Return to In Memoriam / Muistoissa

Titus

BIG-WOOD’S QUESHI QUARDIAN

(at age of 12,5 years)

Synt
d/o/b
01.02.1995 – 22.2.2009
Isä – Sire
Emä – Dam
Imago’s Zephyr
Cesrose Noela
Kasvattaja
breeder
Johanna Flinck & Raili Suominen
Omistaja
owner
Johanna Flinck, Finland
Terveys
health
PRA-clear, silmät/eyes OK (1996, 1997 & 1999)
Lonkat/hips: B, Kyynärät/elbows: 0/0
Selkä/spine: terve/healthy (1997 & 2001)
Saavutuksia
merits
  • Pohjoismaiden muotovalio / Nordic Ch
  • Suomen muotovalio / FIN Ch
  • Ruotsin muotovalio / S Ch
  • Norjan muotovalio / N Ch
  • BIS1-jälkeläisluokkia erikoisnäyttelyissä / BIS1 progeny groups in FWCC’s nat. specialties
  • BIS1-jälkeläisluokka Kennelliiton Voittaja-00 näyttelyssä / BIS1 progeny group in Finnish Winner 2000
  • Luonnetesti +95, laukaisuvarma / mental test passed

dbTITUS KoiraNet -tietokannassa
TITUS in Finnish Kennelclub’s DogNet database

INFO

suomeksi

Päivitys 1.3.2009:

Titus lähti luotamme saappaat jalassa. Se sai 18.2. aamuyöllä epileptisen kohtauksen, josta se palautui hyvin. Toinen kohtaus tuli aamuyöllä 22.2. ja kolmatta emme enää halunneet sen kokevan. Titus nukutettiin ikiuneen muutaman tunnin kuluttua kohtauksesta. Titus on poissa.

* * *

Tituksen elämässä tapahtui nuoruudessa paljon ja pipo pääsi välillä kiristymään vähän liiaksikin asti. Palattuaan takaisin syntymäkotiin, Titus alkoi harrastella agilityä aikansa kuluksi. Vuodet on hioivat pahimmat särmät ja alta on kuoriutunut nyt varsin terhakka ja positiivisella elämänasenteella kuorrutettu teräsvaari.

Vierivä kivi ei sammaloidu, joten energisenä otuksena Tituskin on pysynyt oikein hyvässä kuosissa. Se vaikuttaa paljon ikäistään nuoremmalta ja on onneksemme pysynyt hyvin terveenä muutaman vuoden takaisia ohimenneitä miestenvaivoja lukuun ottamatta.

Titus ei tahdo olla vielä eläkeläinen, jonka vuoksi se on kesän 2007 aikana piipahtanut muutamassa näyttelyssäkin aika kovin tuloksin. Suurin saavutus on ehdottomasti Rovaniemen kansainvälinen näyttely, jossa se oli ohi nuorempiensa rotunsa paras ja rotunsa paras veteraani. Tässä Paula Heikkinen-Lehkosen arvostelu papasta:

“Ällistyttävän hyväkuntoinen, reipas ja virkeä 12-vuotias. Koira on muutenkin hyvärakenteinen ja liikkuu kuin nuori koira. Hyvä pään profiili, kiinteä suora selkä, pitkä tilava rintakehä, puhtaat hampaat. Silmät jo hieman samentuneet, mutta mistään ei muuten näe korkeaa ikää.”

english version

1.3.2009:

Titus has left us suddenly. He got his first seizure on Feb 18th and the second one came on Feb 22nd. We didn’t want to see him suffer the 3rd one, so we let him go over the brigde. Farewell Titus. We’ll always miss you!

* * *

He is positive and active old guy who is the boss of our Cardigan boys. He has always been so healthy. Some years ago he had some prostata problems, but nothing more.

Titus is very classic cardigan with excellent topline & overall body. He is still in very good shape and we have showed him some times during the summer 2007. He hit the jackpot in Rovaniemi international where he was BOB & BOB-vetera over all youngsters. Well done Titus!

Titus has progeny in Finland and USA. His most succeed puppies are INT Ch Big-Wood’s Tirion, INT Ch Big-Wood’s Tiny Titus and FIN Ch Big-Wood’s Whippersnapper.


BIS1 progeny group in Finnish Kennelclub’s international
Winner show 2000 (photo: Markku Mähönen)

KUVIA / PHOTOS

Almost 14 yrs

Titus & her daughter Ringa (Jan 2009)

Titus at FWCC’s specialty 2007

Almost 12 yrs

9 yrs