Isometsäpäivät – 2019 – BWstock

Joka vuosi totean hieman eri sanoin, että kasvattajalle on aina valtavan mukavaa tavata iloinen ja onnellinen kasvatti perheineen. Vuoden kohokohdaksi tämä tapaaminen muodostuu silloin, kun niitä on kymmenittäin kokoontuneena viettämään yhteistä viikonloppua. Meidän “heimossa” näitä vuotuisia tapaamisia kutsutaan Isometsäpäiviksi, mutta nimi BWstock on myös saanut jalansijaa aika lailla. Tänä vuonna tapahtumiin osallistui 51 kaksijalkaista ja 51 nelijalkaista tallustajaa. Mukana oli konkarikävijöiden lisäksi myös hienosti ensikertalaisia.

Suurin osa osallistujista yhteiskuvassa (kuva: Mikko Vares)

Koska homma on paisunut vuosi vuodelta kuin onnistunut pullataikina, kokeilimme tänä vuonna kaksipäiväistä tapahtumaa. Pattijoen metsästysseuran maja hienoine maastoineen ja ihanteellisine tiloineen tarjosi tälle loistavat puitteet eikä kenenkään pitkän matkan päästä tulleen tarvinnut tulla vain väsyneenä pikaisesti piipahtamaan. Halutessaan sai tulla jo perjantai-iltana ja viipyä sunnuntaille saakka.

Lauantaiaamun ensihetkiä (kuva: Mikko Vares)

Osallistuminen lauantain ja sunnuntain rientoihin ei maksanut kenellekään mitään, vaan alueen vuokra maksettiin yhteisellä kirpputoripöytähankkeella ja ruoka-asiat järjestyivät talkoohenkisellä ennakkosuunnittelulla. Pöydät notkuivat herkkuja. Esimerkiksi kotitekoisia vastaleivottuja sämpylöitä ja Tessu- ja Turo-cardien (BW Grown Greengrass & Oiva Omar) kotitilalta saadusta paistijauhelihasta tehtyä jauhelihakeittoa riitti vielä sunnuntaillekin saakka. Paikalla oli myös arpajaiset, joiden tuotolla kerättiin varoja ensi vuoden tapaamisen pesämunaksi.

“No farms, no food”… onneksi on Ullan ja Turon farmi, jotta meillä (ja muillakin) on ruokaa.

Lauantaina menimme kirjaimellisesti metsään ja tutustuimme MEJÄn (metsästyskoirien jäljestämiskoe) saloihin Kati Heikkisen (kennel Pakkasaamun) opastuksella.

Kuutti (BW The Coolest Cat Pink Panther) perheineen ottamassa Katilta oppia (kuva: Mikko Vares)

Perjantai-iltana oli tehty valmiiksi 15 harjoitusjälkeä, jotka arvottiin halukkaiden lajia kokeilemaan haluavien kesken teoriasulkeisten jälkeen. Opetusmielessä yhdelle kokeneemmalle koiralle tehtiin näytösluontoisesti aitoa kauriskolaria esittävä jälki, jonka kulkua metsässä ei tultaisi kertomaan keittiössä häärineelle koiranohjaajalle. Sitten päästiin varsinaiseen asiaan ja koira koiran perään metsään etsimään hirven sorkkaa. Jäljet olivat pääosin tehty niin, että halukkailla oli mahdollisuus seurata harjoituksien etenemistä tieltä häiritsemättä koiria.

Harjoituksia seuraamassa oli paljon väkeä (kuva JF)

Koska suurin osa koirista oli aivan ensikertalaisia ja osa jopa vielä alle 9-kuisia pentuja, olivat koirien reaktiot ja käyttäytyminen jäljellä luonnollisesti hyvin erilaisia. Osa hoksasi homman juonen heti ja väläytteli suuria lahjoja. Osa lämpeni asialle vasta jäljen loppupuolella. Osa taas totesi, että elämässä on mielenkiintoisempaakin hommaa kuin etsiä tyhjiin vuotavaa elikkoa kuivasta kangasmetsästä. Myös reaktiot sorkan löytyessä olivat mielenkiintoisia. Toisia aluksi hieman hirvitti, toisia ilmiselvästi iljetti, mutta olipa joukossa niitäkin jotka katsoivat parhaaksi piilottaa “raadonjalan” sammaleisiin tai napata se tiukasti suuhunsa. Olivatpa lahjat lajiin millaisia tahansa, olivat kaikki koirat silti omistajilleen niitä Taitavia ja Rakkaita.

8-kuisen Indyn (BW The Happiest Almond Joy) mielestä sorkka oli ehkä siistein asia koko päivänä (kuva JF)

Pai (BW Pinkie Pie) tiesi missä jälki kulki (kuva: JF)

Helkalle (BW No Doubt) tehty vaikeampi jälki meni hienosti. Ohjaaja luotti koiraansa ja Helka löysi kauriin. Valitettavasti siitä oli jäljellä vain sorkka.

Helka ja heimokokki Päivi harjoittelemassa tositilannetta (kuva JF)

Toisten ajaessa vuorollaan jälkiä, toiset viettivät yhdessä aikaa majan piha-alueella. Yhtenä ohjelmanumerona oli tänäkin vuonna Lumitassun myyntipiste. Sen Carrier- ja High Energy-ruoat, makupaloiksikin sopivat Platinium ja Naturis, Effektri-öljyt, Stride-lisäravinne ja monenlaiset herkut tekivät kauppansa.

Perheen pienimmille oli omaa ohjelmaansa. Jenni ja Annika pitivät askartelupistettä, jossa lapset saivat maalata kiviä, värittää naamareita, punoa koiranleluja ja tehdä bling bling -näyttelyhihnoja.

Askartelupisteessä kävi välillä kuhina (kuva Jutta Kilponen)

Somecorgi Pietun (BW Bounceberry) isäntä Eero Lappi oli tehnyt meille valtavan hienon “heimokehyksen”, jossa jokainen sai kuvauttaa itsensä ja/tai koiransa. Kuvauspisteellä kävikin kova kuhina ja kuvia otettiin paljon.

Lapsia ja hiven isompi “lapsi” naamareissaan heimokehyksessä kuvattuina (kuva Mikko Vares)

Jälkiharjoitusten jälkeen oli vuorossa Johannan demo corgin pesusta ja viimeistelystä näyttelyyn. Tämä tehtiin Ashley Craig Show Salon Spa -tuotteita ja -pesumenetelmää käyttäen. Sunnuntaina tuotteiden maahantuoja saikin vierailla leirillä tuomassa tilattuja pesuaineita ja kampoja.

Näytöskoira Ketku (Liebehund Red Troll) ei pistänyt puhurointia pahakseen. Alla ennen ja jälkeen pesun ja puhalluksen (kuvat: Laura Sedrik yllä, JF alla)

Lauantain virallisen ohjelman päätti valokuvaaja Mikko Vareksen esitelmä siitä, miten otetaan kuvausvälineestä riippumatta hyvä koirakuva. Mikko antoi vinkkejä ja kävi läpi tarinoita kuvien takaa. Lopuksi menimme käytännössä tutustumaan salamakuvaukseen.

Vuorossa Pietun, Pinjan, Pellen ja Eetun kuva, johon on saatu tallennettua ilme jos toinenkin. (kuva: JF)

Illalla kodassa oli tunnelmaa ja sauna lämpeni. Askelmittareista löytyi varsin suuria lukemia.

Oona ja Inka makkaranpaistossa (kuva: Niina Männistö)

Sunnuntaina ajettiin aamusella vielä kaksi edellisiltana tehtyä jälkeä ja tehtiin yhdessä vielä neljä uutta jälkeä. Näiden vanhenemista odotellessa Jutta Kilponen piti näyttelytottumusharjoitukset, joihin osallistuivat innokkaasti myös leirin juniorit omine tai lainakoirineen.

Näyttelytreenit käynnissä (kuva: JF)

Ruokailun jälkeen oli aika ajaa leirin viimeiset jäljet ja todeta, että oli tullut loppusiivouksen aika. Yhdessä puuhaten sekin kävi joutuisasti. Siivouksen lomassa ideoitiin jo seuraavaa vuotta. Paikka on nyt todettu loistavaksi. Aihepiirikin on jo mietintämyssyssä aika valmiina.

Niin – eikä vieläkään satanut. Ei ole koskaan satanut.

Valtava kiitos kaikille tavalla tai toisella järjestelyihin ja/tai tapahtumaan osallistuneille. Erityiskiitokset Katille mejä-opeista, Mikolle valokuvauksesta ja valokuvausopeista, Päiville keittiöpäällikkyydestä, Jutalle näyttelytreeneistä, Annikalle ja Jennille junioritoiminnasta, Erelle puusepänhommista ja Tapsalle logistiikasta. Kiitokset ansaitsevat myös www.lumitassu.fi ja Ashley Craig Finland.

ukflag Annual Big-Wood’s meeting called BWstock (or “Isometsäpäivät” in Finnish) collected 51 people and 51 dogs to spend a nice weekend together. This year’s themes were blood tracking, photographing and ringcraft. We also had some own fun for kids.


Kuvia / Photos:

Pietun tarinoimana:

Pentuhaaveet siirtyivät / No puppies during this summer

Kotisivut ovat viettäneet hiljaiseloa, blogi vielä enemmän, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö mitään uutisoitavaa olisi ollut. Itseasiassa on ollut paljonkin. Vuoden aikana on tehty yhdessä ja erikseen reissu jos toinekin, joista olisi kyllä kerrottavaa, mutta jotenkin ne eivät vain itsestään tekstiksi jalostu. Asiaa ei ole yhtään helpottanut Johannan käsiongelmat, jotka ovat vaatineet jo kaksi operaatiota ja ovat tarvinneet ja tulevat vielä tarvitsemaan paljon sellaista “lepoa ja liikettä”, jota staattinen päätetyö ei ensisijaisesti tue. Tietokoneella vietetty aika on sen vuoksi korvattu jollain aivan muulla.

Käsitilanteen vuoksi myös pentuhaaveet siirtyivät vähintään puolella vuodella, sillä Pinkon juoksu sijoittui mitä huonoimpaan ajankohtaan ja astutusmatkalle lähtö ei kertakaikkiaan ollut siinä tilanteessa mahdollista. Nautimme nyt aikuisista koiristamme, kesästä ja keräämme kuntoa ja voimia talvipentuesirkusta varten.

Because of the very bad timing we didn’t mate our our Pinko this summer. We hope to have puppies out of her during next winter. Before that we will enjoy our adult dogs and have un with them.

Oulu INT 8.7.2018

Judged by Pam Douglas, NZ
Number of entries: 28

WOW! Our breeding group was Best In Show group. Amazing!

OuluKV08072018-269
From left: Big-Wood’s Hoity Toity, Big-Wood’s Triumph Renown, Big-Wood’s Fiksu Fami and Big-Wood’s Frontside K’ollie

Our results:

Big-Wood’s Frontside K’ollie EXC1 CQ, Best Dog, CC & BOB
Big-Wood’s Parasta Just Nyt EXC2 CQ, 2nd Best Dog & res-CC
Big-Wood’s Hoity Toity EXC1 CQ, 3rd Best Dog & CACIB
Big-Wood’s Mahtava Mars EXC1 CQ, 4t Best Dog & res-CACIB
Big-Wood’s Oiva Omar G

Big-Wood’s Fiksu Fami EXC1 CQ, Best Bitch, CC, CACIB & BOS
Big-Wood’s Twilight Sparkle EXC1 CQ, 2nd Best Bitch, res- CACIB
Big-Wood’s Triumph Renown EXC1 CQ, 3rd Best Bitch, BOS-veteran
Big-Wood’s Kipinän Hetki EXC1 CQ, 4th Best Bitch, res-CC
Big-Wood’s Scat Cat EXC1
Big-Wood’s Nobody’s Fool EXC2
Big-Wood’s Kultu Kimallus EXC4
Big-Wood’s Pätevä Pikku Pätkis EXC2
Big-Wood’s Fiini Fazerina VG3

OuluKV08072018-187
BOB Big-Wood’s Frontside K’ollie from junior class and BOS Big-Wood’s Fiksu Fami from intermediate class.

OuluKV08072018-180
Best Bitch class. From left: Big-Wood’s Kipinän Hetki, Big-Wood’s Fiksu Fami, Big-Wood’s Twilight Sparkle and Big-Wood’s Triumph Renown

All photos are taken by Petra Tiittanen, who took a lot of photos from the ring *click to see*

 

Isometsäpäivät – 2018 – BWstock

IMG_7896-h

finflag Uskoisin, että jokaiselle kasvattajalle on tärkeintä nähdä omat kasvatit iloisina ja onnellisina perhekoirina. Minä olin taas onnekas ja sain ympärilleni suuren joukon kasvatinomistajia koirineen. Tänä vuonna ohjelmassa oli pääasiassa agilityä, nose workia ja näyttelyharjoituksia. Paikan päällä vieraili myös Lumitassu esittelemässä tuotteitaan ja pitämässä meille yllätysarpajaiset. Päivän aikana myös ihmislapsille oli omaa ohjelmaa ja totta kai me myös syötiin ja pidettiin hauskaa mm. hassun bingon myötä. Koskaan ikinä ei ole näillä koirien sukujuhlilla vielä vettä satanut, eikä satanut nytkään. Helle helli ja nahka punoittui. Yhteenlaskettu henkilömäärä nousi tänä vuonna 55 ihmiseen ja 43 koiraan. Olen ylpeä, kiitollinen ja onnellinen. Kiitos, että tulitte! Kiitos, että pidätte hyvää huolta koiristanne ja annoitte sen näkyä.

IMG_8318-h

ukflag Annual Big-Wood’s meeting called BWstock (or “Isometsäpäivät” in Finnish) collected 55 people and 43 dogs to spend a sunny day together. This year’s themes were agility, nose work and ringcraft. We also had some own fun for lovely kids and their own or loaned dogs.

IMG_8338
Arpajaisvoittona ollut Carrier-ruokasäkki meni Patun perheeseen

IMG_7970
Hyvä Maisa!

IMG_8130
Täältä tulee Hippu!

IMG_8245
Hoplaa!

Juva nat. 7.7.2018

Judged by Anneli Sutela, FI

Big-Wood’s My Igloo Ingo EXC1 CQ Best Dog & BOB
Liebehund Red Troll EXC2 CQ 2nd Best Bitch & res-CC

36854066_10213492485559758_9038341847855923200_n
Photo: Sari Kärki

Finnish specialty show – 2018 – Corgien erikoisnäyttely

Judged by:

  • Jonathan Jeffrey Kimes (kennel Pluperfect), USA – cardigan juniors to champions
  • Ingrid Prytz Ohm (kennel All Trade), NO – puppies and veterans
  • Leah James, USA – Best In Show

Entries: 140 Cardigans & 123 Pembrokes

What a day we had!

36686789_10156598674457360_1412120199645102080_n
We hit the jackpot! This was Kolli’s 3rd BOB from Finnish specialty. BOS was our little Pinko-princess handled by her proud owner Jenni. 

ISOMMATAAI_1979-Edit
Best Dog Kolli, Ch. Big-Wood’s Ken On Kultaa

IMG_7209
Best Bitch Pinko, Ch Big-Wood’s Twilight Sparkle

Our team got these results:

Big-Wood’s Ken On Kultaa EXC1 CQ, Best Dog, BOB & BIS1 (over the Pembroke)
Kilvroch Pontus EXC4 CQ, 4th Best Dog
Big-Wood’s Hoity Toity EXC1 CQ, 5th Best Dog
Big-Wood’s Grymus Granlund EXC CQ
Big-Wood’s Big McIntosh EXC CQ
Big-Wood’s My Igloo Ingo EXC
Big-Wood’s Frontside K’ollie VG
Big-Wood’s Hey Ho Let’s Go G
Big-Wood’s Mahtava Mars G

Big-Wood’s Twilight Sparkle, EXC1 CQ, Best Bitch & BOS
Big-Wood’s Triumph Renown, EXC1 CQ, 2nd Best Bitch
Big-Wood’s Kipinän Hetki EXC1 CQ, 3rd Best Bitch, BOB-junior & BIS1-junior
Big-Wood’s Fiini Fazerina EXC3
Big-Wood’s Scat Cat EXC
Big-Wood’s Kultu Kimallus EXC
Big-Wood’s My Ihq Indica EXC
Big-Wood’s My Icy Idita EXC
Kilvroch Tamina EXC3
Big-Wood’s Kätevä Kismet VG
Big-Wood’s Northamentha VG
Liebehund Red Troll VG

Minor puppies Big-Wood’s Replica and Big-Wood’s Fullmoon placed 4th and 2nd in their classes.

ISOMMATAAI_2273
Big-Wood’s breeding group was BOB-group and BIS2-group.
From left: Big-Wood’s Hoity Toity, Triumph Renown, Grymus Granlund and Scat Cat.

Jossulle setti 2AAI_2279
Kilvroch Pontus’ progeny group was second with Honour Prize.
From left: Kilvroch Pontus, Beryllos Ready Steady Go, Beryllos Go To Find Your Way, Beryllos Go Go Girl and Big-Wood’s Hoity Toity.

ISOMMATAAI_2335
Pontus’ group was beaten by Kennedy’s (Ch. Cheysuli’s Tri To Remember) group where our TuTu (Big-Wood’s Triumph Renown), Kolli (Big-Wood’s Ken On Kultaa) and Pätkis (Big-Wood’s Kultu Kimallus) were with their younger halfsister from Russia. This group was also Best In Show progeny group. Congratulations to Kennedy’s owner Taija Dahlström!

kissibisjun
Kissi, Big-Wood’s Kipinän Hetki, was BOB-junior and BIS1-junior. She also won her 3rd CC from her 3rd show ever.

 ISOMMATAAI_2643 (1)
BISS Kolli, Ch Big-Wood’s Ken On Kultaa

lumitassulle
We were lucky… our car was big enough!

All these photos above have taken by © Mikko Vares

Reisjärvi nat. 16.6.2018

Judged by Markku Kipinä, FI

IMG_0867

Big-Wood’s Graenus Grenade EXC1 CQ Best Bitch BOB
Big-Wood’s Triumph Renown EXC1 CQ BB-2 BOB-vet
Big-Wood’s Kipinän Hetki EXC1 CQ BB-3 CC
Kilvroch Tamina EXC2 CQ

Big-Wood’s Hoity Toity EXC1 CQ Best Dog BOS
Big-Wood’s Grymus Granlund EXC1 CQ BD-2

IMG_0931
Big-Wood’s BOB-group and BIS2-group (Hoity Toity, Graenus Grenade, Triumph Renown & Grymus Granlund)

 

Alavus nat. 10.6.2018

Judged by Anita Al-Bachy, FI

Tuuri2018-carditrop

Big-Wood’s Twilight Sparkle EXC1 CQ BB-1 CC BOB & FI Ch
Big-Wood’s Triumph Renown EXC1 CQ BB-2 BOB-veteran
Big-Wood’s Northamentha EXC3
Kilvroch Tamina EXC4

Big-Wood’s Hoity Toity EXC1 CQ BD-1 CC BOS & FI Ch
Big-Wood’s Big McIntosh EXC1 CQ BD-3

Tuuri18-hres20-102
Big-Wood’s BOB-group & short listed in group finals (BW Hoity Toity, Triumph Renown, Northamentha & Big McIntosh). Photo: Paula Heikkinen-Lehkonen

IMG_7828
New champions Big-Wood’s Hoity Toity and Big-Wood’s Twilight Sparkle with their mum Ch Big-Wood’s Triumph Renown

Szilvásvárad 3xINT, Hungary 19.-21.5.2018

Big-Wood’s Flash Sentry aka Priha got 3 BOBs and finished his Hungarian Champion title. Well done Priha and your team!

29178146_10156297281137360_7420974163386433536_n

 

Agility @ Raahe 19.5.2018

finflag TuTu (Big-Wood’s Triumph Renown) otti nollavoiton pikkuminien kolmosluokassa hyppyradalla ja toi sille ihkaensimmäisen hyppysertin. Agilitykielellä sanottuna tämä tarkoittaa, että hyppyvaliokello lähti tikittämään. Aika näyttää saavutetaanko tuota titteliä koskaan, sillä veteraani-ikäisen koiran kanssa mennään tässä lajissa AINA koiran ehdoilla.

TuTURaahe

Marski (Big-Wood’s Grymus Granlund) starttasi viimein alkuperäisen ohjaajansa Jennin kanssa kisoissa. Lähtökohta oli sinällään hiven epäreilu Jennille, sillä tämä oli ihkaensimmäinen kilpailupäivä hänelle sillä äiti (Johanna) kilpaili “vahingossa” Marskin kakkosluokkaan viime syksynä. Hienosti se yhteinen sävel sieltä lopulta löytyi ja väsymyksestä huolimatta he taistelivat viimeiseltä radalta tuloksen ja palkintosijoituksen (2.)!

RaaheMarskiJenni

Myös Luva-muori juoksi mukavan radan medi3-luokassa. Nollatuloksella irtosi myös pronssisija. Nämä kilpailut jäivät Luvan viimeisiksi kolmosluokan radoiksi (ainakin toistaiseksi), sillä Agilityliitto myönsi Luvalle anomuksesta luokka-alennuksen. Jatkossa Luvan ohjaajana kilpailuissa nähdäänkin Jenni ja he aloittavat yhteisen taipaleen maltillisesti ykkösluokasta. Tämä on paitsi Jennille mukava kilpailu-uran aloitus, myös kohta 10-vuotiaalle Luvalle maltillinen jatko kilpailu-uralle.

LuvaRaahe

Kaikki kuvat: Eevi Lehvonen

ukflag TuTu (Big-Wood’s Triumph Renown) & Johanna won their very first Agility Jumping Certificate from the highest level (XS-mini-3). Marski (Big-Wood’s Grymus Granlund) placed second in his class (mini2). He was handled by Jenni Flinck, who competed first time in official competitions. Luva-the-Shapendoes did also well with Johanna. They did a clear round and placed 3rd in medi3 class.

All photos by Eevi Lehvonen