva ja Jenna:

ROP, Sert, RYP-3 Big-Wood's Kiwi Dj
PU-2, vara-sert Big-Wood's Fool'n Cool
VSP, Sert Big-Wood's Fool For You
H Big-Wood's Kiwi Duv'va


VSP "Tisha" ja ROP&RYP-3 "Esko"

Jämsänkoskella kisasivat Tio, Tinka, Misiu ja Ella:

ROP, Sert Big-Wood's Fooling Around
PN2, ROP-vet Big-Wood's Qinai Quatincka
ERI1, vara-serti Tiramisu-Lisiura Controversia
ROP-pentu Kilvroch My Romance


ROP, PN1 "Tio" ja PN2 & ROP-vet "Tinka"

HYVÄ ME!!!

VAUVAONNITTELUJA

Sanin (Big-Wood's Kiwi Brouhaha) kodissa on koettu iloinen kaksijalkaisten perhetapahtuma... ei, väärä arvaus... papukaijat eivät ole lisääntyneet vaan isäntäväki itse. ONNEA MAARIT JA JANNE poikavauvan johdosta ja terveiset tuoreelle isoveljelle!

JOENSUUN NÄYTTELY 23.5.2004 tuom. Brenda Banbury, Iso-Britannia

VSP, ROP-vet Big-Wood's Qinai Quatincka
PN2, serti Cristyn

kuva: Sari Kärki
PU3, varaserti Big-Wood's Kiwi Dj

UNSSI AGILITYSSÄ

Unssi (Big-Wood's Tiny Chinook) starttasi 22.5. kahdesti Oulussa MINI-1 luokassa Minna Karjalaisen ohjaamana. Aamuradalta "vitonen", vajaan 8 sekunnin alitus ihanneaikaan ja sijoitus 2. Iltaradalta tuloksena puhdas nolla, aikavirhe kovasti miinuksilla (-12.44) ja sijoitus jälleen toinen. HIENOA!!!

RINGAN PENNUT SYNTYIVÄT (VIIMEIN!)

Yliaikaiseksi venähtäneen raskauden kookkaanpuoleiset "hedelmät" syntyivät sektiolla keskiviikkoiltana 12.5. Kiitos eläinlääkärillemme ja ystävillemme Annelle ja Heinille kaikesta avusta tuona iltana!

Ringa ja pennut voivat nyt olosuhteisiin nähden mainiosti. Lisätietoja pentusivulta.

TERVEYSTUTKIMUSTULOKSIA

Sani (BW Kiwi Brouhaha) kävi tutkimuksissa: silmät terveet, lonkat C/C ja selkäranka terve.

ILOISEN KOIRAN NÄYTTELY OULUSSA 9.5.2004, tuom. Austin Long-Doyle, Irlanti (ryhmä Benny Blid, Ruotsi)

(c) Tiina
Misiulle 5. serti ja RYP4-sijoitus! WOW!

Tiramisu-Lisiura Controversia NUO ERI1 PU1 SERT ROP
Big-Wood's Fool For You JUN ERI1 PN1 SERT VSP

Big-Wood's Roger The Jolly VET ERI1 PU3 VSP-vet
Big-Wood's Kiwi Duv'va NUO ERI2 PN3
Big-Wood's Jolly Jojo VET ERI1 PN4 ROP-vet
Big-Wood's Qinai Quatincka VET ERI2
Big-Wood's Fool'n Cool JUN EH2
Big-Wood's Kiwi Dante NUO EH2

Kuva: HF
Big-Wood's kasvattajaryhmä ROP-kas
(Fool For You, Kiwi Duv'va, Jolly Jojo, Qinai Quatincka)

Lisäksi "Totin" tytär Iiris ERI2

Kiitokset kaikille kivasta päivästä!

VAASAN KR NÄYTTELY 14.4.2004, tuom. Gunnel Holm

Misiulle 4. serti!

Tiramisu-Lisiura Controversia NUO ERI1 PU1 SERT VSP
Big-Wood's Qinai Quatincka VET ERI1 PN2 ROP-vet
Big-Wood's Fool'n Cool JUN H

ELLA HARJOITTELI NÄYTTELYTOUHUJA


Ella ja Ellan palkinnot, neonkeltainen huomiopanta
jätettiin suosiolla kuvasta pois räikeän, mutta niin
hyödyllisen värinsä ansiosta.

Ella (Kilvroch My Romance) kävi Oulussa 12.4.04 match showssa tutustumassa näyttelykehän touhuihin ja tapoihin, eikä reissu ollut turha. Pikkuneiti hurmasi niin pienten koirien tuomarin kuin suuret koirat tuomaroineen ja pokkasi BIS-1-PENTU palkinnon Pattijoelle.

Misiu (Tiramisu-Lisiura Controversia) esitti iloista kehäesiintymistään sijoittuen punaisten pikkukoirien kakkoseksi ja tienaten emännälleen sadetakin. Tällaisista palkinnoista meillä pidetään!

Ella ja Misu osallistuivat vielä parikisaan ja voittohan siinäkin sarjassa tuli.

Punaisella nauhalla palkittiin vielä kasvatit Oiva ja Jenna, joiden rauhallista ja miellyttävää käytöstä oli ilo katsella.

UUSI TYTTÖ TIIMISSÄ

Misiun ja Mandastamm Chanel Six'n tytär Mandastamm Duudi Lullaa ("Pulla") liittyi joukkoomme ja muutti asumaan sijoituskotiinsa Shiwacca-kenneliin Rovaniemelle Heli ja Vellu Pirilän hoiviin.

Kiitokset Hilkalle ihastuttavasta pennusta!

TAMPEREEN KV NÄYTTELY 20.3.2004

Pekusta (BW Kiwi Bravador) tuli valio! Onnea Kukka & Peku ja kiitos handler-Pirjolle!

AVO ERI1 PU2 SERT VACA FIN MVA Big-Wood's Kiwi Bravador
NUO EH3 Big-Wood's Kiwi Dj
VAL ERI4 Big-Wood's Tiny Titus

JUN EH4 Big-Wood's Fooling Around
NUO EH4 Big-Wood's Kiwi Dundra
VAL ERI2 Big-Wood's Tiny Chiwacca

Big-Wood's kennel KAS2. (3 ryhmää)
ryhmässä: Kiwi Bravador, Tiny Titus, Kiwi Dundra & Tiny Chiwacca

TURO KÄVI SILMÄTARKASTUKSESSA

Big-Wood's Kiwi Darwin, Turo, kävi silmätarkastuksessa 20.3. ja 1.4. Ikäväksemme joudumme ilmoittamaan että hänellä todettiin kaihi, joka on oletettavasti perinnöllinen HC. Mahdollista on myös, että Turon emän noin kaksi viikkoa ennen pentujen syntymää sairastama tulehduksellinen tila on aiheuttanut pennuille silmämuutoksia, sillä Turolta löytynyt kaihi ei ollut aivan tyypillinen corgeille. Emme kuitenkaan tuudittudu vain tähän mahdollisuuteen vaan suhtaudumme tähän löydökseen vakavasti. Tämä oli nyt tiettävästi vasta neljäs kaihilöydös Suomessa rodun parista.

Toiveemme olisi nyt, että Turon kaikki sisarukset ja puolisisarukset silmätarkastettaisiin. Turon emä on Big-Wood's Whippersnapper ja isä Big-Wood's Kiwi Arctic. Tässä vaiheessa riittänee, että oireettomia sisaruksia / puolisisaruksia ei yhdistetä toiseen, jonka lähisuvussa on tunnettu HC-kantaja.

Kiitokset Elinalle aktiivisuudesta ja ennen kaikkea järkevästä suhtautumisesta tähän ikävään ja yllättävään löydökseen! Vielä ainakaan Turolle itselleen ei näyttäisi kaihista haittaa olevan, mutta kaihin mahdollista etenemistä seurataan uusintatarkastuksella vuoden - puolentoista kuluttua.

RINGA ON ASTUTETTU!

Lue lisää pentusivultamme!

JOLAN DNA-VASTAUS SAAPUI VIIMEIN

Muutaman mutkan ja kadonneen näytteen jälkeen testaus on viimein suoritettu Michiganin yliopistossa. Big-Wood's Yolana on PRA-vapaa.

MISIU KÄVI TERVEYSTUTKIMUKSISSA

Tiramisu-Lisiura Controversia kävi Oulussa unten mailla. Kuvauksen kohteena lonkat, kyynärnivelet ja selkä. Lisäksi tutkittiin myös polvet.

Tuloksia: Polvet 0/0, kyynärnivelet 0/0, lonkat D, selkäranka terve

JUUKAN NÄYTTELY 29.2.04 / tuomari: Leni Nousiainen

ROP, PN1, SERTI -> FIN MVA Big-Wood's Tiny Chiwacca
VAL EH1 Big-Wood's Tiny Titus
JUN EH1 Big-Wood's Fooling Around

HIPPI TULLAAN KRUUNAAMAAN VUODEN CARDIGAN UROKSEKSI!

KANS & FIN & S & N & EST MVA Big-Wood's Tiny Titus on vuoden 2003 menestynein cardigan uros Suomessa. Kiitos Heli ja Vellu aktiivisuudestanne!

Lainapoikamme BJ:n (MULTI Ch Badagri Kiwi Fanfare) jälkeläiset menestyivät vuonna 2003 hienosti. Heidän ansioillaan BJ onkin vuoden jalostusuros 2003.

BJ:n poika FIN&N MVA Newcard's Jackpot sijoittui vuoden uros -kisassa kakkoseksi heti Hipin jälkeen ja vuoden nuori -kisassa heltisi voitto. Terveiset ja lämpimät onnittelut kasvattajalle Jaanalle ja omistajalle Sannalle!

JOLAN JA MISIUN PENNUT SYNTYIVÄT 17.2.2004

Lue lisää pentusivultamme!

ELLA SAAPUI ENGLANNISTA

Haaveista tuli totta! Jaana Juponahon (kennel Newcard's) kanssa tuomamme Ella-neiti saapui Suomen tuiskuihin ja hurmasi iloisella olemuksellaan.


Here I come, Finland! (kuva: E.Eby)

KASVATINOMISTAJILLE TIEDOKSI:

Ilmoittaessanne koiria kisaamaan, kirjoittakaa Johannan sukunimeksi tästä edespäin Flinck ;-)

NÄYTTELYTULOKSIA, Kajaani 10.1.04, tuom. Marja Talvitie

Big-Wood's Tiny Chiwacca AVO ERI1 PN2 VaraSerti
Big-Wood's Qinai Quatincka VET ERI 1 PN3 ROP-vet
Big-Wood's Fool For You JUN ERI 1 PN4
Tiramisu-Lisiura Controversia NUO ERI1 PU2 VaraSerti
Big-Wood's Fool'n Cool JUN EH2
Big-Wood's Tiny Titus VAL EH2
Big-Wood's Kiwi Dundra JUN H
Big-Wood's Tiny Cupid AVO H
Big-Wood's kennel KAS 1 KP ROP-kas
(ryhmässä: Tiny Chiwacca, Tiny Titus, Fool For You, Fool'n Cool)

Lisäksi "Tinka" pääsi BIS-veteraanin valinnassa kuuden parhaan joukkoon.

Totin poika Kentsu ja tytär Iiris (e. Yardican Nightflower, kasv. T. Komulainen) debytoivat pentuluokassa naiskauden viedessä voiton. Iiris ROP-pentu, Kentsu VSP.

JOLA ON ASTUTETTU

Toivomme Jolan & Misiun onnistuneen "hommissaan" niin hyvin, että tuloksena olisi pentuja helmikuun puolen välin jälkeen. Lue lisää pentusivultamme!

HARMAA JOULUNAIKA

Myöhään illalla 23.12. Nola-mummon seuraksi liittyi äkillisen vakavan ja täysin piilotelleen sairauden murtamana Webbi-pembrokemme. Hyvää matkaa Webbi, olet meille edelleen rakas!

SURUN PÄIVÄ 8.12.2003

Täydellistä muistoa ei voi sanoin kuvata, ei ainakaan vielä.

Nola-mummo on siirtynyt ajasta iäisyyteen vajaa 15 vuoden iässä. Kiitän Hannaa Nolan hoitoavusta viimeisinä päivinä ja eläinlääkäri Jarmo Hämäläistä viimeisestä palveluksesta! Kiitos myös ystävilleni tuesta ja kauniista sanoista. Elämä jatkuu...

Ote kirjasta Jouluiloa ja Rauhaa:

"Vielä eilen, vielä viime jouluna hän oli joukossamme. Nyt on vain tyhjä paikka, mutta hän on sydämissämme."

- Johanna -

NÄYTTELYTULOKSIA, Helsinki Voittaja 2003, tuom. Kurt Nilsson

Big-Wood's Tiny Titus VAL ERI2 VaCacib
Big-Wood's Tiny Chiwacca AVO ERI1 VaraSerti
Big-Wood's Kiwi Bj-Jr AVO EH3
Big-Wood's Kiwi Dundra JUN EH-
Big-Wood's Kiwi Brouhaha AVO H
Big-Wood's Tresbien AVO EH3
Big-Wood's Qinai Quatincka VET EH2
Tiramisu-Lisiura Controversia JUN EH2
Big-Wood's Fooling Around PEK2
kennel Big-Wood's KAS 4.
(ryhmässä: Tiny Titus, Tiny Chiwacca, Tresbien & Kiwi Dundra)

NÄYTTELYTULOKSIA, Kokkola RN 2.11. tuom. Harry Tast

Big-Wood's Qinai Quatincka VET ERI1 PN ROP ROP-vet
Big-Wood's Kiwi Dundra JUN ERI1 serti
Big-Wood's Tiny Chiwacca NUO ERI1 vara-serti
Cesrose Noela VET ERI2
Big-Wood's Tiny Caribbe NUO H

Tiramisu-Lisiura Controversia JUN ERI1 serti PU VSP
Big-Wood's Tiny Titus VAL ERI1
Big-Wood's Tiny Cupid NUO EH1
Big-Wood's Fool'n Cool PEK1

Big-Wood's kasvattajaryhmä ROP-kas, BIS-2-kas!
(ryhmässä: Tiny Titus, Tiny Cupid, Tiny Chiwacca & Kiwi Dundra)


Aamulla ennen Kokkolaan lähtöä kuvasimme 4 sukupolvea samaan kuvaan. Vasemmalta: Big-Wood's Tiny Titus, Big-Wood's Tiny Chiwacca, Cesrose Noela ja Big-Wood's Queshi Quardian.


NÄYTTELYTULOKSIA, Jyväskylä pentunäyttely 2.11. tuom. Anneli Sutela

Big-Wood's Fooling Around PEK1/KP PN-pentu ROP-pentu


NÄYTTELYTULOKSIA, Oulu KV19.10. tuom. Norman Huidobro-Corbett, ESP

Big-Wood's Tiny Titus VAL ERI1 cacib PU ROP
Big-Wood's Tiny Cupid NUO ERI1 vara-cacib (>cacib), vara-serti
Tiramisu-Lisiura Controversia JUN ERI1 serti
Big-Wood's Kiwi Baltic VAL ERI2

Big-Wood's Tiny Chiwacca NUO ERI1 cacib serti VSP
Big-Wood's Tresbien AVO ERI1 vara-cacib vara-serti
Big-Wood's Kiwi Dundra JUN ERI1
Big-Wood's Qinai Quatincka VET EH2
Cesrose Noela VET EH1

Big-Wood's kasvattajaluokka ROP-kas
(Tiny Titus, Tiny Cupid, Tiny Chiwacca & Kiwi Dundra)


II BIG-WOOD'S PÄIVÄT 11.-12.10.2003

Vauhdikasta menoa riitti molemmille päiville ja siinä temmellyksessä yhteiskuvan ottokin vain kerta kaikkiaan unohtui. Mukana olivat kuitenkin BW-nakit Tio, Tisha, Oiva, Jenna, Rulla, Eetu, Riko, Sentti, Hilla, Töppö, Jola, Donna, Väiski, Juppi, Hippi, Tumppu, Roki ja Reino perheineen sekä vierailevina tähtinä Joo-Joo, Ripa & Tikru sekä aussiet Fani & Viski ja piskuinen söpöliini, x-rotupentu Sinna.

Lauantaina aamupäivällä Silja Virranniemen kärsivälliset pukkipojat jaksoivat hienosti city-corgien kokeillessa tähän saakka piilossa olleita paimennushalujaan. Omistajien ilo oli ylimmillään, kun omasta mopesta löytyi potkua muuhunkin kuin perinteisiin kotiolojen temppuihin. Saimme kaikki paimennuskokeilut videoiduksi ja niitäpä onkin sitten talven pimeinä iltoina mukava katsella uudestaan ja uudestaan. Viereisessä kuvassa Reino (BW Reynard The Fox) kuljetuspuuhissa.

Lauantai-illan vietimme agilityn parissa. Moni saikin ensi kipinän lajiin, kun corgit tarmokkaina ja pelottomina kipittivät melkein kertanäyttämisellä kunkin esteen. Lopuksi kokeneemmat kisasivat Annen tuomaroimana pikkuisen radan ja epävirallisen tuloslaskennan mukaan voittajapari oli Rulla (BW Kiwi Durra) & Ulpu virheettömällä radalla.

Sunnuntaiaamu valkeni erittäin kauniina ja päivän aiheena oli tottelevaisuuskoulutus. Aluksi Pirjo kertoili meille kotitottelevaisuuden ja ns. kilpatokon eroista & yhteneväisyyksistä ja antoi koulutusvinkkejä. Siirryimme sitten syksyiseen luontoon harjoittelemaan erilaisia arjen tilanteita, mm. koirien ohituksia ja luoksetuloja.

Iltapäivällä katsoimme videolta muutaman koiratanssiesityksen ja seurasimme Pirjon ja Joo-Joon (Puksipuun Africa Tribal) naksutteluesitystä ja lopuksi koskaan "naksuttelematon" Jenna (BW Kiwi Duv'va) pääsi Pirjon koe-corgiksi.

Päivä päätettiin kilpatokosta kiinnostuneiden tehotreeneihin, aiheina oli mm. ruutu ja luoksetulon harjoittelukikat.

Viikonlopun arvonnassa pääpalkinnon (uudet valjaat) voitti Töppö (BW Kiwi Baltic).

Kiitos Siljalle, Pirjolle, kokki-Annelle ja kaikille teille osallistuneille tai muuten vaan kauempana hengessä mukana olleille! Ensi syksynä sitten uudelleen vauhdikkaissa merkeissä.


Fool-perhepotretti: vas. Ripa-isukki, Tio, Ringa-emo, Tisha ja Oiva-Mainio. Pennut kuvassa 6 kk.


NÄYTTELYTULOKSIA, Kemi 4.10.03 tuom. Moa Persson, Ruotsi

ROP, ROP-vet Big-Wood's Qinai Quatincka
VSP Big-Wood's Tiny Titus
JUN EH1 Big-Wood's Kiwi Dj
NUO EH1 Big-Wood's Tiny Chiwacca
ROP-kas Big-Wood's


Jolaa tutkittiin ja testattiin "sisältäpäin"

15.9. Jola, Big-Wood's Yolana, kävi terveyttään tarkistuttamassa. Eläinlääkäri Per Axelsson totesi silmät terveiksi ja kuvasi lonkat. Lonkkalausunto saapui Kennelliitosta 26.9. ja iloksemme voimme ilmoittaa Jolan olevan lonkiltaan A/A.

Jola käväisi myös luonnetestissä 5.10. Kokonaispistemäärä +80, laukaisuvarma.


Match Show menestystä

Pikku-Tio (Big-Wood's Fooling Around, 5 kk) haki ensimmäisestä kisakoitoksestaan enemmän kuin painonsa arvosta koiranruokaa. Match Shown BIS-1 oli hyvin mukava uutinen!

Tio uusi seuraavassa Match Showssaan Kuopion koiratapahtumassa pentujen (32 kpl) voiton, mutta BIS-sijoitus jäi tällä kertaa saamatta. Samana päivänä velipoika Oiva (Big-Wood's Fool'n Cool) voitti Oulussa Match Shown "siniset pennut". HYVÄHYVÄ!


Agilitykuulumisia

Big-Wood's Tiny Titus "Hippi" kunnostautui ottamalla mini-1 seuramestaruuden Rovaniemellä (Ragit).

Hipin poika Big-Wood's Tiny Chinook aloitti kisauransa ohjastajanaan Pasi Röyttä. Ihkaensimmäisen kisapäivän saldo oli kaksi luokkavoittoa. Vallan mainio alku nuorelta koiralta, joka viimeksi oli nähnyt esteet toukokuussa ja lainaohjaajalta, joka tapasi koiran vain kerran ennen kisoja. Tästä parista vielä varmasti kuullaan...


Suomen Welsh Corgi Seuran erikoisnäyttely Anjalankoskella 2.8.2003

Big-Wood's poppoo osallistui jälleen mukavalla kokoonpanolla "erkkariin" ja ihan mukavasti menestyttiinkin. Suurinpana ilonaiheena oli Nola-Mummu (Cesrose Noela), joka kunnioitettavasta 14,5 vuoden iästään huolimatta jätti taakseen joukon melkein puolet itseään nuorempia veteraaneja ollen lopulta ROP-veteraani ja BIS-2-veteraani. Nola palkittiin myös Cardipower-kiertopalkinnolla, joka jaetaan vuosittain erikoisnäyttelyssä parhaalle cardille, jolla on tulos tokosta, agilitystä tms. kokeesta.

Muu menestyksemme:

Pembrokekehässä Tapsan kasvatti, sijoitusnarttumme Steelpaw's Stolen Moment osoittautui kirjaimellisesti sanottuna juniorinarttujen mustaksi hevoseksi. Laatuarvostelusta ERI ja 16 osallistujan joukosta luokkavoitto, lisäksi ensimmäinen serti!

Iloita saimme myös lainapoikamme BJ'n jälkeläisten menestyksestä. Johannan esittämä tytär Mandastamm Chanel Six oli VSP ja valmistui valioksi. Poika Newcard's Jackpot (tuore NV-03) voitti luokkansa saaden (ties monennenko) sertin. Onnittelut ja terveiset "Sannin" ja "Rostin" taustajoukoille Hilkalle, Jaanalle ja Sannalle!