Finnish Nat. Specialty 2011

What a day!

Finnish Welsh Corgi Club had it’s 40 years jubileum show at Lohja. Cardigan males (60 entries) were judged by Teddy McDowell and bitches (over 90 entries) by Nancy Cunliffe. Our day and success was really worth of driving 650 km and back…

Marski (Big-Wood’s Grymus Granlund), who just became 5 months old, was BOB & BIS1 puppy over nice pembroke boy Haywire’s Get Shorty Gene. BOB puppy was judged by Teddy McDowell and BIS-puppy by Nancy Cunliffe.

Tio (Big-Wood’s Fooling Around) done her debute in veteran classes with style. She was BOB-veteran & 2nd Best Bitch. In the BIS-veteran she was beaten by a pembroke Dygae Travellers Tale who was not only BIS-veteran but also BISS. Well done Pirjo & Tio!

We named our breeding group as a “dream team” and it was really worth of that name. It was BOB-group and was only beaten by stylish & well known Annline’s pembrokes. The members of that team were BW Fooling Around, Kiwi Inchworm, Triumph Renown and Fool’n Ideal.

Esko (Big-Wood’s Kiwi Dj) was 4th Best Dog and Unto (Big-Wood’s Kiwi Inchworm) 3rd. They were nicely handled by Ulla Ouramo & Tiia Salosaari. Thank you ladies!

Femma (Big-Wood’s Fool’n Ideal) was 1st in Champion Bitches. It was more than nice come back after her maternal duties.

TuTu (Big-Wood’s Triumph Renown) was 3rd in Intermediate Bitches. Cat (Big-Wood’s Catwalk, handled by Jutta Kilponen) got an excellent and was 5th on the row of Champion Bitches.

Puppy classes were interesting, because 3 boys from Buttercup’s (Kilvroch Tamina) and 3 girls from Femma’s (BW Fool’n Ideal) litters were entered. All of them did a nice debutes. Boys were 1st, 2nd and 3rd and girls 2nd, 3rd & 4th in their classes.

* * *

No olipa se… päivä…!

Corgiseuran erikoisnäyttely järjestettiin Lohjalla Showlink-areenalla. Cardeja tämä Jubilee Showksi ristitty tapahtuma keräsi 60 uroksen ja reilun 90 nartun verran. Tuomarit tulivat USA:sta. Urosten tuomari oli Teddy McDowell ja narttujen Nancy Cunliffe.

Päivän tähteä on vaikea nimetä kun meillä kaikilla meni oikein hienosti. Ehkä kuitenkin juuri 5 kk täyttäneen Kustin (BW Grymus Granlund) BIS-1-pentu voitto tuli eniten puskista. Se jätti taakseen 21 cardi- ja 29 pembroke-pentua. Sen velipojat hävisivät vain voittajalle itselleen, sillä ne sijoittuivat luokassaan heti Marskin jälkeen Kusti (Gruffud Gritus) toiseksi ja Tessu (Grown Greengrass) kolmanneksi. Narttupennuissa 8-kuiset Femman tyttäret ottivat sijat 2.-4. järjestyksessä Dimma (Northamentha), Helka (No Doubt) ja Mint (North Troll Girl). Handlereille Heidille, Ullalle, Pirjolle, Tiialle ja Vivianille isot kiitokset pentujen hienosta esilletuonnista!

Uroksissa Unto ja Esko yllättivät ja huolella! Unto (BW Kiwi Inchworm) oli suuressa valioluokassa upeasti kolmas, mutta jytky tuli vasta parasta urosta valittaessa, jossa Unto nousi kolmanneksi ohi luokassa edelleen sijoittuneen, joka taas jäi sijoitusten ulkopuolelle. Saman tapaisen tempun teki myös Esko (BW Kiwi Dj), joka veteraaniuroksissa sijoittui toiseksi, mutta PU-kehässä kiilasi parhaan urosveteraanin edelle aina PU4 sijalle saakka. Tuomari perusteli poikien PU-kehän nousun arvosteluihin niiden paremmilla liikkeillä PU-kehässä. Kiitti Tiia ja Ulla hienosta esittämisestä! Uroksissa oli meiltä esillä myös H:lla palkittu Woody (BW My Woodchuck).

Nartuissa saimme juhlia kahta luokkavoittajaa. Tio (BW Fooling Around) on aina osallistuessaan pärjännyt erikoisnäyttelyissä. Sen veteraanidebyytti ei tehnyt poikkeusta, sillä se palkittiin paitsi toiseksi parhaana narttuna, myös rotunsa parhaana veteraanina. Hyvä Tio, hyvä Pirjo! Näyttelyn parasta veteraania valittaessa Tio sai tunnustaa pembroke Dygae Travellers Talen paremmakseen, mutta mikäpä siinä kun tämä pembroke palkittiin myös koko näyttelyn Best In Showna.

Tion tytär Femma (BW Fool’n Ideal) ei ole kyllästymiseen saakka näyttelyitä kiertänyt. Nyt se kuitenkin keksittiin pentujensa jäljiltä ilmoittaa kasvattajaluokan “täytteeksi” ja täytteellä meni enemmän kuin hienosti. Se voitti valioluokan ja parhaan nartun valinnassa sen sijoitus oli juuri ja juuri virallisten sijoitusten ulkopuolella se “viides”. Valionartuissa liiteli myös meidän Katti (BW Catwalk) joka tällä kertaa sai esittäjäkseen Kilposen Jutan. Yhteistyö tuotti ERI:n ja kun tuomari sijoitti kaikki eri:n saaneet järjestykseen, oli Katti tässä rivissä hienosti viides.

TuTu (BW Triumph Renown) ja siskonsa Lotta (BW Triumph Spitfire) olivat kilpasilla nuorten luokassa. TuTu sai ERI:n ja sijoittui kolmanneksi. Lotan laatuarvostelupalkinto oli “Erittäin Hyvä”, kuten myös avoimessa luokassa kisanneen Buttercup-emän (Kilvroch Tamina) ja Tuplan (Darling Dinga Controversia).

Kasvattajaluokaksi saimme kasattua jo ennalta dream teamiksi nimeämämme joukkion; Tion, Unton, TuTun ja Femman. Ihan omiinkin silmiin se näytti kivalta, mutta vielä hauskemmalta se tuntui kun se näytti siltä tuomarinkin mielestä. Nancy Cunliffe laittoi sen kasvattajaluokkien parhaaksi ja isossa kehässä kävimme tyylikkäästi häviämässä menestyksekkäille Annline’s pemuille.

Päivän kaikkein parhain anti oli näyttelymenestyksen sijasta kuitenkin mukava yhdessäolo, yhdessä tekeminen ja se, että päällekkäin pyörivistä kehistä ja odotetusta kaaoksesta huolimatta sain olla rento ja varma siitä, että apukädet toimi ja koirien huolto pelasi. Ehdin jopa nauttia koiranäyttelyissä olosta ja se on paljon se! Kiitos!