PUPPIES / PENNUT

28238119_10156243018932360_6302825013709456352_o
Photo: Mikko Vares photography, 2018

Tällä hetkellä meillä ei ole tarkentuneita pentusuunnitelmia – We don’t have puppy plans at the moment. 

finflag Maltti on nyt valttia corgin hankinnassa!

Molemmista corgiroduista on nyt kova kysyntä ja tämän vuoksi on paikallaan varautua pitkäänkin odotukseen. Valitettavasti tämä suosio myös on aiheuttanut lieveilmiötä myös ulkomailta tuotettujen hämärätaustaisten pentujen ja nk. kaupallisen kasvatuksen muodossa.

Yksikään puhdasrotuisena markkinoitu pentue ei ole syytä jättää rekisteröimättä. Rekisteritodistus on dokumentti koiran taustatiedoista ja siitä, että koiran vanhemmille on teetetty rodussa vaadittavat terveystutkimukset. Rekisteröidyllä koiralla on kasvattaja ja kasvattajalla yhteystiedot, joihin olla yhteydessä kun tulee kysyttävää, ongelmia tai vain aihetta kertoa arjen kuulumisia. Älä tue pentutehtailua uskomalla netin myyntipalstojen kauniita tarinoita perheessä kasvaneista rakkauspennuista ja malta mielesi, vaikka saisit kauan haaveilemasi corgipennun nopealla aikavälillä.

Pennun rekisteritodistuskaan ei valitettavasti takaa sitä, että pentu on kasvatettu vastuullisesti. Suomessa pentujen rekisteröintisäännöt ovat varsin väljät ja sallivat nartulle jopa viisi pentuetta ja yhden nk. liian tiheällä välillä tehdyn pennutuksen (alle 10kk väli). Näiden sääntöjen äärirajojen puitteissa toimiminen ei kuitenkaan ole merkki vastuullisesta kasvatuksesta.  Vahvasti suositeltavaa on ottaa selvää kasvattajan / kasvattajien tekemisistä ja vertaamaan vertaamaan esimerkiksi kasvattamisen aloitusvuotta pentueiden määrään, kasvatettavien rotujen lukumäärää ja kokonaispentumäärää roduista yhteensä. Seuraavien linkkien takaa avautuvista listauksista kasvattajan kennelnimeä klikkaamalla pääsee esimerkiksi tietoihin siitä, kuinka tiheästi ja kuinka paljon narttuja pennutetaan.

Vastuullinen kasvattaja haluaa tutustua sinuun, toiveisiisi ja ajatuksiisi tulevasta perheenjäsenestä. Hän kertoo sinulle avoimesti rodun luonteesta, käyttötarkoituksesta ja terveystilanteesta unohtamatta rodussa esiintyviä ongelmia ja sitä mitä nämä ongelmat voivat aiheuttaa. Nämä samat asiat hän osaa kertoa sinulle myös pennun sukutaulussa esiintyvistä koirista. Vastuullisen kasvattajan yhdistelmä on perusteltu ja perusteena on jotain ihan muuta kuin koiramäärän lisääminen yhteiskunnassa. Vastuulliselta kasvattajalta et voi ostaa pentua kuin kaupan hyllyltä. Se voi tuntua vaivalloiselta, mutta kaikella tällä on hyvä tarkoitus. Vastuulliselle kasvattajalle on tärkeää, että sopivasta rodusta oleva oikea pentu kohtaisi juuri sille oikean perheen. Tämä koituu vielä kaikkien osapuolien (pentu, perhe ja kasvattaja) hyödyksi ja sillä on kauaskantoiset positiiviset vaikutukset.

Rotujärjestön ABC luennon kuvakePentukuumeisen ja/tai rodusta kiinnostuneen kannattaa ehdottomasti osallistua Suomen Welsh Corgi Seura ry:n järjestämille etäyhteyksin toteutettaville Rotuinfo ABC-luennoille. Niistä lisätietoja löytyy linkistä: https://www.corgiseura.net/abc-infoluento-corgeista-kiinnostuneille/ 

Pentukuumeessa tutustu myös:

Onnea matkaan!


finflag Meillä pennut syntyvät ja viettävät ensimmäiset elinviikkonsa rauhallisessa huoneessa emonsa kanssa. Noin 3-4 viikon iässä ne siirtyvät kotimme keskeisimmälle paikalle keittiöön. Ne saavat tutustua toisiin koiriin, kissoihin, eri-ikäisiin ihmisvieraisiin, erilaisiin alustoihin ja leluihin, autoiluun ja vuodenajan mukaan uusiin ja ihmeellisiin seikkailuihin erilaisissa paikoissa. Kotimme ei ole hiljainen, joten erilaiset äänet tulevat pennuille tutuksi ihan luonnostaan. Emme erota pentuja emästään, vaan emä saa hoitaa vieroituksen aivan itse omassa tahdissaan. Luovutamme pennut noin 9-viikkoisina, madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina ja luonnollisesti tunnistusmerkittyinä sekä Agrian piilevä vika -vakuutuksella vakuutettuina.

Me emme pidä jonotuslistaa pennuillemme. Pentujen kodit selviävät vasta kun pennut ovat kasvaneet sen verran, että niiden ominaisuuksia voi arvioida paremmin kuin syntymän hetkellä. Meiltä ei voi ostaa pentua ilman henkilökohtaista tapaamista. Kun pennut ovat siinä iässä, että he voivat vastaanottaa vieraita, kutsutaan kotikokelaita tapaamaan pentuja. Vasta näiden tapaamisien jälkeen päätämme, päädytäänkö asiassa pennun varaukseen saakka. Meiltä ei myöskään voi itse valita pentua, vaan me täällä syntykodissa päätämme pentujen kodit huomoiden kotikokelaiden toiveet ja olosuhteet.

Täydellistä koiraa ei ole olemassakaan, joten meillä syntyvien pentujen vanhemmatkaan eivät ole täydellisiä. Toivomme, että kasvattimme saavat kodit, joissa niitä kunnioitetaan ja rakastetaan yksilöinä, lemmikkeinä, perheenjäseninä ja ennen kaikkea KOIRINA niin hyvine- kuin huonoine puolineen. Toivomme, että kasvattimme terveystarkastettaisiin ja että niiden terveydentilassa tapahtuvista muutoksista kerrottaisiin myös alkukodin (eli meidän) suuntaan. Emme myy näyttely- tai kilpailukoiria. Toki olemme iloisia, mikäli koirien ansiot omistajien kilpailullisissa harrastuksissa ovat eduksi tuomaan tulostakin, mutta se olkoon sitten ajallaan vain mahdollista lisäbonusta kaikille osapuolille.

Jos vielä mietit koiran hankintaa, tutustu:

* * *

ukflag Small puppies and their mom needs a lot of care and privacy. That’s why they need an own room and someone who looks that everything is ok 24/7. When the puppies are little bit older (about 3-4 weeks) they’ll move to our kitchen and get familiar to our other dogs, cats, visitors, ground materials and noises. Puppies are ready to go to their new homes when they are about 9 weeks old. We think that the minimum age for that in Finland (7 weeks) is too early.

There is no perfect dog, so we cannot quarantee that for you. Our puppies aren’t show dogs, obedience dogs or agility dogs. No! Our puppies are beloved companions, but of course we are very proud if the new home is active if the pup seems to have talents for conformation or/and performance.

IMG_6058