Return to In Memoriam / Muistoissa

Esko

BIG-WOOD’S KIWI DJ

IMG_1564 IMG_1642
@ 13 years (photos: Jenni Flinck)

Synt
d/o/b
15.7.2002 – 31.8.2015 
Isä – Sire
Emä – Dam
pedigreeBig-Wood’s Kiwi Arctic
Big-Wood’s Whippersnapper
Kasvattaja
breeder
Johanna Flinck & Raili Suominen
Omistaja
owner
Johanna Flinck, Pattijoki, Finland
Terveys
health
PRA-clear, silmät/eyes OK (2003 & 2012)
Selkä/Spine: x-rayed (2009)
Lonka/Hips: D/D
Kyynärnivelet / Elbows: 1/1
(kuvattu 10,5 vuotiaana, scored at age of 10,5 years)Paino/weight: ~16 kg
Välilevyongelmia (elokuu 2009) / Back problems (August 2009)
Saavutuksia
merits
  • Pohjoismaiden muotovalio / Nordic Champion
  • Suomen muotovalio / Finnish Champion
  • Ruotsin muotovalio / Swedish Champion
  • Norjan muotovalio / Norweigian Champion
  • Kilpaillut agilityssä / competed in agility

dbESKO KoiraNet -tietokannassa
ESKO in Finnish Kennelclub’s DogNet database

INFO

suomeksiKun tunteet ottaa mukaan peliin, kaikkoaa järki hyvin kauas… niin kävi meilläkin kun Esko syntyi. Olimme 1/2 vuotta aikaisemmin menettäneet Eskon tädin, “Tuutin”. Niinpä toivoimme kovasti saavamme tumman ja pippurisen pikkuneidin Eskon sisarussarjaan. Kun se ainokainen tumma syntyi, osoittautuikin se pojaksi mutta siinä oli sitä Jotain. Alusta saakka mielessä kyti ajatus, että meidän se on ja niinhän se olikin. Kotiin jäi!Luonteeltaan Eskoa voi kuvata lyhyesti sanalla symppis. Sillä on pitkää pinnaa ja tarpeen vaatiessa pehmeyttä tajuta oma paikkansa urosvoittoisessa laumassamme. Eskon kanssa on helppo elää, olla ja harrastaa!Eskolle mieluisin laji on agility. Perustottelevaisena ja nopeaoppisena kaverina sille opetettiin agilityn perustaidot kuukaudessa ja kisadebyytti tapahtui agirodussa Torniossa 2005, jossa alo-radalta tuli hienosti nollarata ja tämä joukkue myös voitti kokonaiskisan. Virallisissakin kisoissa Esko on startannut ja tulevaisuudessa siintää lisää kisaamista. Esko on treenaillut myös vähän tokottelua ja jäljestystä ja onpa sitä nähty vuohipaimenessakin.Esko oireili selkäänsä melko voimakkaastikin elokuun 2009 aikana. Se kuitenkin parani huimaa vauhtia ja jo kuukauden päästä ensioireista se oli fysioterapian ja levon avulla entisellään.

Esko jätti meidät saappaat jalassa. Vasen etutassu kipeytyi yhtäkkiä eikä edes voimakkaat kipulääkkeet tuoneet helpotusta. Oli aika tehdä nopea päätös ja päästää aina iloinen ja onnellinen koira vapaaksi. Esko lähti viimeiselle matkalleen yhdessä 17 vuotiaan kissamme kanssa. Ne saivat myös yhteisen viimeisen leposijan kotipihaltamme. Kiitos Esko että elit, olit ja rakastit kaikkea – olit maailman kiltein koira!

english versionEsko is a sweet guy, very open & friendly. He has got a calm temperament. That’s why he is very easy male to live with.His TOP-1 hobby was agility, but we have also trained some obedience & tracking.Esko has always looked younger than he really is. That’s why he has done best at veteran classes.During the autumn 2009 he had back problems, but his recovery was speedy. He needed only rest and physiotherapy after one month he was back in business.

Esko left us after short illness. We miss him a lot, but couldn’t let him suffer.

KUVIA / PHOTOS

*own photo gallery*

Photo Katri Soini