Return to In Memoriam / Muistoissa

Nörtti Rottweiler

TINATASSUN BABE

Synt
d/o/b
30.3.2000 – 17.8.2011  
Isä – Sire
Emä – Dam
Potterspride Master Race
Negusheim Xandora
Kasvattaja
breeder
Kristina Peltokallio, Kajaani
Omistaja
owner
Tapio & Johanna Flinck, Pattijoki, Finland
Terveys
health
Lonkat / hips: A, KN / elbows: clear
Silmät / eyes: OK
Saavutuksia
merits
  • sertivoittaja / CC-winner

dbNÖRTTI KoiraNet -tietokannassa
NÖRTTI in Finnish Kennelclub’s DogNet database

INFO

suomeksiLammas suden vaatteissaNörtti oli perhekoira parhaasta päästä. Palveluskoira se ei tiennyt olevansa, eikä siinä ollut mitään sellaista, joka olisi tehnyt siitä vain treenaamattomuudella pilatun käyttökoiran. Nörtin käyttöominaisuudet rajoittuvat lenkkeilyyn ja löhöilyyn, mutta se sopi meille. Nörtti ei olisi ollut Nörtti ilman sille tyypillisiä nössöilyitä.Ei se arka ollut – ehei! Arkielämässä sen kanssa oli aina ja kaikkialla helppoa. Se oli erittäin luotettava lasten, vieraiden, pienten koirien ja jopa vieraiden koirien kanssa. Rauhallisena ja rauhaa rakastavana koirana se oli mitä ihanteellisin ison koiran malli pennuille. Se jaksoi makoilla lattialla pentujen kanssa ja se jopa imettikin corginpentuja aikansa kuluksi. Se ei tehnyt pahaa kärpäsellekään!Terveyspuoli Nörtillä oli kuvaustuloksien valossa mitä erinomaisin. Sen ongelmana oli kuitenkin vuosien ajan ollut hyvin voimakas hormonitoiminta. Juoksuja oli 4-5 kuukauden välein ja juoksujen läheisyyteen liittyivät märkäiset ihotulehdukset (hot spotit). Muilta vaivoilta kuitenkin säästyttiin ja Nörtin sterilointi vei hotspotitkin mennessään.

Kesän 2011 aikana Nörtti alkoi ontua, kunnes elokuussa jalka turposi voimakkaasti eikä mitään ollut tehtävissä. Nörtti pääsi pois kotikeittiössä perheen ja tutun eläinlääkärin ympäröimänä.

english versionSheep in wolf’s clothesNörtti was a true family dog, friendly and a very good big dog model to our corgi puppies. She looked like a rottweiler, but actually she was more like very soft tempered golden retriever.Nörtti went over the bridge on August 2011.

KUVIA / PHOTOS

*own photo gallery*