Return to In Memoriam / Muistoissa

Tuuti

BIG-WOOD’S KIWI ANNWYL “Tuuti”

Synt
d/o/b
3.9.2000 – 24.2.2002 
Isä – Sire
Emä – Dam
Badagri Kiwi Fanfare
Big-Wood’s Qinai Quatincka
Kasvattaja
breeder
Johanna Flinck & Raili Suominen
Omistaja
owner
Johanna Flinck
Terveys
health
PRA-clear
Selkä/spine: OK (2002)
Eutanasia 1,5 vuotiaana, raju harvinaislaatuinen embryonaalinen karsinooma / Euthanasia because of rare embryonal carcinoma.
Saavutuksia
merits
  • sertivoittaja / CC-winner
  • ROP&BIS2 Corgiseuran 30-vuotisjuhlaerikoisnäyttelyssä 2001 / BOB & resBIS in Finnish Welsh Corgi Club’s 30th anniversary show 2001

dbTUUTI KoiraNet -tietokannassa
TUUTI in Finnish Kennelclub’s DogNet database

INFO

suomeksi

Tähdenlento, joka olikin meillä vain lainassa

Tuuti oli iloinen pieni vipeltäjä, joka ei koskaan päässyt kasvamaan aikuiseksi. Se otettiin meiltä pois liian dramaattisesti. Kavala hyvin harvinainen syöpä vei sen voimat kolmessa viikossa. Nuo kolme diagnoosin jälkeistä viikkoa sekä opettivat että antoivat meille paljon. Kun tuli aika luovuttaa, viimeinen matka oli helpotus – helpotus Tuutille ja helpotus meillekin. Tuutilla oli hyvä olla. Se pääsi pois ennen kuin sairaus olisi riuduttanut sen pirteyden ja muistoihimme olisi jäänyt kuva erilaisesta Tuutista. Emme luovuttaneet päivääkään liian aikaisin, emmekä päivääkään liian myöhään! Kysymyksiä aina kuitenkin hiipii mieleen. Miksi Tuuti? Miksi niin nuorena? Miksi niin salakavalasti?

Tuuti antoi meille koko lyhyen elämänsä ajan ilonhetkiä niin paljon kuin se vain suinkin ehti. Pihalla se kävi pituushyppykisaa veljensä Totin kanssa halkopinon päältä, räpelsi jokaisessa mutaojassa itsensä likaiseksi, sisällä ikkunalaudat oli tehty sen kiipeilemistä ja kikkailemista varten ja kaapinovet availtaviksi.

Siitä olisi tullut ihanteellinen toko- tai agilitykoira. Se halusi oppia ja oppikin nopeasti. Pelätä se ei osannut mitään eikä ketään!

Näyttelyihin se ei ehtinyt montaa kertaa, tarkalleen laskettuna neljästi. Ensimmäisellä kerralla se oli ROP-pentu Lahden KV-näyttelyssä päästen myös BIS-pennun valinnassa 10:n sakkiin. Toisella kerralla se sitten jätti itsensä Suomen Welsh Corgi Seuran historiaan ollen 30-vuotisjuhlaerikoisnäyttelyssä 10 kk:n ikäisenä ROP & BIS-2.

Tuutin lyhyen elämän tarkoitus oli kai opettaa meitä tajuamaan, ettei koskaan voi tietää onko niitä yhteisiä päiviä edessä paljon vai vähän. Senpä vuoksi kannattaakin nauttia jokaisesta yhdessäolon hetkestä!

Kiitän kaikkia Tuutin sairastamisen aikaan meitä tukeneita ystäviä sekä avuliaita eläinlääkäreitä, erityisesti Jarmo Hämäläistä ja Juhana Honkavaaraa, jotka jaksoivat aikaansa säästämättä paneutua “Tapaus-Tuutiin”!

* * *

“Katsellessasi öistä tähtitaivasta,
tuntuu sinusta kuin kaikki tähdet nauraisivat sinulle,
koska minä asun yhdessä niistä,
koska minä nauran yhdessä niistä.
Sinun tähtesi ovat niitä, jotka osaavat nauraa.
Ja kun sitten olet unohtanut surusi,
tulet aina olemaan iloinen, että olet tuntenut minut,
tulet aina olemaan ystäväni.”
– Antonie de Saint-Exupery; Pikku Prinssi –

english version

Too good to be true?

Tuuti was our special dog! Small, happy and true princess of our hearts. Always ready to play & keep fun! She loved water & mud and usually she was muddy and wet.

We didn’t showed her a lot, only 4 times. First show: BOB puppy & runner up in BIS-finals and the second one was Finnish nat. specialty where she was our “black horse” and was BOB & BIS-2 at age of 10 months.

It was a BIG SHOCK when the vet said that there isn’t any hope… Tuuti has got very rare embryonal cancer and she showed her illness too late! Tuuti hadn’t got any time to be ill, she had got too much to do with her fullbrother & best friend Totti.

Only three weeks after vet’s diagnose we must give up and put Tuuti to sleep. Totti was so upset and alone, despite of his other corgi friends!

* * *

Like A Comet
Blazing ‘Cross The Evening Sky
Gone Too Soon

Like A Rainbow
Fading In The Twinkling Of An Eye
Gone Too Soon

Shiny And Sparkly
And Splendidly Bright
Here One Day
Gone One Night

Like The Loss Of Sunlight
On A Cloudy Afternoon
Gone Too Soon

Like A Castle
Built Upon A Sandy Beach
Gone Too Soon

Like A Perfect Flower
That Is Just Beyond Your Reach
Gone Too Soon

Born To Amuse, To Inspire, To Delight
Here One Day
Gone One Night

Like A Sunset
Dying With The Rising Of The Moon
Gone Too Soon

Gone Too Soon

(Michael Jackson: Gone too soon)

KUVIA / PHOTOS


Tuuti and Likka (Cristyn), Christmas 2001


Tuuti and her father “BJ” at Finnish Welsh Corgi Club’s 30th anniversary show in 2001 with the judge Cush McNally. Tuuti was BOB and BJ BOS.