Return to WELCOME / TERVETULOA

Tullaan tutuiksi

NORASTA KAIKKI ALKOI

Ensimmäinen Big-Wood’s pentue syntyi Raili Suomisen FIN MVA Eleanoralle kesäkuussa 1985. kasvatustyö sai mukavan ja motivoivan alun, olihan tässä pentueessa mm. muotovaliot Adman ja Amuse. Melkein kymmenen vuotta myöhemmin (1994) Raili palkittiinkin Suomen Kennelliiton arvostetulla huomionosoituksella, Vuolasvirtapalkinnolla, joka myönnetään erityisen ansiokkaasta rodun kasvatustyöstä. Tämä oli ensimmäinen kerta kun cardigan-kasvatuksesta tämä palkinto annettiin.

1989 Raili osti Eleanoran puolisiskon, pienen ja pippurisen Cesrose Noelan ja sijoitti sen Johanna Flinckille Pohjois-Suomeen. Tietoisesti tai tietämättään hän siinä samalla liitti Johannan tiiviisti Big-Wood’s ympyröihin. Vuonna 1995 Johannan nimi liitettiinkin virallisesti toiseksi Big-Wood’s kennelnimen haltijaksi.

Helmikuun 2018 lopussa kennelnimen omistajuus siirtyi kokonaan Johannan haltuun Railin ollessa vahvana taustatukena aina joulun alla 2020 tapahtuneeseen poisnukkumiseensa saakka.

Vuosien aikana Big-Wood’s cardiganit ovat saavuttaneet mukavia tuloksia näyttelyistä ja kokeista. Kilpailutoiminta on kuitenkin vain pieni osa koiran arkea, joten suurin tavoitteemme onkin kasvattaa miellyttäviä ja toimeliaita kumppaneita ihmisten seuralaisiksi, hyötyliikuttajiksi ja koiraharrastuksiin tutustuttajiksi.

Perhe-Flinckin ykköslaji koiraharrastuksessa on tällä hetkellä ehdottomasti agility. Myös Kaverikoiratoiminta ottaa osansa Johannan vapaa-ajasta. Vuosien aikana tuntumaa on otettu myös muihin koiraharrastuslajeihin aina valjakkourheilusta palvelus- ja pelastuskoiratoimintaan saakka.

Tapsan oma rotu on yli 20 vuoden ajan ollut rottweiler, joiden parissa hän toimii mm. virallisena jalostustarkastajana.

Yhdistystoiminnassa Johanna on Pohjois-Pohjanmaan kennelpiirin hallituksen jäsen ja agilityvastaava. Rotujärjestötoiminnasta kokemusta on noin 25-vuoden ajalta niin jalostustoimikunnasta kuin hallitustyöskentelystäkin. Suomen Kennelliiton valtuustossa hän oli Suomen Welsh Corgi Seuran valtuustoedustajana kauden 2007-2010 ja kaudet 2010-2013 ja kausi 2013 – 2016 meni mandaatilla Pohjois-Pohjanmaan kennelpiirin varavaltuutettu ja kausi 2017-2020 jälleen varsinaisena valtuustoedustajana kennelpiirin mandaatilla sekä nykyisin myös kennelpiirin varapuheenjohtajana.

Johanna valmistui vuonna 2023 ulkomuototuomariksi welsh corgi roduille sekä muutamille harvinaisille FCI1-ryhmän roduille.

Perheestä ollaan jäseninä seuraavissa koirayhdistyksissä:

 • Suomen kennelliitto – Finska kennelklubben ry
 • Suomen Welsh Corgi Seura ry
 • Cardigan Welsh Corgi Association (UK)
 • Cardigan Welsh Corgi Club of America (USA)
 • Suomen Bordercolliet ja Australiankelpiet ry
 • Suomen Paimenkoirayhdistys ry
 • Suomen Rottweileryhdistys ry
 • Suomen koirankasvattajat ry
 • Raahen koirakerho ry
 • Pattijoen Metsästysseura ry
 • Palveluskoiraliitto ry (välillisesti koirakerhon jäsenyyden kautta)
 • Suomen agilityliitto ry (välillisesti koirakerhon jäsenyyden kautta)


Jenni oli jo pienenä innokas “koiratyttö”, joka halusi ehdottomasti päästä myös kehän sisäpuolellekin.


Oma treenikenttä Jokirannassa


Jokiranta 26 talvi-iltana 2009


Koiriemme ruoat toimittaa:

Lumitassu