PUPPIES / PENNUT

28238119_10156243018932360_6302825013709456352_o
Photo: Mikko Vares photography, 2018

finflag Pennut syntyvät ja viettävät ensimmäiset elinviikkonsa rauhallisessa huoneessa emonsa kanssa. Noin 3-4 viikon iässä ne siirtyvät kotimme keskeisimmälle paikalle keittiöön. Ne saavat tutustua toisiin koiriin, kissoihin, eri-ikäisiin ihmisvieraisiin, erilaisiin alustoihin ja leluihin, autoiluun ja vuodenajan mukaan uusiin ja ihmeellisiin seikkailuihin erilaisissa paikoissa. Kotimme ei ole hiljainen, joten erilaiset äänet tulevat pennuille tutuksi ihan luonnostaan. Emme erota pentuja emästään, vaan emä saa hoitaa vieroituksen aivan itse omassa tahdissaan. Luovutamme pennut noin 9-viikkoisina, madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina ja luonnollisesti tunnistusmerkittyinä sekä Agrian piilevä vika -vakuutuksella vakuutettuina.

Me emme pidä jonotuslistaa pennuillemme. Pentujen kodit selviävät vasta kun pennut ovat kasvaneet sen verran, että niiden ominaisuuksia voi arvioida paremmin kuin syntymän hetkellä. Meiltä ei voi ostaa pentua ilman henkilökohtaista tapaamista. Kun pennut ovat siinä iässä, että he voivat vastaanottaa vieraita, kutsutaan kotikokelaita tapaamaan pentuja. Vasta näiden tapaamisien jälkeen päätämme, päädytäänkö asiassa pennun varaukseen saakka. Meiltä ei myöskään voi itse valita pentua, vaan me täällä syntykodissa päätämme pentujen kodit huomoiden kotikokelaiden toiveet ja olosuhteet.

Täydellistä koiraa ei ole olemassakaan, joten meillä syntyvien pentujen vanhemmatkaan eivät ole täydellisiä. Toivomme, että kasvattimme saavat kodit, joissa niitä kunnioitetaan ja rakastetaan yksilöinä, lemmikkeinä, perheenjäseninä ja ennen kaikkea KOIRINA niin hyvine- kuin huonoine puolineen. Toivomme, että kasvattimme terveystarkastettaisiin ja että niiden terveydentilassa tapahtuvista muutoksista kerrottaisiin myös alkukodin (eli meidän) suuntaan. Emme myy näyttely- tai kilpailukoiria. Toki olemme iloisia, mikäli koirien ansiot omistajien kilpailullisissa harrastuksissa ovat eduksi tuomaan tulostakin, mutta se olkoon sitten ajallaan vain mahdollista lisäbonusta kaikille osapuolille.

Jos vielä mietit koiran hankintaa, tutustu:

* * *

ukflag Small puppies and their mom needs a lot of care and privacy. That’s why they need an own room and someone who looks that everything is ok 24/7. When the puppies are little bit older (about 3-4 weeks) they’ll move to our kitchen and get familiar to our other dogs, cats, visitors, ground materials and noises. Puppies are ready to go to their new homes when they are about 9 weeks old. We think that the minimum age for that in Finland (7 weeks) is too early.

There is no perfect dog, so we cannot quarantee that for you. Our puppies aren’t show dogs, obedience dogs or agility dogs. No! Our puppies are beloved companions, but of course we are very proud if the new home is active if the pup seems to have talents for conformation or/and performance.

IMG_6058

 

DANTE x ALMA

Meille tulee pentuja syyskuun puolivälissäWe’ll have puppies in the middle of September Isä/sire: FI & SE & EE Ch EE JCh Beryllos Hot Blackjack “Dante“(Ch. Aurora’s Tribute To Badagri Via Elmsmere x Ch. Beryllos Way To Stardom) Terveys / health– Silmät / Eyes: OK (2018), PRA-clear– Lonkat / Hips: B/B (BLUP 109, 5/2020)– Kyynärnivelet / Elbows: …