Tullaan tutuiksi

NORASTA KAIKKI ALKOI

Ensimmäinen Big-Wood’s pentue syntyi Raili Suomisen FIN MVA Eleanoralle kesäkuussa 1985. kasvatustyö sai mukavan ja motivoivan alun, olihan tässä pentueessa mm. muotovaliot Adman ja Amuse. Melkein kymmenen vuotta myöhemmin (1994) Raili palkittiinkin Suomen Kennelliiton arvostetulla huomionosoituksella, Vuolasvirtapalkinnolla, joka myönnetään erityisen ansiokkaasta rodun kasvatustyöstä. Tämä oli ensimmäinen kerta kun cardigan-kasvatuksesta tämä palkinto annettiin.

1989 Raili osti Eleanoran puolisiskon, pienen ja pippurisen Cesrose Noelan ja sijoitti sen Johanna Flinckille Pohjois-Suomeen. Tietoisesti tai tietämättään hän siinä samalla liitti Johannan tiiviisti Big-Wood’s ympyröihin. Vuonna 1995 Johannan nimi liitettiinkin virallisesti toiseksi Big-Wood’s kennelnimen haltijaksi.

Vuosien aikana Big-Wood’s cardiganit ovat saavuttaneet mukavia tuloksia näyttelyistä ja kokeista. Kilpailutoiminta on kuitenkin vain pieni osa koiran arkea, joten suurin tavoitteemme onkin kasvattaa miellyttäviä ja toimeliaita kumppaneita ihmisten seuralaisiksi, hyötyliikuttajiksi ja koiraharrastuksiin tutustuttajiksi.
Elämäntapana koirat, harrastuksena koirat

Nykyisin kasvatuksen pääpaino on Johannalla pohjoisessa Railin ollessa vahvana taustatukena.

KEITÄS ME SITTEN OLEMME?

Terveydenhoitoalalla työskennellyt Raili aloitti juuri ahkeran eläkeläisen oloneuvospäivät.  Tällä hetkellä Railin suurin ylpeydenaihe ovat ensimmäiset lapsenlapset Jetro ja hänen pikkusiskonsa Sanni, joiden kanssa vapaa-aika sujuu mummoillessa.

Johanna on koulutukseltaan ATK-merkonomi ja työskentelee Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän henkilöstöpalveluissa palvelussuhdesihteerinä. Puoliso Tapsa puurtaa Ruukki & SSAB:llä palveluksessa laivauksien suunnittelijana. Koirien “pikkuemäntänä” hääräilee 14-vuotias tytär Jenni, jonka ykkösharrastus on kuitenkin jääkiekko. Raahessa, Pattijoen Jokirannassa, on hyvä elellä isonkin koiralauman kanssa kun riittää sekä tonttia että talon neliöitä. Oma kattavasti varusteltu koulutuskenttä valmistui pihapiiriin syyskesällä 2009.

Perheen ykköslaji on tällä hetkellä ehdottomasti agility, mutta toko, rally-toko ja erilaiset PK-lajit ovat myös treenin alla. Aikaa menee myös yhdistystoiminnan parissa. Johanna on Pohjois-Pohjanmaan kennelpiirin hallituksen jäsen ja agilityvastaava. Rotujärjestötoiminnasta kokemusta on yli 15-vuoden ajalta niin jalostustoimikunnasta kuin hallitustyöskentelystäkin. Suomen Kennelliiton valtuustossa hän oli Suomen Welsh Corgi Seuran valtuustoedustajana kauden 2007-2010 ja kaudet 2010-2013 ja kausi 2013 – 2016 meni mandaatilla Pohjois-Pohjanmaan kennelpiirin varavaltuutettu ja kausi 2017-2020 jälleen varsinaisena valtuustoedustajana kennelpiirin mandaatilla.

Perheestä ollaan jäseninä seuraavissa koirayhdistyksissä:

 • Suomen kennelliitto – Finska kennelklubben ry
 • Suomen Welsh Corgi Seura ry
 • Suomen Rottweileryhdistys ry
 • Cardigan Welsh Corgi Association (UK)
 • Cardigan Welsh Corgi Club of America (USA)
 • Suomen koirankasvattajat ry
 • Kokonaisvaltaisen koiranjalostuksen tuki ry
 • Cardi Can ry
 • Raahen koirakerho ry
 • Palveluskoiraliitto ry (välillisesti koirakerhon jäsenyyden kautta)
 • Suomen agilityliitto ry (välillisesti koirakerhon jäsenyyden kautta)

Tapsan oma rotu on yli 20 vuoden ajan ollut rottweiler, joiden parissa hän toimii mm. virallisena jalostustarkastajana. Tapsan oma kennelnimi on Steelpaw’s, jolle on tähän mennessä rekisteröity vain yksi Johannan vanhempien luona syntynyt pembroke-pentue, jonka nimistä voi päätellä kuinka suunniteltu tuo katras oli…


Jenni oli jo pienenä innokas “koiratyttö”, joka halusi ehdottomasti päästä myös kehän sisäpuolellekin.


Jokiranta 26 talvi-iltana 2009


Koiriemme ruoat toimittaa:

Lumitassu


Logo1