Return to In Memoriam / Muistoissa

Pörri

BIG-WOOD’S WARRIGAL

porri

Synt
d/o/b
22.7.1999 – 8.10.2012 
Isä – Sire
Emä – Dam
pedigreeBig-Wood’s Queshi Quardian
Gucci’s Cash Only
Kasvattaja
breeder
Johanna Flinck & Raili Suominen
Omistaja
owner
Johanna Flinck, Pattijoki, Finland
Terveys
health
PRA-clearSilmät/Eyes: OKkastroitu / castrated

Paino/weight: ~18 kg

Saavutuksia
merits
  • soffachamppiooni / champion of our hearts
  • hyväksytty BH-koe / passed BH-test (obedience and behavioural test in city and with people)
  • 2. sija Suomen Welsh Corgien tokomestaruuskisoissa 2007 / 2nd place in Finnish Corgi Club’s Obedience Championships 2007
  • Kilpaillut agilityssä / competed in agility
  • Luonnetesti +210 / mental test passed with good points

dbPÖRRI KoiraNet -tietokannassa
PÖRRI in Finnish Kennelclub’s DogNet database

INFO

suomeksiPörri oli meidän rakkaimmista rakkain lemmikkikoira. Pienenä sen takajalat eivät kantaneet niin hyvin kuin olisi pitänyt ja niinpä sitä ei uskallettu myydä kenellekään. Sitten kun olisi uskallettu, ei voitu tehdä sitä enää. Pörrin ollessa pieni, huonosti liikkuva pentu, eläinlääkäri sanoi, ettei sen elämä taida olla kovin pitkä. Tätä elämää kesti reilut 13-vuotta, eikä elämä päättynyt jalkojen vuoksi. Pörri oli taistelija, mutta kastroinnista huolimatta sille tuli eturauhaskasvain, joka lopulta pahensi tilanteen nopeasti sellaiseksi, ettei Pörrin elämä ollut elämisen arvoista. Pörri nukkui pois rauhallisesti. Sydän oli loppuun saakka vahva.Pörri oli erittäin kaunis koira keskivertoa kauheammassa ulkokuoressa.  Kauneus oli sen sisällä. Se ei missään nimessä ole rotumääritelmän ihanne-eläin, ei sinne päinkään. Takajalat on kuin Chaplinilla, kokoa kuin Goljatilla ja korvastakin on iso pala pois. On se kuitenkin “kakkosensa” näyttelyistä hakenut suosionosoitusten (?) saattelemana.

Pörri oli harrastelukoira vailla vertaa. Se starttasi agirodun’03 corgijoukkueessa kuukauden harjoittelun jälkeen tehden virheettömän radan. Agirotutapahtumien lisäksi se on startannut myös virallisissa kisoissa. Sillä on takanaan läpäisty BH-koe ja tokoteltiinkin me. Pörri oli myös erinomainen jälkikoira.

Pörri oli puhdasta kultaa. Ei kannata edes kysyä mitä me sillä teimme. Tuohon kysymykseen on vain yksi vastakysymys: Mitataanko koiran tarpeellisuutta vain sillä, paljonko se voittaa näyttelykehistä ja voiko sitä käyttää jalostukseen?

english versionPörri was a pet – very beloved pet, nothing more, nothing less!He didn’t learn to walk in the same age than his brothers & sisters. So… we couldn’t let him move to anyone else. When he started to walk, we just couldn’t let him go, so he stayed with us.

When he was a small puppy  our vet said that Pörri might be seriously handicapped and his life might be a short. This “short life”  continued over 13 years. He moved over the bridge because of prostata cancer.

OK – he has shown once! He got the second prize and very good critique from Cush MacNally in our FWCC’s Nat. Specialty. The judge said what Pörri is, exactly! She found Pörri’s faults (poor hind angulations & cow hocks) but also his good points (lovely head, good bones, nice topline and friendly temperament).

He lost 1/3 from his ear because of an accident with his daddy.

Pörri has done agility, tracking and obedience. He has also passed Finnish mental test with extremely good points.

Pörri was far away from beautiful stud male, but for us he was VERY SPECIAL!

KUVIA / PHOTOS

*own photo gallery*

 

photos: Katri Soini

photo: Sini Lindroos

Luonnetesti
4.9.2005 Testaajina Riitta Lehmuspelto & Jorma Kerkkä

Toimintakyky +1 Kohtuullinen (kerroin 15)
Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua (kerroin 1)
Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty (kerroin 1)
Taisteluhalu +2 Kohtuullinen (kerroin 10)
Hermorakenne +2 Suhteellisen rauhallinen (kerroin 35)
Temperamentti +2 Kohtuullisen vilkas (kerroin 15)
Kovuus +3 Kohtuullisen kova (kerroin 8 )
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin (kerroin 15)
Laukaisupelottomuus + Laukaisuvarma
Tulos +210